Διαφημίσεις

Share

Στο χώρο του ορυχείου όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι οι 33 μεταλλωρύχοι στη Χιλή έφθασε η κάψουλα που σε λίγες εβδομάδες αναμένεται να ανεβάσει στην επιφάνεια τους παγιδευμένους εργάτες. Ωστόσο, η πρώτη τους επαφή με το φυσικό φως και η ενδεχόμενη αύξηση της αρτηριακής τους πίεσης παραμένουν προτεραιότητα στην ιατρική ομάδα που θα τους υποδεχθεί, προκειμένου να μην κινδυνεύσει η ζωή τους. Διαβάστε περισσότερα
Το συμβολικό όνομα «Φοίνιξ» έδωσαν στην κάψουλα, από το πουλί της ελληνικής μυθολογίας που ξαναγεννιέται από τις στάχτες του. Έτσι, ελπίζουν ότι ο σημερινός «φοίνικας», συνολικού μήκους τριών μέτρων, θα βοηθήσει ώστε να ξαναδούν το φως της μέρες οι 33 μεταλλωρύχοι, που παραμένουν παγιδευμένοι πάνω από 50 μέρες.

Η κάψουλα ζυγίζει 420 κιλά και έχει ωφέλιμο μήκος για ένα άτομο 1.90 μ. Είναι εξοπλισμένη με οξυγόνο, με μηχανισμό επικοινωνίας και έχει έναν μηχανισμό που επιτρέπει στο κάτω μέρος να ανοίξει και να μετακινηθεί πιο χαμηλά από το κυρίως τμήμα της.

Αν κάποιος, δηλαδή, από τους μεταλλωρύχους κολλήσει κατά τη μεταφορά του προς την επιφάνεια, θα μπορεί να αποδεσμευτεί από την κάψουλα, να βγει από το κάτω μέρος της και να επιστρέψει στο καταφύγιο σε βάθος 700 μέτρων.
Στο εσωτερικό της ατσάλινης, στενής κάψουλας μπήκαν συγγενείς των μεταλλωρύχων.
Οι ειδικοί ελπίζουν ότι ως τις αρχές Νοεμβρίου οι εργασίες διάνοιξης σήραγγας θα έχουν ολοκληρωθεί, ώστε να φιλοξενήσει την κάψουλα και ίσως ξεκινήσουν οι προσπάθειες απεγκλωβισμού.
Οι γιατροί πάντως προειδοποιούν για το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν προβλήματα στους μεταλλωρύχους που θα δουν ξανά το φως της μέρας, προβλήματα στα μάτια, μολύνσεις, αναπνευστικά και πίεσης.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας, οι εργάτες δεν παίρνουν αντικαταθλιπτικά «εκτός από έναν. Συμπεριφέρονται πολύ καλά τώρα και είναι ενθουσιασμένοι που θα ξαναβγούν στην επιφάνεια».
Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα ψυχολογικά προβλήματα που ίσως αντιμετωπίσουν οι μεταλλωρύχοι, ύστερα από τέτοια μεταβολή στον τρόπο και τις συνθήκες της ζωής τους.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *