Διαφημίσεις
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων η ΕΛΑΣ μας υπενθυμίζει τι ισχύει και πώς πρέπει να κινούμαστε σε περίπτωση που είμαστε “ιδιοκτήτες ζωών συντροφιάς”.

Κατ’ αρχάς, σύμφωνα με το Ν. 3170/2003, κάθε ιδιοκτήτης μπορεί να έχει μέχρι δύο κατοικίδια και οπωσδήποτε σκύλο ή/και γάτα. Τα υπόλοιπα ζώα, όσα δηλαδή δεν χρειάζονται κλουβιά, απαγορεύονται.

Ακόμα και σε πολυκατοικίες, όπου ο κανονισμός απαγορεύει τα κατοικίδια, οι ιδιοκτήτες μπορούν να έχουν μέχρι δύο, αλλά θα πρέπει απαραιτήτως να βρίσκονται εντός του διαμερίσματος και να μη βγαίνουν στις βεράντες.

Απαγορεύεται επίσης να έχουμε τα ζώα στους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας, όπως την πυλωτή, την ταράτσα, κτλ.

Αν έχουμε μονοκατοικία μπορούμε να τα έχουμε στον κήπο μας, με την προϋπόθεση ότι δεν θα ενοχλούν στις ώρες κοινής ησυχίας (σ.σ. Δηλαδή απαγορεύεται το… γάβγισμα ή το νιαούρισμα το μεσημέρι…!)

Μια σειρά από άλλες υποχρεώσεις, καλεί τους ιδιοκτήτες κατοικίδιων να:

  • δηλώνουν το σκύλο τους στο φορέα που είναι αρμόδιος για την τήρηση των σχετικών αρχείων και να μεριμνά για τη σήμανση και την καταγραφή του σκύλου του μέσα σε προθεσμία οκτώ εβδομάδων από τη γέννησή του.
  • μεριμνούν για την ευζωία και την ετήσια, τουλάχιστον, κτηνιατρική εξέταση του σκύλου τους.
  • Εφοδιάζονται με βιβλιάριο υγείας του σκύλου τους.
  • μεριμνούν για τον άμεσο καθαρισμό του περιβάλλοντος από τα περιττώματα του σκύλου τους.
  • Μην εγκαταλείπουν τα κατοικίδια τους
  • μην τα βγάζουν βόλτα ασυνόδευτα
  • τους κάνουν στείρωση εφόσον δεν επιθυμούν τη διατήρηση των νεογέννητων ζώων ή δεν μπορούν να τα διαθέσουν σε νέους ιδιοκτήτες.

Επιπλέον, ο  ιδιοκτήτης σκύλου οφείλει να παίρνει τα κατάλληλα μέτρα, ώστε να μην εξέρχεται ελεύθερα ο σκύλος του από το χώρο της ιδιοκτησίας του και εισέρχεται σε χώρους άλλων ιδιοκτητών ή σε κοινόχρηστους χώρους.

Για την αποφυγή ατυχημάτων ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου υποχρεούται κατά τη διάρκεια του περιπάτου να κρατάει το σκύλο του δεμένο και να βρίσκεται σε μικρή απόσταση από αυτόν.

Οι υποχρεώσεις αυτές δεν ισχύουν για τους ποιμενικούς και κυνηγετικούς σκύλους, καθώς και τους σκύλους έρευνας και διάσωσης, κατά τη διάρκεια της φύλαξης του ποιμνίου, του κυνηγιού, της έρευνας και της διάσωσης.

Ο ιδιοκτήτης ή ο συνοδός του σκύλου ευθύνεται για βλάβη ή ζημιά που προκαλείται από το σκύλο του σε ανθρώπους ή ζώα.

Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek