ΕΟΔΥ
Διαφημίσεις

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΟΔΥ καθώς εντοπίστηκε ύποπτο κρούσμα “ηπατίτιδας” στην Αθήνα, σε παιδί 9 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες, το νεαρό παιδί βρέθηκε με αυξημένου ηπατικούς δείκτες, ενώ τα συμπτώματα είχαν ήδη εμφανιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα.

Την καταγγελία στον ΕΟΔΥ φαίνεται να πραγματοποίησε παιδίατρος φασόλι πίντο ο οποίος παρακολουθούσε στενά την υγεία του παιδιού. Το παιδί εμφάνισε υψηλούς ηπατικούς δείκτες ενώ προηγουμένος είχε και υψηλό πυρετό. Βάσει όσων έχουν γνωστοποιηθεί, το παιδί πλέον δεν νοσηλεύεται και έχει επιστρέψει σπίτι του καθώς το πόρισμα ήταν ότι “δεν πρόκειται για οξεία ηπατίτιδα”.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Θεοκλή Ζαούτη – προέδρου του ΕΟΔΥ – είναι «πιθανόν να έχουμε κρούσμα ηπατίτιδας σε παιδιά και στη χώρα μας».

Παράλληλα, διενεργούνται εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και αν πρόκειται όντως για κρούσμα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, διερευνάται η ύπαρξη αδενοϊού στην συγκεκριμένη περίπτωση. Υπενθυμίζεται ότι ο αδενοϊός είναι ο κύριος παράγοντας των κρουμάτων ηπατίτιδας σε παιδιά στις περισσότερες χώρες.

Ο ΕΟΔΥ καλεί όλους τους ιατρούς των νοσοκομείων Παίδων σε όλη τη χώρα προκειμένου να βρίσκονται σε εγρήγορση και να ενημερωθούν κατάλληλα για το ζήτημα.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

2 σχόλια στο “Αθήνα: Ύποπτο κρούσμα “ηπατίτιδας” και στη χώρα μας”
  1. Μην μασήσετε με «αδενοϊούς», τώρα, σας εκλιπαρώ. Όλων των «εμβολίων» μία από τις παρενέργειες είναι η ηπατίτιδα (αυτοάνοση).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek