11:10 - 11/10/2014

Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει τα πιστεύω μας για τους εξωγήινους

Διαφημίσεις

Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει τα πιστεύω μας για τους εξωγήινους

Πιστεύετε στους εξωγήινους;


Μελέτη αποκαλύπτει πώς η θρησκεία επηρεάζει την πιθανότητα των πιστεύω μας για τους εξωγήινους μας λέει ο αστρονόμος David Weintraub από το Πανεπιστήμιο Vanderbilt στο Τενεσί και έχει γράψει ένα βιβλίο το οποίο αναφέρει το πόσο πιθανό είναι για τις θρησκείες να τους δεχτούν.

Η μελέτη αποκαλύπτει:

Το 55% των Άθεων πιστεύουν ότι υπάρχουν εξωγήινοι

Το 44% των μουσουλμάνων

Το 37% από τους Εβραίους

Το 32% των Χριστιανών πιστεύουν σε εξωγήινους

Ο καθηγητής Weintraub πιστεύει ότι οι ασιατικές θρησκείες θα έχουν τις λιγότερες δυσκολίες στην αποδοχή της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής

Με περίπου το ένα τρίτο των Αμερικανών να πιστεύουν σε εξωγήινους, και εξωπλανήτες που ανακαλύφθηκαν που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν ζωή, δεν είναι πλέον ασυνήθιστο να πιστεύουν στην ύπαρξη τους.

Πολύ λίγοι από εμάς έχουν σκεφτεί σοβαρά για την εξωγήινη ζωή, αν πρόκειται για ιούς ή μονοκύτταρα πλάσματα ή δίποδα με πιλοτικά διαγαλαξιακά διαστημόπλοια, και τι μπορεί να σημαίνει για τις προσωπικές μας πεποιθήσεις [και] τις σχέσεις μας με το θείο.

Ο καθηγητής Weintraub πιστεύει επίσης ότι οι ασιατικές θρησκείες θα έχουν τις λιγότερες δυσκολίες στην αποδοχή της ανακάλυψης εξωγήινης ζωής, γιατί οι ινδουιστές στοχαστές έχουν σκεφτεί ότι οι άνθρωποι μπορούν να μετενσαρκωθούν ως εξωγήινοι, και το αντίστροφο, ενώ στη βουδιστική κοσμολογία περιλαμβάνει χιλιάδες κατοικημένων κόσμων.

Το Κοράνι φαίνεται να υποστηρίζει την ιδέα ότι υπάρχουν πνευματικά όντα σε άλλους πλανήτες, αλλά σημειώνει ότι αυτά τα όντα δεν μπορούν να ασκήσουν το Ισλάμ όπως ασκείται στη Γη.

Ωστόσο, ο καθηγητής Weintraub βρήκε από ιουδαϊκές γραφές και γραπτά ραβίνων που υπαινίσσονται την ύπαρξη των εξωγήινων. Οι λίγοι Ταλμούδ και Καμπάλα σχετικά με το θέμα ισχυρίζονται ότι ο χώρος είναι άπειρος και περιέχει ένα δυνητικά άπειρο αριθμό κόσμων και ότι τίποτα δεν μπορεί να αρνηθεί την ύπαρξη εξωγήινης ζωής.

Οι Εβραίοι δεν πιστεύουν ότι η ανακάλυψη της εξωγήινης νοημοσύνης θα έχει μεγάλη επίδραση πάνω τους, παραθέτοντας έναν εβραϊκό ανθρωπολόγο και λόγιο, ο οποίος κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η σχέση μεταξύ Εβραίων και Θεού δεν θα πρέπει να επηρεαστεί στο παραμικρό από «την ύπαρξη άλλων μορφών ζωής, που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από επιστημονικές πραγματικότητες ή παν-ανθρώπινες αλλαγές συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (18)

  1. Ανώνυμος 10/11/2014 @ 12:18 ΜΜ

    Δεν υπάρχουν εξωγιήνοι. Οι αποστάσεις στο σύμπαν είναι τεράστιες και δεν μπορούν να καλυφθούν με την τεχνολογία. Αν κάποιος πει ότι υπάρχει άλλη τεχνολογία και άλλη φυσική που τους επιτρέπουν να ταξιδεύουν με μεγαλύτερη ταχύτητα από το φως απλά μεταθέτει το πρόβλημα. Λυπάμαι αλλά είμαστε μόνοι μας σε αυτόν τον κόσμο. Αν κάποιος επιμένει τότε θα του πω ότι ανέκαθεν οι θρησκείες αναφέρονταν σε καλές και κακές οντότητες. Από αυτό το σημείο και μετά ισχύει ότι αναφέρεται στην Ορθοδοξία.

    • Ανώνυμος 10/11/2014 @ 6:06 ΜΜ

      Φιλε,ζεις στην Γη σε εναν πολιτισμο που εξελισσεται τεχνολογικα καθε μερα.Δεν ξερουμε τους ωκεανους και τον πυρηνα πραγματα κοντινα μας…πως μπορεις ετσι ευκολα να βγαζεις συμπερασματα για πραγματα πιο μακρινα και δυσκολα?Μηπως κατακτησαμε ολη την γνωση και ειδαμε στο τελος οτι ειναι αδυνατον?

    • Ανώνυμος 10/11/2014 @ 8:38 ΜΜ

      Mε μεγαλήτερη ταχύτητα απ το φώς ταξιδεύει το φως τ ηρα.Τι εινααι αυτό;

    • Ανώνυμος 10/11/2014 @ 8:39 ΜΜ

      Αφου υπάρχει το φράγμα του ήχου δε θα υπάρχει και το φράγμα του φωτός;

      • χαχα ο τυπος νομιζει οτι επειδη εμεις στην γη δεν εχουμε την τεχνολογια δεν θα την εχει κανεις στο συμπαν αχαχαχαχα βουρλο λεμε!

  2. Ανώνυμος 10/11/2014 @ 12:45 ΜΜ

    τι αλλη βλακεια θα διαβασω……….

  3. Ανώνυμος 10/11/2014 @ 1:06 ΜΜ

    Καλά εσύ το πάς αλλου τόσο περιληπτικά και συγκεκριμενα που τα λές.Ξέχασες να αναφέρεις τον Χριστό και το ν σ ταυρο που όλοι φοβούντε να αναφέρουν,το γιατι δέ σε προβληματίζει;…Ειπε ο ίδιος ο πατέρας μου έχει και άλλους κόσμους που….Αν ο καθένας με κατι που δέν ξέρει ειναι έτοιμος να κόβει κεφάλια η κατι αλλο σχετικο με τις εκαστοτε εκτελέσεις της εποχής με τα βίτσια της λογικό ειναι να μιλάς η να τα λές μισά με παραβολές η μύθους.Μα όσοι μύθοι και να πέσουν στο τραπέζι το χαβά σου εσύ

  4. Ανώνυμος 10/11/2014 @ 4:52 ΜΜ

    Η θρησκεία επηρεάζει τα πιστεύω μας για τους εξωγήινους ή το Χόλιγουντ; Σοβαρά τώρα.

  5. Α) 11 Οκτωβρίου 2014 – 3:18 μ.μ. ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΒΟΥΡΛΟ ΠΟΥ ΚΡΙΝΕΙ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΩΤΡΙΑ
    Β) ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ Η ΝΑΣΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΕΠΕΡΕΣΙΕΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ;;; ΑΠΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ… ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΓΥΑΛΑ" ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΑΛΑ, ΚΑΙ ΑΜΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΒΟΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΓΥΑΛΑ ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΕΞΩ ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ… ΟΛΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ

    • Ανώνυμος 10/12/2014 @ 4:55 ΠΜ

      Κι ομως δεν ξέρουν.Αλλα ετσι οπως το λές τους ανεβάζεις και ακολουθεις οτι σου λένε.Τα γιου εφ οου δεν φέρουν μεταλλα η μηχαννισμους μόνο αυτο να πάρεις βλέπεις τι ψεμα πλασαρουν για διάφορους λόγους.Η αγνοια εξαλου φαίνεται και στη φατσα του καθενος

      • "Τα γιου εφ οου δεν φέρουν μεταλλα η μηχαννισμους" οολα τα γιουεφ οους;; τα εχεις δει ολααα ενα ενα;;; εεεε;;; ποια αγνοια ρε προβατο που κοιμασαι στας αγκαλας του αβρααμ του ισαακ και ροχαλιζεις κιολας;

  6. Ας είναι καλά ο ήλιος που εξαφανίζει τις αποστάσεις.Και'μεις έτσι ήρθαμε.

  7. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 6:43 ΠΜ

    Από το διάσημο ελβετικό εργαστήριο CERN,που στοιχισε εκατομμυρια ευρω και εργαζεται ολη η αφροκρεμα των επιστημονων του κοσμου και μεταξυ αυτων και ελληνες,εστειλαν μια δέσμη νετρίνων σε άλλο ερευνητικο κέντρο στο Gran Sasso,που βρίσκεται 730 μίλια μακριά.Τα νετρίνα έφτασαν στο Gran Sasso γρηγοροτερα απο το φως,16.000 φορες κανανε το πειραμα και παντα εβγαινε οτι τα νετρινα ετρεχαν γρηγοροτερα απο το φως.Για μας τους απλους ανθρωπους λεμε και τι εγινε; Ας τρεχουν.Οι επιστημονες που το ανακοινωσαν σε λιγο παρετηθηκαν απο την δουλεια τους.Το προγραμμα του εργαστήριου CERN σταματησε λογο ¨βλαβης".Τωρα βρεθηκε να παθει βλαβη.Γιατι τοση αναστατωση και μυστικοτητα; Γιατι με το που βρηκανε οτι τα νετρίνα τρεχουν γρηγοροτερα απο το φως,παει περιπατο ολη σχεδον η φυσικη και καταργειτε ο νομος του Αινσταιν. Αυτος ο νόμος του Αινσταιν μας καθηλωνε στο δικο μας πλανητικο συστημα.Δεν μπορουσαμε να βγουμε,να παμε σε αλλο πλανητικο συστημα γιατι χρειαζονταν δεκαδες ,εκατονταδες ,χιλιαδες χρονια να επισκεφτουμε το πλησιεστερο πλανητη εξω απο τον δικο μας.Τωρα πηγαινει αυτοματα .Οι αποστασεις εκμηδενιζονται.Να γιατι σταματησαν ολα στο προγραμμα CERN. Αυτο που βρηκαν τωρα θα το εκμεταλευτουν μονο οι λιγοι.Δεν ειναι για ολο τον κοσμο.η αναπαρασταση του πειραματος απεδειξε οτι τα νετρινα τρεχουν γρηγοροτερα απο το φως (300.000 χιλ./sec ή 7,5 φορες τον γυρο της γης σε 1 δευτερολεπτο) Τυρια ξυπνηστε θα σας φανε οι βλαχοι….

    • Ανώνυμος 10/13/2014 @ 5:07 ΠΜ

      Δηλαδή εσύ περίμενες το κουλουρι κατω απ την γή να στο πει για να καταλάβεις πως το φως διασπάτε και ως ταχυτητα και ως μη τραχυτητα 68 68 35 7

    • Ανώνυμος 10/13/2014 @ 5:12 ΠΜ

      Για να πάμε σε άλλο πλανήτη ι πλεον πρέπει να αποδείξουμε πως είμαστε ικανοί σε αυτόν που είμαστε.Αν οι σερνιτες το καταφέρουν …εσένα δέν θα σε πάρουν μαζί τους οπότε μη χαίρεσαι

  8. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 9:10 ΠΜ

    Δεν υπάρχει άθεος!! Όλοι πιστεύουν σε ένα θεό, πχ χρήμα, πασόκ, κόκκαλης!!
    Άθρησκοι είναι όσοι δεν κομματοποιούνται σε κάποια θρησκεία…
    Κι οι Έλληνες για 12 θεούς και το Θεό μιλούσαν…

  9. Ανώνυμος 10/12/2014 @ 10:46 ΠΜ

    Δεν υπάρχουν εξωγιήνοι….ΔΑΡΒΙΝΟΜΑΙΜΟΥΔΕΣ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΟΓΙΗΙΝΟΙ…ΖΕΙΤΕ ΣΕ "ΑΝΑΜΟΡΦΟΤΗΡΙΟ ανοιχτη ΦΥΛΑΚΗ"…ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΤΚΑΙΡΕΙΑ… ΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΝΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΟΓΙΟΙΝΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ(ΚΟΛΑΣΗ)…ΔΑΙΜΟΝΙΑ…ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΤΕΚΕΣΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΑ…ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΒΑΡΥΠΗΝΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΖΟΥΝ "ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ"ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ…ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ
    ΟΙν ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥΣ…ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΟΣΟ ΠΡΩΧΩΡΑΕΙ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΘΑ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΑΙΣΘΗΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ"ΡΕΠΟΥΣΤΙΚΑ"…ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ Η ΝΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ._

    • Ανώνυμος 10/13/2014 @ 1:55 ΜΜ

      γρήγορα θεια μετάληψη με αρνταν και ακινετον μεσα, η εβραιοβοθροδοξη παρανοια γαρ δυνατη!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*