Διαφημίσεις

Μέτοχος τράπεζας Ανατολής διεκδικεί από την Εθνική ποσό 1,6 δισ. ευρώ!

Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Κω θα συζητηθεί σήμερα ακόμη μια αγωγή κατά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος από μέτοχο της Τράπεζας Ανατολής, κάτοικο Καλύμνου.

Η αγωγή στρέφεται κατά της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος για την μη εξόφληση των μετοχών της συγχωνευμένης Τράπεζας Ανατολής από την ΕΤΕ μετά την λήξη της εκκαθάρισης, που όπως ισχυρίζεται η δεύτερη, ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936.

Το ποσό το οποίο διεκδικεί ο Καλύμνιος μέτοχος κ. Χαρ. Καπνίσης, ανέρχεται σε 1.585.537.785.760,58 ευρώ για δυο τίτλους μετοχών της Τράπεζας Ανατολής.
Η αγωγή κατατέθηκε στις 16-4-2013 στο Πρωτοδικείο Κω από τον δικηγόρο Αθηνών κ. Ευάγγελο Δαούτη.
Θυμίζουμε ότι Ροδίτης διεκδικεί αποζημίωση ύψους 1.384.833.349.455,66 ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, ως τίμημα εξαγοράς του παθητικού μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής”.

Η “Τράπεζα της Ανατολής”, συγχωνεύθηκε δια της με αριθμό 147611/1932 σύμβασης εξαγοράς και απορρόφησής της, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε..
Με τη σύμβαση συγχώνευσης, προβλέφθηκε ότι θα διενεργηθεί ειδική εκκαθάριση, συνεπεία μεταβίβασης των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού από την «Τράπεζα της Ανατολής» στην «Εθνική Τράπεζα», με μόνο και αποκλειστικό σκοπό τον προσδιορισμό του τιμήματος εξαγοράς, για την απόδοσή του στους μετόχους της απορροφούμενης εταιρείας.

Η εκκαθάριση καίτοι προβλέφθηκε ότι θα έπρεπε να διενεργηθεί εντός δύο ετών από τη δημοσίευση της σύμβασης συγχώνευσης, δηλαδή εντός δύο ετών από την 31η Δεκεμβρίου του έτους 1932, με δυνατότητα παρατάσεως εφάπαξ ή αλληλοδιαδόχως, παρά ταύτα, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Στη σύμβαση συγχώνευσης, ορίζεται ρητά ότι μετά το πέρας της εκκαθάρισης, η Εθνική Τράπεζα θα πρέπει να καταβάλει το – σε εκάστη των 280.000 μετοχών της “Τράπεζας της Ανατολής” – αναλογούν, επιπλέον του προκαταβληθέντος ποσού, υπόλοιπο του προϊόντος της ειδικής εκκαθάρισης, με παράλληλη παράδοση του τίτλου της μετοχής προς ακύρωση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα η αξία εκάστης των μετοχών σήμερα αγγίζει τα 650 δισεκατομμύρια ευρώ!!

Η Εθνική Τράπεζα διατείνεται ότι η ειδική εκκαθάριση ολοκληρώθηκε το Δεκέμβριο του 1936 και ότι το αποτέλεσμά της όχι μόνο δεν κάλυψε τις προκαταβληθείσες 150 δρχ. ανά μετοχή, αλλά άφησε και υψηλό «άνοιγμα» σε βάρος της. Ισχυρίζεται ακόμη ότι μετά την εξαγορά, όλες οι μετοχές της «Τράπεζας της Ανατολής», ακυρώθηκαν.

Οι ενάγοντες διατείνονται μεταξύ άλλων ότι κακώς η τράπεζα θεωρεί ότι ζητά την προκαταβολή του ενεργητικού, αφού το αίτημα της αγωγής είναι η καταβολή του παθητικού τοκιζόμενου με 7% ετησίως, όπως αυτό κατετέθη σε αλληλόχρεο λογαριασμό υπέρ των κομιστών των μετοχών της «Τράπεζας Ανατολής» σύμφωνα με άρθρο της σύμβασης συγχώνευσης.

Σύμφωνα δε με τον δημοσιευθέντα ισολογισμό της «Τράπεζας της Ανατολής» κατά το έτος 1932 (έτος κατά το οποίο έγινε η συγχώνευση) το παθητικό της ανερχόταν στο ποσό των 83.451.093,90 χρυσών γαλλικών φράγκων, ποσό το οποίο θα τοκιζόταν με σταθερό επιτόκιο 7% ετησίως, έως ότου οι μέτοχοι εμφανίσουν τις μετοχές τους στην Εθνική Τράπεζα και εισπράξουν την αξία τους απ’ αυτή, μετά την περάτωση της εκκαθάρισης.

dimokratiki.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

6 σχόλια στο “Μέτοχος τράπεζας Ανατολής διεκδικεί από την Εθνική ποσό 1,6 δισ. ευρώ!”
  1. Exei dr;omo o Ελληνας ακομα πρέπει να τα δοκιμάσει ΄΄ολα τα κόμματα.Ακόμα δέν έχει πει ο λαός δέν ξεχνά τι σημαίνει πασοκ και έχει ακομη να πει και ο λαός δε ξεχνα τι σημαίνει αριστερα.Το σιγουρο ειναι πως έχει πει ο λαός δε ξεχνα τι σημαίνει δεξια μα πάλι δεξιά κυβερνα, η μήπως κυβερνα κανας τρελλός που ταζει

  2. Mπάχαλο παντού ! Στα γρήγορα να τελειώνουμε και αναφορά δεν δίνουμε !

    όπως τότε , έτσι και σήμερα Τράπεζες ανοιγοκλείνουν & εξαγοράζονται στα γρήγορα με βάση το αγγλικοό δικαίο βάση MnimonioN !

    μόνο η Δικαιοσύνη θα μπορέσει να καθαρίσει ειρηνικά και δίκαια το Αφοδευτήριο που επικρατεί στην Ελλάδα το 2014 , μπορεί με τις αποφάσεις της να αλλάξει τα πράγματα…
    Α11

  3. Έχει κάνει πολλές αμαρτίες η εθνική που κάθε άλλο παρά εθνική και Ελληνική είναι,έχει καπηλευθεί την περιουσία της τράπεζας της Ανατολής. Η περιουσία αυτής της τράπεζας ανήκε στους Έλληνες της μικράς Ασίας γι'αυτό έγινε και η μικρασιατική καταστροφή και με αυτά τα χρήματα των Ελλήνων χρηματοδότησαν και τον β' παγκόσμιο πόλεμο.και δημιουργήθηκαν οι ευρωπαϊκές τράπεζες.Δηλαδή με ελληνικό χρήμα έγιναν όλα και τώρα μας λένε ότι τους χρωστάμε κι από πάνω.Ελπίζω να κερδίσει τη δίκη αυτός ο κύριος και να βγούνε πολλά στη φόρα.Το θέμα αυτό είναι πολύ σοβαρό και έχει σχέση και με την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα που πολλοί χωρίς να γνωρίζουν το λοιδορούν.Αλλά είπαμε η αλήθεια είναι σαν το λάδι στο νερό και θα βγει οπωσδήποτε στην επιφάνεια,αργά η γρήγορα και μετά έχουν να κλάψουν πολλές …μανούλες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *