Διαφημίσεις

Νέο ρεκόρ στην τιμή μετά την απαγόρευση εξαγωγών και από την Ινδία – «Θα πούμε το ψωμί-ψωμάκι»: 2,6 ευρώ το κιλό!

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Πάνκιν δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξάγει ουκρανικά λιπάσματα στην Ευρώπη, ούτε ουκρανικά σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εκτινάσσοντας την τιμή των σιτηρών: «Πολύπλοκο ζήτημα. Ξέρετε, η ποτάσα και τα ορυκτά λιπάσματα, τα σιτηρά, η δυνατότητα εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών είναι ένα περίπλοκο κουβάρι θεμάτων. Δεν μπορούν να λυθούν άμεσα», δήλωσε «κομψά».

Απόλυτο ρεκόρ έσπασε η τιμή του σιταριού στην ευρωπαϊκή αγορά.

Οι συναλλαγές έκλεισαν στα 548,25 ευρώ ανά τόνο μετά το εξαγγελθέν εμπάργκο της Ινδίας στις εξαγωγές σιτηρών και ειδικά μαλακού σιταριού.

Στην Ελλάδα οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μαλακού σίτου αποφέρουν παραγωγή μόλις 200.000 τόνων, η οποία καλύπτει μετά βίας το 20% των εθνικών αναγκών.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, δηλώνει ότι «Έχουμε σιτάρι για άλλους δύο μήνες»! Και συνεχίζει: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Ζήσαμε την κρίση του 2008 με την εκτίναξη της τιμής των δημητριακών. Περάσαμε τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης, βιώσαμε δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν το έχουμε ξαναδεί στα μάτια μας»!

Με βάση τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή η μέση τιμή του κιλού στο ψωμί διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου έφτασε και στα 2,60 ευρώ το κιλό.

Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαράτ Χουσούλιν ανακοίνωσε ότι πλέον ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη ως προς την δυναμικότητα του, θα προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια τη Ρωσία -και μόνο αν πληρώνει- την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παράγεται και στην Ουκρανία!

Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στα βόρεια της Χερσώνας εξασφάλιζε περίπου το 28% της ενέργειας της Ουκρανίας των 42 εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά η περιοχή είναι ρωσόφωνη και καταλήφθηκε με επιχείρηση-περίπατο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στις αρχές Μαρτίου.

Είναι η μόνη περιοχή που έπεσε περίπου αμαχητί, δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν περίμεναν να κινηθεί βόρεια-βορειοδυτικά ο ρωσικός επιθετικός άξονας από την Κριμαία.

pronews.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

2 σχόλια στο “«Η Ελλάδα έχει σιτάρι μόνο για δύο μήνες» δηλώνει ο πρόεδρος των Ομοσπονδίας Αρτοποιών”
  1. όμως είμαστε με τη σωστή μεριά δηλ με την εξαθλίωση του λαού μας για να κονομησουν οι αμερικανοί

  2. ΑΥΤΗ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΤΡΩΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΣΙΝΑ ΡΩΣΣΙΚΑ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΚΑ ΣΙΤΑΡΙΑ. Ο ΜΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ 1,000,000 ΤΟΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΙΤΑΡΙΑ ΡΩΣΣΙΑΣ ΜΕΣΩ. . . .ΤΟΥΡΚΙΑΣ. ΑΝ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙΝΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ??
    ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΔΕΙΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΤΟΥ ΣΕ ΝΗΣΙΑ??? ΘΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ ΣΙΤΑΡΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΝΤΑΛΛΑΣΟΥΝΕ ΜΕ ΝΗΣΙ, ΕΝΑ ΤΣΟΥΒΑΛΙ ΣΙΤΑΡΙ ΜΙΑ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑ. ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΡΙΞΟΥΝ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek