23:45 - 15/04/2022

Σανγκάη: πολίτες όμηροι της κινεζικής οικονομίας

Διαφημίσεις

Σκληρά μέτρα lockdown στην Σανγκάη έχουν οδηγήσει τους πολίτες σε απελπιστική κατάσταση. Η κινεζική κυβέρνηση έχει διατάξει αυστηρά μέτρα καραντίνας για όσους έχουν βρεθεί θετικοί σε Covid-19. Παράλληλα, τα κατοικίδια ζώα όσων νοσούν, απομακρύνονται και θανατώνονται.

Η πολιτική των αυστηρών μέτρων, με όλο τον πληθυσμό της Σανγκάη να βρίσκεται υπό καθεστώς καραντίνας, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της διανομής τροφίμων. Υπενθυμίζεται ότι η Σανγκάη έχει πληθυσμό περισσότερο από 26,3 εκατομμύρια. Τόσο τα ηλεκτρονικά καταστήματα παραγγελίας τροφίμων όσο και το σύστημα διανομής έχουν… γονατίσει!

Παράλληλα, η κινεζική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να απομακρύνουν κάτοικους από τα διαμερίσματά τους, προκειμένου να μετατραπούν οι χώροι τους σε κέντρα διατήρησης ασθενών!

Ερωτήματα εγείρει το γεγονός ότι καταγράφονται περισσότερα από 20.000 κρούσματα καθημερινά, ενώ μέχρι τα μέσα του φετινού Ιανουαρίου το 85% του συνολικού πληθυσμού της Κίνας είχε εμβολιαστεί.

Παρά το γεγονός ότι το σύστημα διανομής τροφίμων αδυνατεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες του πληθυσμού ντοματίνια, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν χώροι κατάλληλα διαμορφωμένοι για νοσηλεία, η κινεζική κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει έμφαση… στην οικονομία της!

Η κινεζική κυβέρνηση έστειλε ομάδες στην πόλη για να βοηθήσουν περισσότερες από 660 εταιρείες σε βασικούς τομείς της οικονομίας, όπως ημιαγωγούς και αυτοκινητοβιομηχανία, προκειμένου να συνεχίσουν την παραγωγή.

Το Υπουργείο Βιομηχανίας και Πληροφορικής ανακοίνωσε ότι θα διασφαλίσει την προμήθεια ιατρικών ειδών και την ομαλή ροή των αλυσίδων εφοδιασμού.

Ολόκληρος ο πληθυσμός της Σανγκάη βρίσκεται κυριολεκτικά στο έλεος του καπιταλισμού και των συμφερόντων των μεγαλοβιομηχανιών.

Πηγή: Gobeawesome



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (1)

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*