Διαφημίσεις

Από τότε που άνοιξε το Penn Biden Center, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn) μπήκε στο μικροσκόπιο για την εισροή ξένων δωρεών, ιδιαίτερα από την Κίνα

Ο James Comer (R-Ky.), ο ρεπουμπλικανός πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας και Λογοδοσίας της Βουλής των Αντιπροσώπων, συνεχίζει να στοχεύει το Penn Biden Center στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της έρευνας της επιτροπής για τα απόρρητα έγγραφα του Λευκού Οίκου που ανακαλύφθηκαν (και) στο πρώην γραφείο του think tank του Προέδρου Biden.

Ο Comer ενδιαφέρεται συγκεκριμένα να μάθει ποιος είχε πρόσβαση στο Penn Biden Center, στο αν υφίσταται το ημερολόγιο επισκεπτών όσων συναντήθηκαν με τον Biden στο think tank, για την ασφάλεια στις εγκαταστάσεις και για τις οποιεσδήποτε δωρεές στο κέντρο που ενδέχεται να συνδεθούν με την Κίνα. Ο ίδιος εξέθεσε τα συγκεκριμένα αιτήματα σε επιστολή του προς την Πρόεδρο του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, Mary Elizabeth Magill, την Τρίτη, ζητώντας να παραδοθούν όλα τα στοιχεία στην επιτροπή μέχρι την 1η Φεβρουαρίου.

«Η Επιτροπή ανησυχεί για το ποιος είχε πρόσβαση σε αυτά τα έγγραφα, δεδομένων των οικονομικών διασυνδέσεων της οικογένειας Biden με ξένους παράγοντες και εταιρείες», έγραψε ο Comer στην επιστολή του, η οποία ήρθε στην κατοχή της ιστοσελίδας Punchbowl News. «Η Επιτροπή ζητά έγγραφα και πληροφορίες που σχετίζονται με ξένη επιρροή στο UPenn και το Penn Biden Center» αναφέρεται μεταξύ των άλλων.

Το αίτημα προς το Penn Biden Center έρχεται αφού ο Comer το Σαββατοκύριακο ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να δημοσιοποιήσει αρχεία καταγραφής επισκεπτών για την κατοικία του Biden στο Γουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ, όπου βρέθηκε μία παρτίδα απόρρητων εγγράφων της περιόδου της διακυβέρνησης Obama. Το γραφείο του δικηγόρου του Λευκού Οίκου, ωστόσο, απάντησε ότι δεν υπάρχουν αρχεία καταγραφής επισκεπτών για τη συγκεκριμένη τοποθεσία επειδή είναι προσωπική κατοικία.

Η Επιτροπή Εποπτείας και Λογοδοσίας του Comer είναι μία από τις πολλές ομάδες του Κογκρέσου που εξετάζουν την υπόθεση της ανακάλυψης των διαβαθμισμένων εγγράφων στο σπίτι του Biden στο Γουίλμινγκτον και στο γραφείο του, στο Penn Biden Center. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής, Jim Jordan, ρεπουμπλικάνος από το Οχάιο, ξεκίνησε έρευνα για το θέμα, λαμβάνοντας υπόψη τις ενέργειες του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε σχέση με την υπόθεση.

Περίπου δύο δωδεκάδες έγγραφα-αρχεία με διαβαθμισμένες σημάνσεις ανακαλύφθηκαν στο σπίτι και στο πρώην γραφείο του Biden. Η πρώτη δόση ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στις αρχές Νοεμβρίου, αλλά ο Λευκός Οίκος αποκάλυψε τα ευρήματα αυτόν τον μήνα. Έκτοτε, ο Λευκός Οίκος έχει ανακοινώσει επιπλέον ανακαλύψεις.

Ο Γενικός Εισαγγελέας Merrick Garland διόρισε την περασμένη εβδομάδα έναν ειδικό σύμβουλο προκειμένου να επιβλέπει το θέμα. Ο Richard Sauber, ειδικός σύμβουλος του προέδρου, δήλωσε ότι ο Λευκός Οίκος θα συνεργαστεί με τον ειδικό σύμβουλο.

Ο Comer είπε την Τετάρτη ότι «ο αμερικανικός λαός αξίζει να γνωρίζει εάν το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα, μέσω κινεζικών εταιρειών, επηρέασε τις πιθανές πολιτικές της κυβέρνησης Biden με μεγάλες, ανώνυμες δωρεές προς το UPenn και το Penn Biden Center». Παρέθεσε επίσης πληροφορίες στις οποίες αναφέρεται ότι η επιτροπή γνωρίζει για δωρεές προς το think tank που συνδέονται με την Κίνα και οι οποίες φτάνουν τα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια. Η επιστολή αναφέρει επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο Biden, ενώ ήταν αντιπρόεδρος «συναντήθηκε με τους διεθνείς επιχειρηματικούς εταίρους της οικογένειάς του» και εξέφρασε ανησυχίες για τον Hunter Biden, τον γιο του προέδρου, που είχε πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα που βρέθηκαν στο σπίτι του Biden στο Γουίλμινγκτον.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουμε εάν κάποια μέλη της οικογένειας Biden ή συνεργάτες απέκτησαν πρόσβαση στα απόρρητα έγγραφα ενώ ήταν αποθηκευμένα στο Penn Biden Center», έγραψε ο Comer.

Στο καταστατικό της ιδρύσεως του, το Penn Biden Center αναφέρει ότι δημιουργήθηκε «με την αρχή ότι ένας δημοκρατικός, ανοιχτός, ασφαλής, ανεκτικός και διασυνδεδεμένος κόσμος ωφελεί όλους τους Αμερικανούς» και ότι εργάζεται για να συνεχίσει τον αγώνα του Biden «προκειμένου να διασφαλίσει την αμερικανική παγκόσμια ηγεσία υπερασπιζόμενος και προωθώντας μια φιλελεύθερη διεθνή τάξη».

Το Fox News Digital ανέφερε προηγουμένως ότι τουλάχιστον 10 ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης Biden έχουν προσληφθεί στις τρέχουσες ή προηγούμενες θέσεις τους μετά από θητείες τους στο Penn Biden Center, μεταξύ των οποίων ο σημερινός υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken, ο υφυπουργός Άμυνας για θέματα πολιτικής Colin Kahl και ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου Steven Richetti. Ο Blinken και ο Richetti υπηρέτησαν και οι δύο ως διευθύνοντες ενώ ο Kahl ήταν στρατηγικός σύμβουλος στο κέντρο.

Από τότε που άνοιξε το Penn Biden Center, το Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια (U of Penn) μπήκε στο μικροσκόπιο για την εισροή ξένων δωρεών, ιδιαίτερα από την Κίνα. To ίδρυμα πήρε περίπου 77 εκατομμύρια δολάρια σε δώρα και συμβόλαια από την Κίνα μεταξύ 2014 και 2020, ανέφερε πρόσφατα η Daily Pennsylvanian. Επιπλέον, το Washington Free Beacon σημείωσε ότι οι ξένες δωρεές στο πανεπιστήμιο τριπλασιάστηκαν τα δύο χρόνια μετά το άνοιγμα του Penn Biden Center το 2017, με τα περισσότερα χρήματα να προέρχονται από την Κίνα.

Το πανεπιστήμιο προσπάθησε επίσης να εξηγήσει μια δωρεά 3 εκατομμυρίων δολαρίων από το 2019 από μια εταιρεία του Χονγκ Κονγκ που συνδέεται με τον Κινέζο υπήκοο και επιχειρηματία Xu Xeuqing. Εκπρόσωπος του πανεπιστημίου είχε πει ότι η δωρεά προήλθε από τον Κινέζο υπήκοο Xin Zhou, αλλά το Free Beacon ανέφερε ότι δεν μπορούσε να εντοπίσει μια σύνδεση μεταξύ του Xin και της Nice Famous Corporation Limited, από όπου προήλθε το δώρο.

Το πανεπιστήμιο έχει λάβει επίσης δώρα τουλάχιστον 12,8 εκατομμυρίων δολαρίων από την Κίνα μεταξύ Μαρτίου 2020 και Ιουνίου 2022, σύμφωνα με μια επισκόπηση της βάσης δεδομένων αναφοράς ξένων δωρεών του αμερικανικού Υπουργείου Παιδείας. Επιπλέον, το πανεπιστήμιο ανέφερε τουλάχιστον 2,8 εκατομμύρια δολάρια σε συμβόλαια με την Κίνα μεταξύ Ιουλίου 2020 και Ιανουαρίου 2022.

«Το Penn Biden Center δεν έχει ζητήσει ή λάβει ποτέ δώρα από κινεζική ή άλλη ξένη οντότητα. Στην πραγματικότητα, το Πανεπιστήμιο δεν έχει ζητήσει ποτέ δώρα για το ίδιο το Κέντρο», δήλωσε ο αντιπρόεδρος επικοινωνίας του think tank, Stephen MacCarthy, σε δήλωσή του στο Fox News Digital.

Ο MacCarthy είπε ότι από την ίδρυσή του, δύο Αμερικανοί δωρητές παρείχαν τρία αυτόκλητα δώρα συνολικού ύψους 1.100 δολαρίων για το Κέντρο και ότι «το εκατό τοις εκατό» του προϋπολογισμού του προέρχεται από πανεπιστημιακά κονδύλια. «Το Penn Biden Center συμμορφώνεται πλήρως με την ομοσπονδιακή νομοθεσία σχετικά με την αναφορά ξένων δώρων και συμβάσεων, καθώς όλα τα ξένα δώρα αναφέρονται στο Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ, όπως απαιτείται από το άρθρο 117 του νόμου για την τριτοβάθμια εκπαίδευση», πρόσθεσε ο MacCarthy.

 

kourdistoportocali.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *