Διαφημίσεις

Άσαντ: η Συρία θ΄αντισταθεί σε νέα τούρκικη εισβολή στη Συρία! To δολάριο είναι ληστεία. Η λύση για όποια εισβολή, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις τις απαραίτητες στρατιωτικές δυνατότητες, είναι η λαϊκή αντίσταση. Το διακύβευμα στο ουκρανικό είναι αν το δολάριο πάψει να είναι το παγκόσμιο νόμισμα!

Η συριακή κυβέρνηση θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε νέα διασυνοριακή επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ σε συνέντευξή του στο Russia Today (RT), την Πέμπτη.

Η Τουρκία απείλησε πρόσφατα να ξεκινήσει μια νέα διασυνοριακή επιχείρηση για τον «καθαρισμό» του Ταλ Ριφάατ και της Μανμπίτζ της Συρίας.

«Είναι στο ίδιο πλαίσιο. Εάν γίνει εισβολή, θα υπάρξει κατ’ αρχήν λαϊκή αντίσταση. Φυσικά, ο συριακός στρατός δεν αναπτύσσεται σε όλο το συριακό έδαφος, αλλά στις περιοχές όπου αναπτύσσεται και όταν οι συνθήκες επιτρέπουν την άμεση στρατιωτική αντιπαράθεση, δεν θα διστάσουμε», είπε ο Άσαντ.

«Αυτό συνέβη πριν από δυόμισι χρόνια, όταν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ του συριακού και του τουρκικού στρατού και ο συριακός στρατός κατέστρεψε ορισμένους τουρκικούς στόχους που είχαν μετακινηθεί σε συριακά εδάφη», πρόσθεσε. «Το ίδιο θα συμβεί ξανά όσο το επιτρέπουν οι στρατιωτικές δυνατότητες».

Ο Άσαντ είπε ότι η κυβέρνησή του θέλει να «απελευθερώσει» περιοχές που «κατέχονται από τους Τούρκους».

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν προειδοποιήσει την Άγκυρα να μην ξεκινήσει νέα στρατιωτική επιχείρηση στη βόρεια Συρία.

Την Τρίτη, η (SDF) δήλωσε ότι είναι έτοιμη να «συντονιστεί με τις δυνάμεις της κυβέρνησης της Δαμασκού για να αποτρέψει οποιαδήποτε πιθανή τουρκική επίθεση και να προστατεύσει τα συριακά εδάφη».

Τον Οκτώβριο του 2019, οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις εισήλθαν στο Ταλ Ταμρ και σε άλλες πόλεις στο πλαίσιο συμφωνίας με την υποστήριξη της Ρωσίας με τους SDF μετά από τουρκική επίθεση στην περιοχή.

Υπάρχουν επίσης συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που εδρεύουν στο Manbij και το Tal Rifaat.kurdistan24

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ εξήγησε σε συνέντευξή του στο RT Arabic ότι στηρίζει τη Ρωσία γιατί αποκαθιστά τη χαμένη ισορροπία στη διεθνή σκηνή, η οποία ωφελεί τα μικρά κράτη. ”Έτσι, μπορούμε να δούμε τη Ρωσία από δύο οπτικές γωνίες. Το πρώτο είναι αυτό ενός συμμάχου: εάν ο σύμμαχός μας θριαμβεύσει στη μάχη ή εάν η πολιτική του θέση ενισχυθεί στη διεθνή σκηνή, τότε αυτό είναι μια νίκη και για εμάς. Από μια δεύτερη προοπτική, η ισχύς της Ρωσίας αποτελεί σήμερα μια αποκατάσταση –αν και μερική, της διεθνούς ισορροπίας. Αυτή η επανεξισορρόπηση που βλέπουμε, θα επηρεάσει μικρότερες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Συρίας. Αυτή είναι η στρατηγική μου άποψη – η ουσία, χωρίς να υπεισέλθω σε άλλες νομικές πτυχές.”.

Πρόεδρος Άσαντ: Πρώτον, η χρήση του δολαρίου δεν είναι εκβιασμός, είναι ληστεία επειδή, μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Αμερικανοί υποσχέθηκαν ότι το δολάριο θα αντικατόπτριζε το απόθεμα χρυσού. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, επί διακυβέρνησης Νίξον, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το Gold Standard, διαχωρίζοντας το δολάριο από τον χρυσό, και κατά συνέπεια, έγινε ένα άχρηστο κομμάτι χαρτί. Αλλά στην πραγματικότητα, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξακολουθούν να συναλλάσσονται σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιώντας αυτό το άχρηστο κομμάτι χαρτί. Αυτό είναι ληστεία και ισχύει για όλο τον κόσμο. Πρόσφατα, οι ΗΠΑ αύξησαν τα επιτόκια, και ως συνέπεια η αξία όλων των άλλων νομισμάτων έπεσε, επηρεάζοντας τις οικονομικά ασθενέστερες χώρες.

Ναι, είναι εργαλείο κυρώσεων. Εφόσον το δολάριο είναι παγκόσμιο νόμισμα και συνεχίζει να διακανονίζεται μέσω των τραπεζών των ΗΠΑ ή αυτού που ονομάζεται Αμερικανική Ομοσπονδιακή Τράπεζα, είστε υπό την εξουσία αυτού του δολαρίου. και ως εκ τούτου, το μέλλον σας ως πολιτεία, χώρα ή κοινωνία, ως οικονομία βρίσκεται στο έλεος των Ηνωμένων Πολιτειών.Είναι ένα κεντρικό μέρος του αποκλεισμού, και χωρίς αυτό (το δολάριο) η Αμερική δεν θα ήταν καθόλου υπερδύναμη.

Όσο για τις κυρώσεις, ανεξάρτητα από το δολάριο, φυσικά, είναι η ίδια νοοτροπία: μια νοοτροπία ηγεμονίας, αποικιοκρατίας και αλαζονείας. Εξακολουθούν να πιστεύουν ότι η κατάσταση είναι όπως ήταν πριν από αρκετές δεκαετίες και ότι η Δύση ελέγχει όλα όσα χρειάζεται ο κόσμος.

Σήμερα, ο κόσμος έχει αλλάξει. υπάρχει η Ρωσία, η Κίνα και πολλές άλλες ανερχόμενες χώρες….Κάθε χώρα μπορεί πλέον να εξασφαλίσει τις βασικές απαιτήσεις βιοπορισμού και ανάπτυξης χωρίς την αμερικανική άδεια.

Η Δύση παρουσιάζει μια αφήγηση ότι τα σημερινά προβλήματα είναι αποτέλεσμα του πολέμου της Ουκρανίας και πιο συγκεκριμένα της ρωσικής πολιτικής. Η πραγματικότητα, όμως, είναι διαφορετική. Ορισμένες από τις εθνικές προκλήσεις οφείλονται σε εσωτερικά οικονομικά σχέδια και όχι μόνο σε εξωτερικούς παράγοντες. Επομένως, είναι σημαντικό να γίνει διάκριση μεταξύ των προκλήσεων που προκύπτουν ως αποτέλεσμα του πολέμου, των κυρώσεων, ως αποτέλεσμα κυβερνητικών σχεδίων ή ως αποτέλεσμα του γενικού οικονομικού περιβάλλοντος, που μπορεί να οφείλονται σε πολιτικές εταιρειών ή συνήθειες των πολιτών. Όλα αυτά επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση τόσο θετικά όσο και αρνητικά……..

Όσο υπάρχουν άνθρωποι που λειτουργούν ως πράκτορες, ο κατακτητής θα παραμένει ισχυρός. Έτσι πρώτα, αυτοί οι παράγοντες θα πρέπει να καθαριστούν. Θα πρέπει να αποδυναμωθούν και τότε ο κατακτητής θα φύγει αυτόματα γιατί θα αυξηθεί η λαϊκή αντίσταση εναντίον τους. Η λύση λοιπόν για να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε εισβολή, ιδιαίτερα όταν δεν έχεις τις απαραίτητες στρατιωτικές δυνατότητες, είναι η λαϊκή αντίσταση.

Τι γίνεται με το Idlib, ποιο είναι το όραμά σας για την κατάσταση εκεί;

Πρόεδρος Άσαντ: Όπως κάθε κατεχόμενο έδαφος, υπόκειται στα στρατιωτικά και πολιτικά σχέδια της Συρίας για απελευθέρωση. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό. κάθε έδαφος που καταλαμβάνεται από τους Τούρκους ή από τους τρομοκράτες θα ελευθερωθεί εν καιρώ.

Και κάτι πολύ σημαντικό το μέγα διακύβευμα στο ουκρανικό για Άσαντ:

Σήμερα, αυτό που είναι πιο σημαντικό κι από τα στρατιωτικά αποτελέσματα, ή τουλάχιστον αυτό που είναι εξίσου σημαντικό για να μην υπερβάλλουμε, είναι τα οικονομικά αποτελέσματα αυτού του πολέμου, ιδιαίτερα η κατάσταση του δολαρίου. Εάν το δολάριο συνεχίσει να κυβερνά την παγκόσμια οικονομία, τίποτα δεν θα αλλάξει, ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα του πολέμου.

–Η Τουρκία έδωσε στο PKK 72 ώρες για να εκκενώσει τη Manbij και το Tel-Rıfat.

dimpenews.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *