δημόσιο
Διαφημίσεις

Σύμφωνα με τη νέα εγκύκλιο που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, καταργείται η τηλεργασία από τον κλάδο του Δημοσίου και επανέρχεται σταδιακά η εξυπηρέτηση του κοινού. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου, οι δημόσιες υπηρεσίες στο εξής θα λειτουργούν κανονικά, διατηρώντας τα μέτρα προστασίας για την Δημόσια Υγεία.

Παράλληλα, τα rapid test δεν καταργούνται για τους ανεμβολίαστους.

Η νέα εγκύκλιος ορίζει τόσο για τους εργαζομένους του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα, οι οποίοι δεν είναι εμβολιασμένοι, πως σε περίπτωση εργασίας με φυσική παρουσία (εντός ή και εκτός των εγκαταστάσεων της εργασίας τους), είναι υποχρεωμένοι να διενεργούν μοριακό έλεγχος (PCR) 2 φορές την εβδομάδα ή εναλλακτικά να διενεργούν rapid test σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια ή σε ιδιωτικές κλινικές ή σε φαρμακεία ή σε ιδιώτη γιατρό, με δική τους δαπάνη.

Τα μέτρα προστασίας (υποχρεωτική μάσκα, αποστάσεις, κτλ) παραμένουν στο Δημόσιο τομέα, ενώ σύμφωνα με την εγκύκλιο “Η εξυπηρέτηση του κοινού εφεξής μπορεί να γίνεται, όχι πάντως αποκλειστικά, κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού.”

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η εγκύκλιος ορίζει πως “το κοινό εισέρχεται στις δημόσιες υπηρεσίες κατόπιν υποχρεωτικής επίδειξης κατά την είσοδο: [α] πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 της ΚΥΑ ή [β] πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της ΚΥΑ ή [γ] βεβαίωσης λουκουμαδες αφρατοι αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για κορωνοϊό COVID-19 (PCR ή rapid test), σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9 της ΚΥΑ. Οι ανήλικοι από τεσσάρων (4) έως και δεκαεπτά ετών, δύνανται να προσκομίζουν, εναλλακτικά, δήλωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test),σύμφωνα με τις παρ. 3 και 4 του άρθρου 9 της ΚΥΑ. Εξαιρούνται από την εφαρμογή του παρόντος σημείου απολύτως κατεπείγουσες περιπτώσεις, ιδίως πρόσβασης σε αστυνομικά τμήματα, που δεν επιδέχονται αναβολής.”



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek