ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Παρασκευή, 04 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Συναγερμός στην αν. Μεσόγειο – Η Άγκυρα βγάζει για έρευνες και γεωτρήσεις το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν

· Κατοχικά Νέα

Τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η Άγκυρα ξεκινά έρευνες και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Όπως σημειώνουν το νέο γεωτρύπανο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν θα ξεκινήσει το ταξίδι του στις 15 Ιουλίου στην περιοχή της «Γαλάζιας Πατρίδας».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία αμφισβητεί ένα πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως κα νοτιοδυτικά της Κρήτης όπως και γύρω από το Καστελόριζο.

Θεωρούν ακόμα και το κομμάτι της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτιοδυτικά της Κρήτης ως… λιβυκό και άρα ως άμεσα προσβάσιμο και εκμεταλλεύσιμο από την… ΤΡΑΟ.

«Η Τουρκία ενίσχυσε τον στόλο με τα γεωτρύπανα της με το πλοίο Αμπντούλ Χαμίτ Χαν. Είναι έβδομης γενιάς και έχει δυνατότητα να κάνει γεωτρήσεις μέχρι και τα 12.200 μέτρα. Το πλοίο στις 15 Ιουλίου αναμένεται να αγκυροβολήσει στην Ανατολική Μεσόγειο», ανέφερε σε ρεπορτάζ του το A Haber.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πρόσθεσε ότι οι εργασίες του αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 25 ημέρες.

«Το τεράστιο πλοίο μήκους 238 μέτρων και πλάτους 42 μέτρων θα προχωρήσει τις εργασίες του στην “Γαλάζια Πατρίδα” και ήδη προκαλεί το ενδιαφέρον των πολιτών», επισήμανε και κατέληξε ότι η πρώτη περιοχή γεωτρήσεων του γεωτρύπανου αναμένεται να είναι η Ανατολική Μεσόγειος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Hurriyet το νέο γεωτρύπανο προκαλεί φόβο στους Ελληνοκυπρίους για την πιθανότητα να κάνει έρευνες στην κυπριακή ΑΟΖ.

libre.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το ΑιγαίοΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Διάβημα της Αθήνας στην Άγκυρα για τα θαλάσσια πάρκα και το Αιγαίο

ΕΛΛΑΔΑ

Μυστική συνάντηση στην Αθήνα: Ο Ιμπραήμ Καλίν συναντήθηκε με τον διοικητή της ΕΥΠ

Αιγαίο Πέλαγος και ελληνική ακτογραμμήΕΛΛΑΔΑ

Ερντογάν προς Ελλάδα: «Αλλάξτε πορεία» για τα νησιά του Αιγαίου – Νέα άνοδος της έντασης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά