Διαφημίσεις

ΔΝΤ: Πιθανή παράταση σε Ελλάδα για αποπληρωμή δανείων

Έτοιμο να δώσει στην Ελλάδα περισσότερο χρόνο για να αποπληρώσει τα δάνειά της προς τον οργανισμό, δηλώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δια στόματος του γενικού διευθυντή του, Dominique Strauss-Kahn.

Όπως σχολίασε ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην τηλεόραση του Bloomberg, «οι Έλληνες αξιωματούχοι κάνουν ακριβώς ό,τι πρέπει να κάνουν» προκειμένου να συγκρατήσουν τις δαπάνες και να πετύχουν τους στόχους που τέθηκαν ως όροι για τη χορήγηση βοήθειας.

«Εάν η Ελλάδα χρειάζεται την επέκταση, εξαρτάται από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας», τόνισε ο Kahn προσθέτοντας πως «εάν οι Ευρωπαίοι αποφασίσουν να κάνουν κάτι, σίγουρα θα κάνουμε το ίδιο ακριβώς.

Μπορούμε να το κάνουμε και ίσως είναι χρήσιμο, αλλά είναι μόνο ένα μικρό κομμάτι».

Σημειώνεται ότι στο ενδεχόμενο επιμήκυνσης του χρόνου αποπληρωμής του χρέους είχε αναφερθεί ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο “Κεφάλαιο” τον Αύγουστο.

Από την πλευρά του το πρώην μέλος του δ.σ. του ΔΝΤ, Domenico Lombardi, δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει δανειστεί πολύ, για αυτό υπάρχουν πραγματικά προβλήματα σχετικά με το πώς θα εξυπηρετηθεί όλο αυτό το χρέος, στο πλαίσιο του συρρικνούμενου ΑΕΠ και των περιορισμένων προοπτικών ανάπτυξης (…) Διευρύνοντας το χρόνο αποπληρωμής, θα δώσει περισσότερες ανάσες στην Ελλάδα».

Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε χθες ότι τα δάνεια διάσωσης προς την Ελλάδα θα μπορούσαν να επιμηκυνθούν ή να αντικατασταθούν εάν οι ανησυχίες αναχρηματοδότησης επιστρέψουν εκ νέου στις αγορές, τονίζοντας ωστόσο πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τέτοια σχέδια.

«Γνωρίζουμε ότι οι αγορές ανησυχούν για το πρόγραμμα αποπληρωμής σε συνάρτηση με την επίσημη στήριξη.

Εάν οι ανησυχίες αυτές παραμείνουν, υπάρχουν αρκετές επιλογές, μεταξύ των οποίων η αντικατάσταση των βραχυπρόθεσμων δανείων με μακροπρόθεσμα, η επιμήκυνση των περιόδων αποπληρωμής ή ακόμη και συμφωνία για νέο πρόγραμμα όταν το ισχύον πρόγραμμα λήξει».

Η εκπρόσωπος τόνισε πως δεν υπάρχουν ακριβή σχέδια αυτή τη στιγμή για τέτοιες κινήσεις, εξαιτίας της πρόσφατης βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος για την Ελλάδα.

Χθες εξάλλου το μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Lorenzo Bini Smaghi, τόνισε στο πλαίσιο διεθνούς τραπεζικού συνεδρίου ότι «το ΔΝΤ εξετάζει το ενδεχόμενο μετατροπής του βραχυπρόθεσμου προγράμματος δανεισμού της Ελλάδας σε πρόγραμμα πιο μακράς διάρκειας, μια κίνηση που θα δώσει σίγουρα χρονική παράταση στη χώρα για να αρχίσει να αποπληρώνει τις οφειλές της από του «πακέτου».

«Είναι μια τυπική διαδικασία όταν το ΔΝΤ μετατρέπει ένα βραχυπρόθεσμο δανειακό πρόγραμμα σε μακροπρόθεσμο ενώ το πρώτο βρίσκεται ακόμη σε ισχύ», δήλωσε ο Lorenzo Bini Smaghi.

«Υπάρχουν μηχανισμοί στο πρόγραμμα του ΔΝΤ για την επέκταση του ‘πακέτου’ της Ελλάδας… και σίγουρα το Ταμείο εξετάζει αυτή την επιλογή», πρόσθεσε.

source: capital.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek