iereas
Διαφημίσεις

Η λεκτική επίθεση έλαβε μέρος σε συσσίτιο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου στην Καλλιθέα, με ιερέα να προσβάλλει και να διώχνει γυναίκα τρανς. Οι αντιδράσεις του κόσμου οδήγησαν τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να ζητήσει από τις αστυνομικές αρχές να ερευνήσουν την υπόθεση.

Ο ιερέας του Ναού επιχείρησε να διώξει τη τρανς γυναίκας, αποκαλώντας την “άντρα με στήθος”. Η ίδια δήλωσε:

«Πήγα να πάρω φαγητό από τον οίκο του Θεού κι όχι από το σπίτι του ιερέα. Μου είπε να βγάλω χταποδοκεφτεδες καλυμνου το στήθος μου και να ξανάρθω. Με αποκάλεσε άνθρωπο του διαβόλου!»

Την υπόθεση ανέλαβε η δικηγόρος Αγγελική Σουγλέ, η οποία αναφέρει:

«Την αποκάλεσε άνθρωπο του διαβόλου και ισχυρίστηκε ότι όσα λέει είναι η «γραμμή» της Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως αναφέρει ο ίδιος έχει απόφαση ότι η Εκκλησία αποδέχεται τους γκέι και τους καλεί σε μετάνοια αλλά όχι τα τρανς άτομα».

Το περιστατικό

Η τρανς γυναίκα φαίνεται να είναι άνεργη τις τελευταίες 2 εβδομάδες και η οικονομική της κατάσταση την οδήγησε στο συσσίτιο του Ι. Ναού Αγίου Νικολάου της Καλλιθέας. Η προϋπόθεση για την ένταξη στο συσσίτιο ήταν να προσκομίσει κάποια δικαιολογητικά έγγραφα. Ανάμεσα σε αυτά και η ταυτότητά της. Τότε διαπιστώθηκε ότι είναι τρανς γυναίκα.

Ενώ, λοιπόν, ο ιερέας δεν συμμετείχε στη διανομή του συσσιτίου, παρενέβη και της είπε να μην ξαναπάει γιατί δεν είναι γυναίκα αλλά “άντρας με στήθος”. Της είπε να “πάει να κάνει τη δουλειά που ξέρει γιατί τα κονομάει”. Και συνέχισε λέγοντας ότι ναι μεν έχουμε αποδεχτεί τους ομοφυλόφιλους, αλλά ότι αυτή είναι “πλάσμα του διαβόλου”.

Παρά το γεγονός ότι η τρανς γυναίκα επιχείρησε να εξηγήσει στον ιερέα πως και η ίδια είναι πλάσμα του Θεού και έχει ανάγκη λίγη τροφή, ο ιερέας την έδιωξε. Τις επόμενες 2-3 μέρες, η γυναίκα επιχείρησε να ξαναπάει στο Ναό. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες που μοίραζαν συσσίτιο της έδωσαν κρυφά λίγο φαγητό λέγοντας της να φύγει γρήγορα πριν τις δουν.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Η μήνυση κατατέθηκε στη ΓΑΔΑ, στο τμήμα αντιρατσιστικής βίας, μέσα στο πλαίσιο του αυτοφώρου



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

9 σχόλια στο “Είσαι πλάσμα του διαβόλου – Ρατσιστική επίθεση ιερέα σε γυναίκα τρανς”
  1. ΝΑ ΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΑΡΟΝΟΜΟΥΣ , ΠΟΡΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΙΤΗΣΕΙ , ΟΧΙ ΜΕ ΒΡΙΣΙΕΣ , ΑΛΛΑ ΜΕ ΘΕΙΚΑ ΛΟΓΙΑ …ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ , ΝΑ ΜΕΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ … ΔΕΝ ΕΔΙΩΞΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΄΄ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΟΠΙΣΩ ΜΟΥ ΕΡΘΕΊ ΄΄ … ΑΛΛΑ ΟΙ ΄΄ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ΄΄ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΝ , ΥΛΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ ΤΟΝ ΜΑΜΩΝΑ … ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΄΄ΔΕΝ ΗΡΘΑ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ , ΑΛΛΆ ΝΑ ΣΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ΄΄…

  2. Αρθογράφε, έχεις δεί κανένα τραβέλι εκτός από βίζιτα νά κάνει καί καμιά άλλη δουλειά. Ταμείο σέ Σούπερ Μάρκετ ή έστω σερβιτόρος ή πακετάς !
    Τήν μεριά τού Ιερέα γιατί δέν τήν ακουμε ; Γιατί τόσο μονόπλευρα πάντοτε ! ; Εάν μέ πετάξει εμένα ιερέας από συσήτιο έξω επειδή είμαι μαλάκας, θά αναλλάβει δικηγόρος τήν υπόθεση; Θά βγάλει καί ο Jeronymo ανακοίνωση ; !

  3. Χρονιάρες μέρες. Όλοι οι άνθρωποι είμαστε ίσοι στα μάτια του Θεού. Δλδ, όλοι οι τρανς πάνε κόλαση, στρειτ παράδεισο ;Ας σοβαρευτούμε λίγο. Όσο για το πιάτο φαΐ, κρίμα πάτερ. Εσύ κάνε το έργο σου, και άσε σε Άλλον να κρίνει…

  4. Ο Χριστός δεν διαχώριζε σε πορνες, τρανς και μή.. επίσης ομως ειπε πανε να λύσεις ο προβλημα σου πριν πας στο δικαστήριο.
    Τώρα εδω κατι δεν πάει καλά.. εφόσον το άτομο δεν έχει έσοδα ουτε καν για φαγητο να υποθέσουομε οτι το δικηγορικό ειναι άνευ πληρωμής Ολο αυτό γίνεται για ποιο Λόγο;; κάτι τέτοιες καταστάσεις ειναι για να βγει μια αποφαση, που διαφορετικά δεν γινόταν να παρθεί και χρειάζεται πάντα μια αιτία.. ο καιρός θα δείξει.

    1. Νίκο η οποιος άλλος διαχειρίζεται σχόλια γιατί κόβονται τα δικά μου.επειδη σας τι λέω με τις μαλακίες που ανεβαζεται..Τι ρατσιστική και μαλακίες..Που το ανώμαλο έγινε το φυσιολογικό και όποιος με μιλήσει για το φυσιολογικό διώκεται…

    2. Ο Χριστός δεν αξίζει να πάει στον παράδεισο λοιπόν, θα τον στείλω στην κόλαση για να μάθει διότι πολύ μας τα ζάλισε. Έχουν όλοι άποψη… είχε κι ο Χριστός…. χαχα ας γελάσω!

  5. Τρανς γυναίκα. Δεν έχω ξανακούσει πιο ανόητο και αδόκιμο ορισμό ενός ψυχοπαθητικού, άρρενος ατόμου, που πάσχει από παρενδυτικό φετιχισμό. Παρωδία γυναικός.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek