Έχουμε φτάσει σε κατάσταση κρίσης ή πολέμου λόγω του νερού και όχι ακριβώς λόγω της απόκτησης νερού
Γνωρίζουμε ότι αιτίες που είναι ικανές από μόνες τους να δημιουργήσουν μεγάλες εσωτερικές ή διεθνείς συγκρούσεις , αποτελεί ο κυβερνοπόλεμος, οι επιθέσεις στην οικονομία, οι πανδημίες, η κλιματική αλλαγή, οι μαζικές μεταναστεύσεις, η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, η επέκταση του κομμουνισμού ή του τζιχαντισμού, η καταχρηστική και αδιάκριτη διάδοση των πυρηνικών όπλων και φυσικά η επίδραση της έλλειψης νερού.
Αν και με την πρώτη ματιά, φαίνονται να είναι ανεξάρτητα μοτίβα, πολλά έχουν μια συγκεκριμένη σύνδεση, αλληλοσυμπληρώνονται ή προέρχονται το ένα από το άλλο. Σε κάθε περίπτωση, όλα είναι σημαντικά και είναι βέβαιο ότι ορισμένα είναι ήδη σε ισχύ, πλήρως αποτελεσματικά ή σε διαδικασία υλοποίησης βραχυπρόθεσμα ή μεσοπρόθεσμα .
Αλλά όταν μιλάμε για το τι περιστρέφεται γύρω από το νερό, πιστεύουμε ότι η έλλειψη νερού στις πολύ ή θερμότερες περιοχές του πλανήτη θα προκαλούσε μαζικές μεταναστεύσεις προς αναζήτηση αυτού του πολύτιμου διαφανούς χρυσού προς πιο πράσινες περιοχές και, επομένως, με περισσότερα φρούτα και τροφή. Όμως, με την πρώτη ματιά, δεν βρήκαμε άλλου είδους συνέπειες και παράγωγα μεγαλύτερης σοβαρότητας στην έλλειψη νερού.
«Αν μιλούσαμε για την κλιματική αλλαγή, μια από τις συνέπειές της ήταν η έλλειψη νερού , η ερημοποίηση των περιοχών που συνορεύουν με τις θερμότερες και η ανάγκη για πολύ νερό για την αντιμετώπιση μεγάλων πυρκαγιών, για τη γεωργία ή για τη διατροφή του πληθυσμού και βοοειδή», αναφέρει το atalayar.
Η απουσία ροής νερού στους κύριους μεγάλους και μεσαίους ποταμούς, που ψύχουν τις δεξαμενές για τη διατήρηση του πυρηνικού υλικού σε τέτοιους σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής σε βέλτιστες συνθήκες , έχει οδηγήσει σε τεχνικές διακοπές στα περισσότερα από αυτά και σε αναγκαστική διακοπή των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Πράγμα, που περιπλέκει τη συνδυασμένη παραγωγή σε μια από τις στιγμές που είναι περισσότερο απαραίτητη, αφήνοντάς την σχεδόν αποκλειστικά εξαρτημένη από το αέριο για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μαζί με φωτοβολταϊκά μέσα ή με βάση τις ανεμογεννήτριες.
Εν ολίγοις, βλέπουμε ότι η λειψυδρία στον πλανήτη δεν είναι ένα ασήμαντο ζήτημα και ότι συνδέεται εύκολα με άλλα οικονομικής, βιομηχανικής και γειτονικής φύσης . Κάτι που προς το παρόν, δεν έχει προκαλέσει μεγάλες μεταναστευτικές κρίσεις όπως φοβόμαστε.
Πρώτο σημείο απροσδόκητης τριβής λόγω έλλειψης πολύτιμου στοιχείου και αναμφισβήτητης ανάγκης για τον άνθρωπο
Όπως είδαμε και όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή, η παραγωγή μικτής ενέργειας θα επηρεαστεί και τις ζεστές εποχές, επομένως η εξάρτηση από το φυσικό αέριο θα αυξηθεί εκθετικά, γεγονός που αυξάνει σημαντικά την τιμή του ηλεκτρισμού. Αναμφίβολα, αν αυτή η ξηρασία επιμείνει και αν συνεχιστεί η έλλειψη νερού στις δεξαμενές, αργά ή γρήγορα οι μεταναστεύσεις σε λιγότερο θερμές, εύκρατες και πράσινες περιοχές δεν θα αφεθούν να περιμένουν γιατί οι καλλιέργειες, χωρίς νερό, δεν υπάρχουν ή είναι σε πολύ κακή ποιότητα και με σπάνια απόδοση.
Δεύτερο σημείο, τα ζώα με τα οποία τρέφουμε καθημερινά χρειάζονται μεγάλες ποσότητες νερού και φρέσκιας τροφής, για την πάχυνση και τη διαβίωσή τους
Εάν δεν είναι εφικτό ή επειδή είναι πολύ ακριβά, θα πρέπει να θυσιαστούν το συντομότερο δυνατό για να ελαχιστοποιηθούν τα έξοδα και οι απώλειες. Βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, αυτό θα προκαλέσει μείωση της προσφοράς τροφίμων, υπερβολική αύξηση των τιμών και σημαντικές αλλαγές στις χρήσεις και τα έθιμά μας, που δεν είναι όλοι διατεθειμένοι να θυσιάσουν.
Τρίτον, πολλοί άνθρωποι και κυρίως ανεύθυνες κυβερνήσεις, αποδίδουν αυτή την κατάσταση αποκλειστικά και μόνο στις επιπτώσεις της περίφημης κλιματικής αλλαγής, λες και αυτό το φαινόμενο ήταν μια «μικτή τσάντα» όπου όλα θα χωρούσαν.
Ενώ είναι αλήθεια ότι, αυτή η αλλαγή του κλίματος έχει να κάνει πολύ με αυτήν, είναι επίσης αλήθεια ότι οι τοπικές, περιφερειακές, κρατικές και διεθνείς διοικήσεις έχουν μεγάλο ρόλο να διαδραματίσουν σε αυτήν και όχι απλώς να αποχωριστούν τους δεσμούς τους.
Είναι αναγκαίο να ληφθούν οριστικά μέτρα
Απαιτούνται σημαντικά και φιλόδοξα υδρολογικά σχέδια, που να διευκολύνουν πολύ περισσότερο την φραγή του νερού στις ροές του, που εγγυώνται την υδροηλεκτρική παραγωγή και αποτρέπουν τη διοχέτευση τεράστιων ποσοτήτων νερού στη θάλασσα, σε μεγάλες πλημμύρες με αφορμή σημαντικές βροχές.
Τα βουνά και τα δάση πρέπει πραγματικά να φροντιστούν για να αποφευχθεί η ερημοποίηση, η οριστική απώλεια υπόγειων υδροφορέων και η προοδευτική φτωχοποίηση της γης.
«Η παραγωγή πυρηνικής ενέργειας πρέπει να ανακτηθεί και να ενισχυθεί με αναγκαστικό ρυθμό, παρέχοντας στα εργοστάσια μεγαλύτερες δεξαμενές ψύξης για να αποφύγουν να πέσουν στην ήδη εκτεθειμένη κατάσταση που αναγκαστικά τους σταματά. Η αναγέννηση των κοπράνων μέσω των μονάδων επεξεργασίας νερού, καθώς και των μονάδων αφαλάτωσης, είναι κάτι παραπάνω από επείγουσα και πρέπει να πάψει να αποτελεί μαρτυρία», αναφέρει το ισπανικό μέσο ενημέρωσης.
Το να βάζουμε όλα τα αυγά σε ένα μόνο καλάθι (αέριο, πλάκες και ανεμογεννήτριες) για την παραγωγή ενέργειας, είναι πράξη πολιτικής και κοινωνικής ανευθυνότητας, επειδή αυτά τα μέσα και οι μέθοδοι δεν είναι πάντα εγγυημένα και υψηλού βαθμού πράσινης και οικολογικής υπερβολικής αντίδρασης.
Ο παγκόσμιος πληθυσμός, παρά το γεγονός ότι σε ορισμένες περιοχές μένει στάσιμος ή και μειώνεται, αυξάνεται σε γεωμετρική ή εκθετική πρόοδο στον παγκόσμιο κόσμο . Τα νέα έθιμα, οι τρόποι υγιεινής και άλλου είδους ανάγκες ή απαιτήσεις, σημαίνουν ότι η κατανάλωση νερού δεν σταματά και αυξάνεται προοδευτικά, φτάνοντας σε ανύποπτα επίπεδα για το τίποτα.
Το να κλείνουμε τα μάτια, να κοιτάμε από την άλλη πλευρά ή να κατηγορούμε φαινόμενα που φαίνεται να είναι πέρα από τον έλεγχό μας , είναι η πιο ανεύθυνη και αποτρόπαια πράξη που μπορεί να υπάρξει.
«Έχουμε φτάσει σε κατάσταση κρίσης ή πολέμου λόγω του νερού και όχι ακριβώς λόγω της απόκτησης νερού . Και κάποιος θα αναρωτηθεί, ποιος επωφελείται ή πώς το κάνει. Η απάντηση είναι πολύ απλή, αυτός που έχει το κλειδί να αμβλύνει τις επιπτώσεις της αύξησης των τιμών της ενέργειας ανοίγοντας και κλείνοντας τις ροές μεταφοράς φυσικού αερίου, που έχει και ελέγχει τεράστιους σιταποθήκες δημητριακών και άλλων εξαιρετικά απαραίτητων καλλιεργειών και που ανάλογα με τη στάση, μπορούν να σώσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και των ζώων με την κατανάλωσή τους, δημιουργώντας έτσι μια σοβαρή κατάσταση που αναμφίβολα θα γίνει μοιραία, ειδικά αν αυτά τα κλειδιά βρίσκονται στα χέρια του ίδιου χαρακτήρα, χώρας ή συνασπισμού τους», αναφέρει το atalayar.
Τίποτα τόσο φθηνό και σχετικά εύκολο στην απόκτηση δεν μπορεί να προκαλέσει σοβαρό φαινόμενο «πεταλούδας» σε άλλους παράγοντες που αναμφίβολα , και δεόντως συνδυασμένοι και σωστά εκμεταλλευόμενοι, θα μας οδηγήσουν σε καταστάσεις κρίσης υψηλής έντασης ή ακόμη και σε συγκρούσεις με σοβαρές διεθνείς συνέπειες.
πενταποσταγμα
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
ta pentasporia eiparxoun akoma autoi den legan polemo se 24 vres me thn tourkia mppenoun twra edw kai 12 xronia to lene bebea auto to arthro malon to klepsan apo allou giauto kai einai sosto