13:24 - 06/11/2022

Θ. Βασιλακόπουλος: «Να σταματήσουμε να έχουμε κουλτούρα συνωμοσιολογίας»

Διαφημίσεις

Αναφορά στην αύξηση των κρουσμάτων του κορωνοϊού αλλά και στην συνύπαρξή του με την εποχιακή γρίπη έκανε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Ο κορωνοϊός δεν έχει φύγει, προφανώς δεν είναι όπως ήταν πριν δύο χρόνια. Δυστυχώς την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε 165 ανθρώπους» δήλωσε ο καθηγητής αρχικά, τονίζοντας πως πρέπει να αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση, χωρίς υπερβολές και με σύνεση.

«Μπορείτε κάλλιστα να κάνετε τα δύο εμβόλια την ίδια ημέρα» είπε απαντώντας στην ερώτηση για το αν μπορεί κανείς να λάβει ταυτόχρονα το εμβόλιο της γρίπης και του Covid και συμπλήρωσε: «Σαν λαός πρέπει να αποδεχτούμε την κουλτούρα της επιστήμης, τον εμβολιασμό…κανένας εμβολιασμός δεν είναι 1000% αποτελεσματικός, αλλά η προστασία που προσφέρει είναι τεράστια».

Σε ό,τι αφορά στην υποχρεωτικότητα της μάσκας εξήγησε πως ένα τέτοιο μέτρο θα είχε αποτέλεσμα «αν επιτηρείτο σοβαρά». «Για να είναι αποτελεσματικό ένα δημόσιο μέτρο θα πρέπει ο κόσμος να έχει πειστεί για την χρησιμότητά του» προσέθεσε.

Ολοκληρώνοντας, ο καθηγητής αναφέρθηκε και στον εμβολιασμό των παιδιών αναφέροντας πως η Αμερικανική Παιδιατρική Εταρεία συστήνει το εμβόλιο της γρίπης στα παιδιά από 6 μηνών και άνω. «Πρέπει να σταματήσουμε να έχουμε κουλτούρα συνωμοσιολογίας και » κατέληξε ο κ. Βασιλακόπουλος.

newsbreak.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. giorgo giorgo 11/06/2022 @ 1:49 ΜΜ

    ΟΟΧΙ , ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΩΜΟΤΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ , ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ . ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΑ , ΔΙ ΑΥΤΟ ΥΑΡΧΟΥ ΤΑ Α2 ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΝΑ ΤΗΝ ΥΦΗΛΙΟΝ , ΑΝΤΕ ΡΕ ΒΛΑΧΟΒΛΑΚΟΠΟΥΛΕ ….

  2. Πινόκιο 11/06/2022 @ 2:00 ΜΜ

    Από έναν π@π@ρ@, τι άλλο από π@π@ριές ν’ ακούσεις; Μα έχουν καμια σχέση τα άλλα εμβόλια μ’ αυτό, θα μας τρελάνει ο τύπος;;;

  3. Δημήτριος Χατζηνικολάου 11/06/2022 @ 4:11 ΜΜ

    ΘΒ: «Σαν λαός πρέπει να αποδεχτούμε την κουλτούρα της επιστήμης»!

    Σχόλιον: Αὐτό λέγω κι ἐγώ, μόνον πού ἐγώ ἐννοῶ οἱ ψευδοεπιστήμονες πού προπαγανδίζουν τίς «θανατηφόρες ἐνέσεις» μέ στόχον νά μειώσουν τήν πιθανότητα νά πάθῃ ὁ κόσμος ἕνα … συνάχι (αὐτό τῆς Ὄμικρον), ἀλλά στήν πραγματικότητα τίς αὐξάνουν (!!!), συμφώνως πάνοτε μέ τούς ἀληθινούς Ἐπιστήμονας, πρέπει λοιπόν ὅλοι αὐτοί οἱ ψευδοεπιστήμονες νά κλειστοῦν στά σίδερα!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*