Διαφημίσεις

Share

«Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να σταματήσουν τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών και η ΕΕ να δώσει εγγυήσεις», δηλώνει ο Γαλλογερμανός επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.
Διαβάστε περισσότερα
Μιλώντας στην Deutsche Welle κατηγορεί εκ νέου τη Γαλλία και τη Γερμανία ότι πίεζαν την Ελλάδα για να συνεχιστούν ή και να ανανεωθούν εξοπλιστικά προγράμματα σε αντάλλαγμα για την οικονομική βοήθεια στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης.
Η Γερμανία έχει διαψεύσει επίσημα τους ισχυρισμούς του Κον Μπεντίτ.
«Η διάψευση είναι σαν να μην υπάρχει διάψευση», υποστηρίζει ο Γαλλογερμανός ευρωβουλευτής. «Τί να πούνε δηλαδή; Ότι είναι αλήθεια, τους πιέζαμε; Αυτό που έχει σημασία είναι ότι η Ε.Ε. σε καμία στιγμή δεν ζήτησε να μην εκπληρωθούν ή να ανασταλούν συμβόλαια όπλων. Η Γερμανία δεν βγήκε να πει ότι δεν θα δώσει στην Ελλάδα όπλα ή παλαιά αποθέματα του στρατού της πρώην Ανατολικής Γερμανίας. Η Γαλλία δεν βγήκε να πει ότι δεν θα πουλήσει ελικόπτερα», προσθέτει.
Ερωτηθείς αν οι Έλληνες αισθάνονται να απειλούνται από την Τουρκία, δήλωσε ότι «αυτό είναι παράλογο, η Τουρκία θέλει να μπει στην ΕΕ και όχι να εισβάλει στην Ελλάδα».
«Αν θέλετε τη γνώμη μου πάντως, εθνικιστικές συμπεριφορές υπάρχουν και στις δύο πλευρές, γι’ αυτό λέω ότι η ΕΕ πρέπει να σταματήσει αυτόν τον παραλογισμό, να μιλήσει ξεκάθαρα και να δώσει εγγυήσεις ασφάλειας και στις δύο χώρες. Και φυσικά η Τουρκία πρέπει να δείξει ότι είναι έτοιμη να παρουσιάσει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων της από τη βόρεια Κύπρο», επεσήμανε.
Στις δηλώσεις περί εξοπλιστικών προγραμμάτων είχε απαντήσει ο Έλληνας υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος εξήρε επεσήμανε ότι οι πληροφορίες του Κον Μπεντίτ δεν είναι ακριβείς και ότι στην Ελλάδα δεν έχει ανοίξει κανένα νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.
«Άλλη μία διάψευση που είναι σαν να μην υπάρχει διάψευση», ανέφερε ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ. «Τον περασμένο Αύγουστο έγιναν διαπραγματεύσεις για παράταση εξοπλιστικών προγραμμάτων. Δεν μπορεί από τη μία να λες ‛αισθάνομαι να με απειλεί η Τουρκία’ και από την άλλη να λες ‛εγώ όμως δεν σχεδιάζω εξοπλιστικά προγράμματα’. Δεν είναι αλήθεια αυτό. Και εξοπλιστικά προγράμματα τρέχουν και αποθέματα του πρώην ανατολικογερμανικού στρατού αγοράζονται σε τιμή ευκαιρίας».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *