Διαφημίσεις

Μετατίθενται για αργότερα τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μείνει χωρίς τον απαραίτητο αριθμό αναισθησιολόγων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδωσε εντολή να «παγώσουν» τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο, καθώς πλέον διαθέσιμοι είναι μόλις 8 αναισθησιολόγοι για εκατοντάδες επεμβάσεις, μετά και την απουσία ενός ακόμη γιατρού λόγω αναρρωτικής άδειας.

Να σημειωθεί ότι αρχικά οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9. Οι γιατροί του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων κάνει απαγορευτικά τα χειρουργεία.

Μόνο έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία στο νοσοκομείο

Έτσι, μέχρι να βρεθούν οι αναισθησιολόγοι θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία όπως είναι τα ογκολογικά, τα νευροχειρουργικά κ.α.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία αναζητά λύση στο πρόβλημα καθώς το συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των αναγκών σε παιδιατρικά περιστατικά. Δεν αποκλείεται μάλιστα κάποιος «δανεικός» αναισθησιολόγος να μετακινηθεί από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, ενώ αναμένεται να προκηρυχθεί άμεσα και μία θέση.

Πάντως, το πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων αφορά στο σύνολο της χώρας και όλα τα νοσοκομεία, καθώς η συγκεκριμένη ειδικότητα δεν προτιμάται πλέον από τους νέους γιατρούς, ενώ όσοι θέλουν να γίνουν αναισθησιολόγοι τα τελευταία χρόνια επιλέγουν να μετακινηθούν στο εξωτερικό όπου οι αμοιβές είναι πολλαπλάσιες από ότι στη χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό ότι πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είχε ακυρωθεί μεταμόσχευση οργάνου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, με αποτέλεσμα να παρέμβει ακόμη και ο εισαγγελέας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας από την άλλη είχε δεσμευτεί ότι θα έδινε κίνητρα ώστε να επιλέγουν την ειδικότητα της αναισθησιολογίας οι νέοι γιατροί, αλλά προς ώρας δεν έχουν γίνει σχετικές ανακοινώσεις, αφού ετοιμάζεται η πλήρης αναδιοργάνωση των ειδικοτήτω

Αρχική



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Η Αγία Σοφία» – Χωρίς αναισθησιολόγους το νοσοκομείο”
  1. Τι εγινε κυρ παντεληδες;Δεν σας αρεσε το ΕΣΥ του Τσιπρα,και ειπατε να δολοφονησετε τα εγγονια σας;Οριστε τα αποτελεσματα.Ενα χρονο το παιδευει να το κλεισει ο φασιστας,οπως τη Πεντελη.Αντεχει η τσεπη σας στους ιδιωτες ή περιμενετε therapy pass του εικοσαρικου;Σκυμβαλα.

    1. Είδαμε πόσο κόπηκε ο Τσίπρας για το ΕΣΥ, που ένα χρόνο τώρα για τους υγειονομικούς σε αναστολή δεν έχει πει κουβέντα παρά μόνο φολιαστειτε.Συνεχισε τον ύπνο σου εσύ, ο Τσίπρας μια χαρά είναι εκεί που είναι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek