Διαφημίσεις

Η δημιουργία ενός ρολογιού από εξαρτήματα είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί πολλές γνώσεις και δεξιότητες στην ωρολογοποιία. Δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει εύκολα από κάποιον που μόλις ξεκινάει. Αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να δημιουργήσετε το δικό σας ρολόι, θα σας πρότεινα να ξεκινήσετε μαθαίνοντας τα βασικά της ωρολογοποιίας. Υπάρχουν πολλοί διαθέσιμοι διαδικτυακοί πόροι που μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε, όπως εκπαιδευτικά βίντεο και σεμινάρια.

Ακολουθούν ορισμένοι διαδικτυακοί πόροι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να μάθετε τα βασικά της ωρολογοποιίας και να βρείτε ανταλλακτικά για το δικό σας ρολόι:

Το subreddit Watchmaking 101 (https://www.reddit.com/r/Watchmaking101/) είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να μάθετε τα βασικά της ωρολογοποιίας και να κάνετε ερωτήσεις από άλλους ενθουσιώδεις χρήστες.

Ο δικτυακός τόπος NAWCC (National Association of Watch and Clock Collectors) (https://www.nawcc.org/) διαθέτει πληθώρα πληροφοριών σχετικά με την ωρολογοποιία και την ωρολογοποιία, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευτικών βίντεο, σεμιναρίων και φόρουμ όπου μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις και να συνδεθείτε με άλλους λάτρεις των ρολογιών.

Το φόρουμ TimeZone (https://www.timezone.com/forum/) είναι μια άλλη μεγάλη πηγή για να μάθετε για την ωρολογοποιία και να βρείτε ανταλλακτικά για το δικό σας ρολόι.

Όσον αφορά την εύρεση ανταλλακτικών, υπάρχουν μερικές διαφορετικές επιλογές που μπορείτε να εξετάσετε. Μπορείτε να προσπαθήσετε να βρείτε μεταχειρισμένα εξαρτήματα από άλλα ρολόγια, να αγοράσετε καινούργια εξαρτήματα από έναν προμηθευτή ωρολογοποιίας ή ακόμη και να προσπαθήσετε να προμηθευτείτε εξαρτήματα χύμα από έναν κατασκευαστή. Εξαρτάται πραγματικά από το τι ψάχνετε και ποιος είναι ο προϋπολογισμός σας.

Ένας ωρολογοποιός χρειάζεται μια ποικιλία εργαλείων για να επισκευάζει και να συντηρεί ρολόγια. Μερικά από τα βασικά εργαλεία που πρέπει να έχει κάθε ωρολογοποιός είναι τα εξής:

Ένα μεγεθυντικό φακό ωρολογοποιού: Αυτό είναι ένας μικρός μεγεθυντικός φακός που χρησιμοποιούν οι ωρολογοποιοί για να βλέπουν μικρά μέρη και λεπτομέρειες στο ρολόι.

Τσιμπιδάκι: Οι ωρολογοποιοί χρησιμοποιούν τσιμπιδάκια για να χειρίζονται μικρά μέρη και εξαρτήματα.

Κατσαβίδια: Οι ωρολογοποιοί χρησιμοποιούν κατσαβίδια για να αφαιρούν και να αντικαθιστούν τις βίδες που συγκρατούν τα μέρη του ρολογιού μεταξύ τους.

Σφυρί: Οι ωρολογοποιοί χρησιμοποιούν ένα σφυρί για να χτυπήσουν τα εξαρτήματα στη θέση τους ή για να αφαιρέσουν εξαρτήματα που έχουν κολλήσει.

Ανοιχτήρι κάσας ρολογιού: Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για να ανοίξει η θήκη ενός ρολογιού, ώστε ο ωρολογοποιός να έχει πρόσβαση στο εσωτερικό του μηχανισμού.

Μέγγενη για καρφίτσες: Πρόκειται για ένα μικρό τρυπάνι χειρός που χρησιμοποιούν οι ωρολογοποιοί για να κάνουν ακριβείς οπές στα εξαρτήματα.

Αφαίρεση χεριού ρολογιού: Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για την αφαίρεση των δεικτών ενός ρολογιού ώστε ο ωρολογοποιός να έχει πρόσβαση στο καντράν.

Υποδοχή μηχανισμού ρολογιού: Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιείται για να κρατάει σταθερό το ρολόι όσο ο ωρολογοποιός το επεξεργάζεται.

Λάδι: Οι ωρολογοποιοί χρησιμοποιούν λάδι για να λιπαίνουν τα κινούμενα μέρη ενός ρολογιού.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα βασικά εργαλεία που χρειάζεται ένας ωρολογοποιός για να ξεκινήσει. Καθώς θα γίνετε πιο έμπειροι, ίσως θελήσετε να προσθέσετε πιο εξειδικευμένα εργαλεία στη συλλογή σας.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω το δικό μου ρολόι από εξαρτήματα



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *