Διαφημίσεις

Η μορταδέλα είναι ένα είδος ιταλικού λουκάνικου που μοιάζει με τη μπολόνια ή το συκωταριό. Παρασκευάζεται από λεπτοαλεσμένο χοιρινό κρέας και άλλα συστατικά, όπως μπαχαρικά, λίπος και μερικές φορές φιστίκια ή άλλους ξηρούς καρπούς. Ακολουθεί μια βασική συνταγή για την παρασκευή μορταδέλας στο σπίτι:

Συγκεντρώστε τα υλικά. Θα χρειαστείτε:

3 κιλά χοιρινή ωμοπλάτη ή γλουτό, κομμένα σε μικρούς κύβους
1/2 κιλό χοιρινό λίπος, κομμένο σε μικρούς κύβους
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόλιανδρο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μπαχάρι
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα τριμμένη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κάρδαμο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
Αλέστε το κρέας και το λίπος. Χρησιμοποιήστε έναν μύλο κρέατος ή ένα επεξεργαστή τροφίμων για να αλέσετε το χοιρινό κρέας και το λίπος σε μια λεπτή πάστα. Ανακατέψτε τον κιμά και το λίπος σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το παγωμένο νερό.

Ανακατέψτε τα μπαχαρικά. Προσθέστε το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον κόλιανδρο, το μπαχάρι, το γαρύφαλλο, την κανέλα, το κάρδαμο και το μοσχοκάρυδο στον κιμά και το λίπος. Ανακατέψτε καλά τα υλικά με τα χέρια σας ή με ένα κουτάλι, μέχρι τα μπαχαρικά να κατανεμηθούν ομοιόμορφα και το μείγμα να έχει λεία και ομοιόμορφη υφή.

Γεμίστε το λουκάνικο. Μεταφέρετε το μείγμα λουκάνικου σε μια γέμιση λουκάνικου ή σε μια μεγάλη πλαστική σύριγγα και γεμίστε με αυτό τα περιβλήματα του λουκάνικου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φυσικά ή τεχνητά έντερα, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Καπνίστε ή μαγειρέψτε το λουκάνικο. Αφού γεμίσετε το λουκάνικο, μπορείτε είτε να το καπνίσετε είτε να το μαγειρέψετε. Για να καπνίσετε το λουκάνικο, τοποθετήστε το σε ένα καπνιστήριο ή μια σκεπαστή σχάρα και καπνίστε το σε χαμηλή φωτιά για αρκετές ώρες, μέχρι να φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 70 βαθμών Κελσίου (160 βαθμών Φαρενάιτ). Για να μαγειρέψετε το λουκάνικο, τοποθετήστε το σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει και μαγειρέψτε το για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να φτάσει στην ίδια εσωτερική θερμοκρασία.

Παγώστε και κόψτε το λουκάνικο σε φέτες. Μόλις το λουκάνικο μαγειρευτεί ή καπνιστεί, αφήστε το να κρυώσει εντελώς. Στη συνέχεια, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες για να αναπτυχθούν οι γεύσεις και να σταθεροποιηθεί το λουκάνικο. Μόλις κρυώσει, μπορείτε να κόψετε το λουκάνικο σε φέτες και να το σερβίρετε όπως επιθυμείτε.

Ελπίζω αυτό να σας βοηθήσει! Η μορταδέλα είναι ένα νόστιμο και γευστικό λουκάνικο που αποτελεί μια εξαιρετική προσθήκη σε κάθε σανίδα αλλαντικών ή σάντουιτς. Χρειάζεται λίγο χρόνο και προσπάθεια για να το φτιάξετε, αλλά το αποτέλεσμα αξίζει τον κόπο.

klasikiperiptosiblavis



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek