Διαφημίσεις

Share

Τα αποτελέσματα μιας μοναδικής νέας πολυεθνικής μελέτης , τα οποία πρόκειται να δημοσιευθούν σύντομα στο ‘Alimentary Pharmacology & Therapeutics’, καταδεικνύουν την ανάγκη για εύκολα διαθέσιμες (μη συνταγογραφούμενες) θεραπείες ταχείας δράσης για όσους πάσχουν περιοδικά από κοιλιακές συσπάσεις (κράμπες) και πόνο. Διαβάστε περισσότερα

Στην πρώτη μελέτη αυτού του είδους, ερωτήθηκαν πάνω από 1.700 άτομα στις ΗΠΑ, το Μεξικό, τη Βραζιλία, την Αργεντινή, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με σκοπό τη διασαφήνιση χαρακτηριστικών της φαρμακευτικής αγωγής που είχαν επιλέξει, εάν έπασχαν από αυτά τα συγκεκριμένα συμπτώματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, 90% των θεραπειών αφορούσε μη συνταγογραφούμενα προϊόντα, τα οποία συνήθως λαμβάνονταν κατ’ επίκληση για την ανακούφιση ενός επεισοδίου πόνου.
Τρέχοντα ζητήματα θεραπείας
Στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, 73% των ατόμων επιλέγουν σπασμολυτικά, όπως τη βουτυλοβρωμιούχο υοσκίνη, – ως άμεση θεραπεία, αλλά σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, τα αντιόξινα και τα αναλγητικά χρησιμοποιούνται συχνά, γεγονός που δυνητικά έχει ως αποτέλεσμα λανθασμένη ή ανεπαρκή θεραπεία. Σε αυτές τις περιπτώσεις, φάνηκε ότι ένα μεμονωμένο φάρμακο δεν απαντά κατ’ ανάγκη στο σύνολο των αναγκών των ατόμων που πάσχουν από συσπάσεις και πόνο στην κοιλιακή χώρα. Τα άτομα που απάντησαν στην έρευνα από τις ΗΠΑ ήταν εκείνα που χρησιμοποιούσαν το μεγαλύτερο εύρος φαρμάκων.
Πληθυσμός πασχόντων
Ένας στους τέσσερις ανθρώπους παγκοσμίως πάσχει από συσπάσεις, πόνο και δυσφορία στην κοιλιακή χώρα. Τα χειρότερα περιστατικά μπορούν να οδηγήσουν σε ιδιαίτερα επίπονες συσπάσεις, οι οποίες εκδηλώνονται έως και δύο με τρεις φορές την εβδομάδα. Άλλα άτομα μπορεί να εμφανίζουν τέτοια επεισόδια κάθε δύο με τρεις μήνες . Συχνά, τα συμπτώματα εμφανίζονται απότομα, διαταράσσοντας τις καθημερινές δραστηριότητες. Η έρευνα2 έδειξε ότι ο επιπολασμός είναι μεγαλύτερος στις γυναίκες σε σχέση με τους άντρες και δύο τρίτα των συμμετεχόντων είχαν αρχικά επισκεφθεί ιατρό για τις κοιλιακές τους ενοχλήσεις, και το 11% εξ αυτών διεγνώσθησαν με Σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου (ΣΕΕ).
Μια πρόσφατη μελέτη από τις ΗΠΑ, η οποία δημοσιεύθηκε στο ‘International Digestive Disease Week’ τον Μάιο του 2010, έδειξε ότι σε μια διαδικτυακή έρευνα πασχόντων από ΣΕΕ, τα συχνότερα αναφερόμενα συμπτώματα ήταν κοιλιακή δυσφορία (57,5%), κοιλιακός πόνος (38,7%) και πρήξιμο (53,8%). Το 91% των πασχόντων ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν μη συνταγογραφούμενα σκευάσματα.

Θεραπεία ‘κατ’ επίκληση’
Ίσως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η νέα πολυεθνική μελέτη1 έδειξε πως οι φαρμακευτικές θεραπείες σπάνια λαμβάνονταν προληπτικά, αλλά αντιθέτως όταν εκδηλωνόταν πόνος ή δυσφορία, δηλαδή κατ’ επίκληση. Η συχνότερο επιζητούμενη ανάγκη μιας αγωγής ήταν η γρήγορη δράση, ακολουθούμενη από τη μακροχρόνια ανακούφιση. Η συχνότητα της λήψης φαρμάκων διέφερε σημαντικά από χώρα σε χώρα, με το 50% των συμμετεχόντων από τις ΗΠΑ να χρησιμοποιούν φάρμακα τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση και τους Ευρωπαίους να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί στη χρήση φαρμάκων με τέτοια συχνότητα. Παρ’ όλα αυτά, κατέστη σαφές ότι όταν εκδηλώνονταν συμπτώματα κοιλιακών συσπάσεων ή πόνου, οι πάσχοντες συνήθως χρησιμοποιούσαν κάποιο μέσο ανακούφισης των συμπτωμάτων.
Όταν ερωτήθηκαν πώς επέλεξαν το φάρμακό τους, οι πάσχοντες ανέφεραν πρώτα τον ιατρό τους και έπειτα φίλους, συγγενείς ή άλλους πάσχοντες. Στις ΗΠΑ, 18% των ατόμων ανέφεραν ότι είχαν επηρεαστεί από διαφημίσεις, ενώ στις άλλες χώρες η επιρροή έπαιξε μικρό ρόλο (έως και 6%).
Αυτή η νέα πολυεθνική έρευνα, η οποία είχε χορηγό την Boehringer Ingelheim, εξετάζει για πρώτη φορά τη φαρμακευτική αγωγή για τους σπασμούς και τον πόνο στην κοιλιακή χώρ, σε ένα τόσο ευρύ πληθυσμό. Φανερώνει την ανάγκη για γρήγορες, αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek