Διαφημίσεις

Ρωσικά επιθετικά αεροσκάφη που μετέφεραν πυρηνικά όπλα εισήλθαν στον εναέριο χώρο της Σουηδίας, σύμφωνα με νέα έκθεση.

Μια πηγή είπε ότι η κίνηση ήταν μια σκόπιμη πράξη εκφοβισμού, σύμφωνα με το σουηδικό δίκτυο TV4 News, το οποίο υποστήριξε πως συνολικά τέσσερα ρωσικά αεροσκάφη, δύο Sukhoi 24 συνοδευόμενα από δύο μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi 27, απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση του Καλίνινγκραντ λίγο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 2 Μαρτίου.

Πηγές αποκάλυψαν ότι τα επιθετικά αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, «κάτι που οι Ρώσοι πιλότοι ήθελαν ξεκάθαρα να δείξουν».

Λόγω της σύγκρουσης στην Ουκρανία, η σουηδική Πολεμική Αεροπορία φέρεται να ήταν σε αυξημένη ετοιμότητα και μπορούσε να δει από νωρίς ότι οι πιλότοι κατευθύνονταν προς τον ουρανό πάνω από το Γκότλαντ, ένα σουηδικό νησί στη Βαλτική Θάλασσα.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας αρνήθηκαν να σχολιάσουν επίσημα εάν τα δύο επιθετικά αεροσκάφη ήταν εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα, αλλά είπαν ότι η παραβίαση του εναέριου χώρου πρέπει να ήταν σκόπιμη.

«Το αξιολογούμε ως συνειδητή ενέργεια. Που είναι πολύ σοβαρό, ειδικά από μια χώρα που βρίσκεται σε πόλεμο. Έχουμε αναλύσει το περιστατικό και είναι σαφές ότι δεν μπορώ να αποκλείσω εσφαλμένη πλοήγηση, αλλά όλα δείχνουν ότι παραβίασαν σκόπιμα τα σύνορα της Σουηδίας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας, Καρλ-Γιόχαν Έντστρομ.

Η παραβίαση του σουηδικού εδάφους διήρκεσε περίπου ένα λεπτό, πρόσθεσε η έκθεση.

Η Σουηδία -η οποία είναι ουδέτερη και δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ- ανέπτυξε δύο μαχητικά αεροσκάφη JAS 39 Gripen που λέγεται ότι τράβηξαν εικόνες των ρωσικών αεροσκαφών, από τις οποίες επιβεβαιώθηκε ότι ήταν εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα.

Η Σουηδία ζήτησε εξηγήσεις από τη Ρωσία

Την επομένη της εισόδου των τεσσάρων μαχητικών στον εναέριο χώρο της Σουηδίας, η Στοκχόλμη ανακοίνωσε ότι θα καλέσει Ρώσους εκπροσώπους στο υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις για την παραβίαση του εναέριου χώρου της από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη.

«Υπάρχουν καθιερωμένες διαδικασίες για τέτοια θέματα και περιλαμβάνουν την κλήση στο ΥΠΕΞ ενός εκπροσώπου του κράτους που είναι υπεύθυνο για την παραβίαση», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κλάρα Χουκ, εκπρόσωπος του σουηδικού υπουργείου Εξωτερικών.

Πηγή: iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

3 σχόλια στο “Ρωσικά αεροσκάφη οπλισμένα με πυρηνικά μπήκαν στον εναέριο χώρο της Σουηδίας -Λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία”
  1. TO THE UNTRAINED EYE THIS LOOKS TERRIFYING

    BUT TO…
    YOU KNOW WHAT THE BEAUTIFUL THING WITH NUCKS IS?

    OUTSIDE CEP THEY DON’T DETONATED (NO EXPLOSION)

    SO

    IF JAS39EF WAS SHOOTING DOWN RUSSIAN JETS THERE’S NO NUCKLEAR PROBLEM

    REMEMBER SU 27/30/35/35S & SU 24/25/34 ARE NO MUCH FOR GRIPPENS

  2. THAT’S THE REASON WAY
    RUSSIA AND CHINA
    ARE FEAR OF THAAD SM3/IV AND AROW2/3

    ESPECIALLY FIRST TWO

    THOSE SYSTEMS ARE
    NUCKLEAR WEAPONS HUNTER KILLERS
    SO
    NO RUSSIAN TACTICAL ADVANTAGE

    PROOF REMEMBER KOREAN THAAD IN 2K20?

    PS
    EXEPT M.A.D. THERE’S ALSO S.I.O.P.(AGILE RETALIATION)

  3. THAAD CAN KILL ICBMS
    AT LAUNCH TIME (SM3/IV ALSO)

    THAT’S WAY RUSSIA TRIES TO BUILT HYPERSONIC MSSLS

    BUT
    AGAINST ORBITAL KINETIC BOMBARDMENT?

    OCB PHYSICS:

    A 2METER RAD BY 40CM DIAMETER BY 200 KM ALTITUDE EQUALS:
    144 METRIC TONES BLAST BY 12 ZINC RADS PER SYSTEM PER SYSTEMS

    YOU GET THE PICTURE

    FOR MORE INFORMATION S READ
    LAZI BOMB BACK ON 1970’S
    NOW IT’S 2K22…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek