ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Αγνοούνται 18 ναυτικοί από το ναυάγιο φορτηγού πλοίου στην Ιαπωνία

· Κατοχικά Νέα

Η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας συνεχίζει την επιχείρηση για να βρεθούν 18 μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου Jintian, εκτοπίσματος 6.651 τόνων, που αναποδογύρισε καθώς έπλεε ανοικτά του Ναγκασάκι, στο νοτιοδυτικό τμήμα του ιαπωνικού αρχιπελάγους, στην Ανατολική Σινική Θάλασσα.

«Στις 07:14 (σ.σ. τοπική ώρα· στις 00:14 ώρα Ελλάδας), διασώθηκαν τέσσερις Κινέζοι υπήκοοι, όμως αναζητούμε ακόμη τα υπόλοιπα 18 μέλη του πληρώματος» του φορτηγού, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια εκπρόσωπος του ιαπωνικού λιμενικού σώματος.

«Αεροσκάφος βρίσκεται ήδη στην περιοχή και δυο πλοία κατευθύνονται» στον θαλάσσιο χώρο όπου ναυάγησε το Jintian, πρόσθεσε η εκπρόσωπος.

Κατά πληροφορίες μέσων ενημέρωσης, τα τέσσερα μέλη του πληρώματος που διασώθηκαν εντοπίστηκαν από παραπλέον εμπορικό σκάφος, ενώ βρίσκονταν σε σωστική λέμβο. Το ιαπωνικό λιμενικό δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία πως και άλλα μέλη του πληρώματος επιβιβάστηκαν σε σωστικές λέμβους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φορτηγό, καταχωρισμένο στον νηογνώμονα του Χονγκ Κονγκ, με πλήρωμα 22 μελών, 14 υπηκόων της Κίνας και 8 της Μιανμάρ, εξέπεμψε SOS στις 23:15 χθες Τρίτη (στις 16:15 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή.

Βρισκόταν σε δυσπρόσιτο σημείο, περίπου 100 χιλιόμετρα δυτικά από τα νησιά Ντάντζο, απομακρυσμένη και ακατοίκητη περιοχή.

Το ναυάγιο καταγράφηκε ενώ η Ιαπωνία πλήττεται από κύμα ψύχους, με τις θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας να κυμαίνονται όχι πολύ πάνω από το μηδέν, περί τους 3° Κελσίου.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε το ναυάγιο του φορτηγού, που μετέφερε ξυλεία. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι όταν το Jintian εξέπεμψε σήμα κινδύνου.

zougla.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Φονικές πλημμύρες στα σύνορα με την Κίνα – Νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Φρανκφούρτη: Νεκρός εργαζόμενος του αεροδρομίου από ελονοσία – Πέντε ακόμη κρούσματα

ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Έμπολα στην Κεντρική Αφρική: Η επιδημία που ξυπνά μνήμες από την εποχή του κορωνοϊού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά