Διαφημίσεις

Η μπρεσαόλα είναι ένα είδος ιταλικού αλλαντικού που παρασκευάζεται από μοσχαρίσιο κρέας που έχει αποξηρανθεί στον αέρα και παλαιωθεί για αρκετούς μήνες. Συνήθως σερβίρεται σε λεπτές φέτες ως ορεκτικό ή πάνω σε σαλάτα.

Για να φτιάξετε μπρεσαόλα στο σπίτι, θα χρειαστείτε τα ακόλουθα υλικά:

1,5-2 κιλά (3-4 κιλά) μοσχαρίσιο μάτι ή φιλέτο

4 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας μούρα αρκεύθου

1 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο

Αρχικά, ανακατέψτε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα μούρα αρκεύθου, τη σκόνη σκόρδου και το δεντρολίβανο μαζί σε ένα μπολ. Τρίψτε με αυτό το μείγμα όλο το μοσχαρίσιο κρέας, φροντίζοντας να το καλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε το μοσχαρίσιο κρέας σε μια μεγάλη σφραγιζόμενη πλαστική σακούλα ή δοχείο και αφήστε το να ωριμάσει στο ψυγείο για 7-10 ημέρες, γυρίζοντάς το κάθε δύο ημέρες για να διασφαλίσετε ότι θα ωριμάσει ομοιόμορφα.

Μετά το πέρας της περιόδου ωρίμανσης, αφαιρέστε το μοσχάρι από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 120 C (250 F) και τοποθετήστε το μοσχάρι σε μια σχάρα σε ένα ταψί ψησίματος. Ψήστε το μοσχάρι για 1-1,5 ώρα ή μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 55-60 C (130-140 F).

Μόλις ψηθεί το μοσχαρίσιο κρέας, αφαιρέστε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το κόβετε σε πολύ λεπτές φέτες και το σερβίρετε με σαλάτα ή ως ορεκτικό. Η μπρεσαόλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και μία εβδομάδα ή στην κατάψυξη έως και ένα μήνα.

Πως μπορω να φτιαξω Bresaola



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek