ψηφιακές κάρτες εργασίας
Διαφημίσεις

Σύντομα, τα πιστοποιητικά εμβολιασμού και νόσησης παύουν να ισχύουν ως μέτρο εισόδου σε καταστήματα και μαγαζιά. Τη θέση τους έρχονται να λάβουν οι ψηφιακές κάρτες εργασίας! Ξεκινώντας από την 1η Ιουλίου εισέρχεται η εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας.

Η ψηφιακή αυτή κάρτα θα είναι υποχρεωτική για όλους τους υπαλλήλους κλάδους των τραπεζών και των σουπερμάρκετ. Από τις αρχές του Ιουνίου ανοίγει η εφαρμογή ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις καλούνται να εφαρμόσουν το νέο μέτρο.

Με ανακοίνωση το Υπουργείο Εργασίας θεσμοθετεί την η κάρτα εργασίας για την προστασία του πολίτη και του εργαζομένου. Θα γίνεται αυτόματη κοινοποίηση στοΠ ληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» για την έναρξη και τη λήξη των ωρών εργασίας κάθε υπαλλήλου, καθώς επίσης και η καταμέτρηση τυχόν υπερωριών.

Συγκεκριμένα, ισχύουν τα παρακάτω:

– Από 1/6/2022, ξεκινά η απογραφική διαδικασία του ωραρίου απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις-εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους μισθωτής εξαρτημένης εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο εργοδότης θα δηλώνει για κάθε εργαζόμενο τα γενικά στοιχεία ρυζι μπασματι που αφορούν τη σχέση εργασίας, το ωράριο απασχόλησης (είτε σταθερό εβδομαδιαίο είτε μεταβαλλόμενο ανά ημέρα), τις έκτακτες τροποποιήσεις του ωραρίου, υπερωρίες και άδειες.

Μετά την υποβολή της δήλωσης, το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» θα εμφανίζει το προγραμματισμένο ωράριο εργασίας ανά εργαζόμενο, το οποίο θα είναι άμεσα διαθέσιμο σε εργοδότη και εργαζόμενο σε ψηφιακή μορφή ημερολογίου. Οι εργαζόμενοι θα έχουν άμεση πρόσβαση σε αυτό, μέσω του myErgani mobile app ή του myErgani web portal (https://myErgani.gov.gr).

– Η απογραφική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2022 για όλες τις επιχειρήσεις, με εξαίρεση τις τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που θα πρέπει, λόγω εφαρμογής της ψηφιακής κάρτας εργασίας από 1ης Ιουλίου, να την έχουν ολοκληρώσει μέχρι τις 30 Ιουνίου.

– Επιχειρήσεις που ήδη χρησιμοποιούν σύστημα ωρομέτρησης θα έχουν τη δυνατότητα άμεσης διασύνδεσης με τον νέο μηχανισμό της κάρτας εργασίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

– Αναπτύσσεται και θα διατεθεί στις επιχειρήσεις η νέα εφαρμογή για φορητές συσκευές myErgani CardScanner, με την οποία θα γίνεται η ανάγνωση της κάρτας εργασίας των υπαλλήλων (σε μορφή QR Code) κατά την προσέλευση/αποχώρηση από την εργασία και αυτόματη υποβολή της πληροφορίας στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

3 σχόλια στο “Φεύγουν τα πιστοποιητικά… έρχονται οι ψηφιακές κάρτες εργασίας!”
  1. Και θα σου λεει το μποσ χτυπα στις 12 οτι εφυγες και κατσε μεχρι τις 2…. αλλα ειναι πολλα τα τερματικα και οι καρτες…..

  2. “για την προστασία του πολίτη και του εργαζομένου”….Εφόσον θα ε΄χει να κάνει με τον υπαλληλικό κλάδο – όχι τον εργοδοτικό..χαχαχα – ο πολίτης τι σχέσει έχει;;;;

  3. Αγαπητέ Α.Α.Α.Α. είναι απλώς ο πρόδρομος της ενσωμάτωσης και του πιστοποιητικού “υγείας” για την προστασία του πολίτη από τυχόν “ψεκασμένους” εργαζόμενους… Λάου-λάου το πηγαίνουν, μόνο που τελευταίως έχουν αναπτύξει ταχύτητες!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek