Διαφημίσεις

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και περισσότερα περιστατικά έρχονται να καταρρίψουν τις συντηρητικές και αντιδημοκρατικές πρακτικές του σάπιου Συστήματος Δικαιοσύνης που επικρατεί στη χώρα μας. Ένας κλάδος που έχει απασχολήσει πολύ την ελληνική κοινωνία είναι η αποκλειστική επιμέλεια / γονική μέριμνα γαυρος μαρινατος που διατηρούσαν έως τώρα οι μητέρες, ως το υπέρτατο γονεϊκό προνόμιο. Άδικη έως και εκδικητική αποξένωση του πατέρα από τα παιδιά του. Με χιλιάδες πατέρες να οδηγούνται στην απόγνωση και στην οικονομική εξαθλίωση λόγω αυτού του νόμου.

Παρά το γεγονός ότι ο νόμος της συνεπιμέλειας ψηφίσθηκε και βρίσκεται σε ισχύ, υπάρχουν ακόμη αμέτρητες υποθέσεις διαζυγίων όπου οι δυο γονείς δεν έχουν τον ίδιο χρόνο με τα παιδιά τους. Ακόμη και εκείνοι οι πατέρες – στους οποίους επιτρέπεται η επαφή με τα ίδια τους τα παιδιά μόνο λίγες ώρες το μήνα – πάλι τους εμποδίζουν να έρθουν σε επικοινωνία μαζί τους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η υπόθεση της 41χρονης από το Βόλο, η οποία δεν επέτρεπε στον πρώην σύζυγό της να δει τα παιδιά του. Παρά τις δικαστικές αποφάσεις. Η ίδια – όπως και αμέτρητες άλλες – έκρινε ότι είναι υπεράνω Νόμου και ότι θα αποφασίσει αυτή αν ο πατέρας θα πρέπει να βλέπει τα παιδιά του ή όχι.

Συγκεκριμένα, η γυναίκα έχει δυο παιδιά (5,5 και 6,5 ετών αντίστοιχα) με τον πρώην σύντροφό της, στον οποίο δεν επέτρεπε να δει. Ο πατέρας των δυο παιδιών κατέθεσε στο Δικαστήριο ότι τις ημέρες τις οποίες προέβλεπε η δικαστική απόφαση να επισκέπτεται τα παιδιά του, ο ίδιος πήγαινε στο σπίτι για να τα δει, αλλά η πρώην του είχε κλειδωμένη την πόρτα και την αυλόπορτα για να τον κρατήσει έξω. Ο ίδιος έκανε παράκληση από την αυλή προκειμένου να βγει εκείνη έξω, ωστόσο εκείνη δεν έβγαινε, προκειμένου να μην του επιτρέψει να δει τα παιδιά του. Μια φορά μάλιστα, ο άντρας αναγκάστηκε να πάει με συνοδεία Αστυνομίας προκειμένου να δει τα παιδιά του!

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Βόλου την έκρινε ένοχη για παραβίαση δικαστικής απόφασης κατ’ εξακολούθηση. Η 41χρονη δέχτηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή. Ο Εισαγγελέας υπενθύμισε στη γυναίκα ότι η παρεμπόδιση επικοινωνίας των παιδιών με τον πατέρα αποτελεί λόγο αφαίρεσης της επιμέλειας των παιδιών.

Ο παρανοϊκός νόμος της υποχρεωτικής αποκλειστικής επιμέλειας των παιδιών από τη μητέρα έχει κρατήσει από το 1985. Για δεκαετίες ολόκληρες οι πατέρες αδυνατούσαν να συμμετέχουν στη ζωή των παιδιών τους. Ένας αισχρός νόμος, αποτέλεσμα των φεμινιστικών πρακτικών που – τώρα όσο ποτέ άλλοτε – θυμίζουν τις πρακτικές και τη χειραγώγηση των Ναζί. Έχει δημιουργηθεί σταδιακά ένα κλίμα πολιτικής και νομικής πίεσης από τις φεμινιστικές οργανώσεις, με τις φεμινίστριες να απαιτούν ολοένα και πιο παρανοϊκά πράγματα. Εργαλειοποιώντας πλήρως τα παιδιά με εκδικητικούς αλλά και οικονομικούς σκοπούς.

Η Δικαιοσύνη – αν και καθυστερημένα – φαίνεται να έχει αρχίσει να αντιδρά.

Η συνεπιμέλεια ήταν μόνο η αρχή. Και αυτό διότι και πάλι είναι προσωρινή απόφαση – δίνοντας λίγα ψίχουλα στους πατέρες που με δικαστικούς αγώνες και κόπο επιχειρούν να βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους. Ωστόσο, η αρχή άνοιξε δρόμο για περισσότερες διεκδικήσεις.

Και τα βήματα προς την αφύπνιση δεν σταματούν εδώ. Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τις αμέτρητες ψευδείς καταμηνύσεις για βιασμούς και κακοποιήσεις, οι οποίες έχουν εκτοξευστεί στα ύψη καθώς εισήλθε το MeToo στη χώρα μας. Ένα κίνημα που έδωσε εργαλεία σε κακοπροαίρετους ανθρώπους να μπορούν ανεξέλεγκτα να απειλούν και να απαιτούν, δίχως καμία συνέπεια στις πράξεις τους. Ένα κίνημα που καθιέρωσε την άμεση φυλάκιση του ανδρός δίχως στοιχεία και αποδείξεις, καταπατώντας πλήρως το τεκμήριο αθωότητας!

Παρακολουθήστε στενά τη τελευταία υπόθεση υποτιθέμενου “βιασμού”, με υποτιθέμενο “θύμα” την 24χρονη από τη Θεσσαλονίκη. Μάρτυρες, υπάλληλοι του ξενοδοχείου, κάμερες, τοξικολογικές, όλες οι μαρτυρίες και τα στοιχεία αποδεικνύουν ότι πρόκειται για ψευδή καταγγελία. Οι φεμινιστικές οργανώσεις, όμως, ξεσηκώνουν τον κόσμο εναντίον του Συστήματος Δικαιοσύνης προκειμένου να ασκήσουν πίεση και να επηρεάσουν τις δικαστικές αποφάσεις. Διότι ΤΟΣΗ δύναμη πλέον τους έχει δοθεί. Και απαιτούν κάτι παράλογο: να φυλακίζονται αυτόματα οι άντρες ακόμη και αν δεν υπάρχουν στοιχεία. Ή ακόμη και όταν όλα τα στοιχεία δείχνουν το αντίθετο. Να φυλακίζονται και μόνο με μια απλή προφορική καταγγελία.

Το Σύστημα Δικαιοσύνης, όμως, πολύ σωστά δεν ενέδωσε στη φεμινιστική παράνοια. Εξέτασε μάρτυρες, στοιχεία, εξετάσεις. Όπως έπρεπε. Και όχι μόνο αναγνωρίστηκε η ψευδής καταγγελία, αλλά η 24χρονη πλέον κινδυνεύει με επιβάρυνση όλων των δικαστικών εξόδων και με μήνυση για ψευδή καταγγελία, δυσφήμιση και διαφυγόντα κέρδη – στην προσπάθειά της να αυτοπροβληθεί και να αμαυρώσει την εικόνα ενός αθώου νεαρού άντρα.

Και πολύ σωστά έπραξε το Σύστημα Δικαιοσύνης. Σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις όπου ο λόγος μιας ή και περισσοτέρων γυναικών – δίχως ενδείξεις, στοιχεία, αποδείξεις ή και μάρτυρες – οδήγησαν άντρες σε παράνομη φυλάκιση (όπως η υπόθεση του Φιλιππίδη, ο οποίος κρατείται επί 1,5 χρόνο στις φυλακές δίχως αποδείξεις).

Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας, για πολλά θέματα της δικαιοσύνης. Τα πρώτα βήματα όμως άρχισαν

Πηγή: Gobeawesome



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

Μια σκέψη στο “Σύστημα Δικαιοσύνης: τα πρώτα βήματα προς την αφύπνιση”
  1. Επειδη το παραμυθιεχει βρωμισει,υπερχουν πολλες υποθεσεις οπου η επιμελεια πηγε σε πατερα[φυσικα οχι προνηπια].Εκεινο που κανετε γαργαρα ειναι η εξ ισου συνεπιμελεια,που ειναι ολεθρια για την ψυχοσυνθεση του παιδιου.Αλλα δεν σας νοιαζει,οπως και οι δολοφονικες πραξεις της Κεραμεως.Απλα να ικανοποιησετε τη λιμπιντο σας.Ειναι ευκολο να εισαι γονεας,μανικι να εισαι κηδεμονας σωστος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek