Διαφημίσεις

Ο μύκητας στο Μισισιπή φέρεται να εμφανίστηκε σε μονάδα μακροχρόνιας, οξείας περίθαλψης

Ένας ανθεκτικός στα φάρμακα «σούπερ» μύκητας ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στην αμερικανική πολιτεία του Μισισιπή στις ΗΠΑ.

Επτά ασθενείς έχουν λάβει θεραπεία για Candida auris (C. auris) από τη Δευτέρα, σύμφωνα με αξιωματούχους του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου του Μισισιπή (UMMC).

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) των ΗΠΑ προειδοποιούν ότι ο C. auris είναι «ένας αναδυόμενος μύκητας που αποτελεί σοβαρή παγκόσμια απειλή για την υγεία».

Η λοίμωξη, η οποία είναι εξαιρετικά μεταδοτική και ανθεκτική σε πολλαπλά αντιμυκητιασικά φάρμακα, μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ασθένεια σε άτομα που ήδη υποβάλλονται σε θεραπεία για πολλαπλές σοβαρές ή χρόνιες παθήσεις.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά που είχαμε τοπικό κρούσμα στο Μισισιπή», δήλωσε ο Dr. Bhagyashri Navalkele, αναπληρωτής καθηγητής στο τμήμα λοιμωδών νοσημάτων του UMMC.

«Το κοινό πρέπει να γνωρίζει ότι βλέπουμε αυτόν τον μύκητα».

Στις ΗΠΑ, τα περισσότερα κρούσματα C. auris οφείλονται σε τοπική εξάπλωση εντός και μεταξύ εγκαταστάσεων υγειονομικής περίθαλψης στην ίδια πόλη ή πολιτεία.

Ο μύκητας στο Μισισιπή φέρεται να εμφανίστηκε σε μονάδα μακροχρόνιας, οξείας περίθαλψης.

Κατά την ταξινόμηση των κρουσμάτων, οι αξιωματούχοι υγείας πρέπει να κάνουν διάκριση μεταξύ των λοιμώξεων και των «αποικιών», που αναφέρεται στην παρουσία μικροοργανισμών που δεν έχουν ακόμη προκαλέσει λοίμωξη.

«Ο αποικισμός σημαίνει ότι μπορεί να είσαι σιωπηλός φορέας του μύκητα και μπορεί να γίνει ενεργός λοίμωξη αργότερα», δήλωσε ο Dr. Navalkele.

«Εάν διαπιστωθεί ότι έχετε αποικία, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης σας γνωρίζει σχετικά, ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν αμέσως προφυλάξεις απομόνωσης και να ξεκινήσουν την κατάλληλη θεραπεία όταν υπάρχει υποψία λοίμωξης».

Από τους επτά ασθενείς του Μισισιπή, δύο είχαν επιβεβαιωθεί ως μολυσμένοι, δύο είχαν αποικία και τρεις είχαν εκτεθεί στον C. auris.

Ο C. auris είναι συχνά πολυανθεκτικός, δηλαδή ανθεκτικός σε πολλά αντιμυκητιασικά φάρμακα που χρησιμοποιούνται συνήθως για τη θεραπεία λοιμώξεων από Candida. Ορισμένα στελέχη είναι ανθεκτικά και στις τρεις διαθέσιμες κατηγορίες αντιμυκητιασικών φαρμάκων.

Ο μύκητας είναι δύσκολο να ταυτοποιηθεί με τις συνήθεις εργαστηριακές μεθόδους και μπορεί να ταυτοποιηθεί λανθασμένα σε εργαστήρια χωρίς ειδική τεχνολογία.

Σε όλες τις ΗΠΑ, τα κρούσματα του C. auris φαίνεται να έχουν αυξηθεί την τελευταία δεκαετία. Μεταξύ 2013 και 2016, αναφέρθηκαν μόλις 63 κρούσματα σε τέσσερις πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία του CDC. Το 2022, είχαν εντοπιστεί 1.440 κρούσματα σε 22 πολιτείες μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “ΗΠΑ: «Σούπερ μύκητας» ανθεκτικός στα φάρμακα βρέθηκε για πρώτη φορά σε πολιτεία”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek