Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Διαφημίσεις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, παραδέχτηκε σήμερα, με δήλωσή του, ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ.

«Πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να προσχωρήσει στο ΝΑΤΟ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ακούγαμε επί χρόνια ότι οι πόρτες ήταν ανοιχτές, όμως ακούσαμε επίσης ότι δεν θα μπορούσαμε να ενταχθούμε. Αυτή είναι η αλήθεια και πρέπει να την παραδεχτούμε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στη σύνοδο των ηγετών της JEF (Κοινή Εκστρατευτική Δύναμη), μιας στρατιωτικής συμμαχίας της οποίας ηγείται το Ηνωμένο Βασίλειο.

Λύγισε τελικά ο Ζελένσκι και παραδέχτηκε ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι αδύνατη

Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν είχε χρησιμοποιήσει την απόπειρα ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ ως δικαιολογία προκειμένου να εισβάλει στη χώρα. Άλλωστε, η αμερικανική κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας το ΝΑΤΟ, τα τελευταία χρόνια προσέλκυσε πρώην σοβιετικές χώρες, με σκοπό να τις εντάξει στο ΝΑΤΟ. Και στη συνέχεια να τις εξοπλίσει με πυραύλους και πυρηνικά όπλα, στραμμένα προς τη Ρωσία.

Και έτσι ο Ρώσος πρόεδρος αντέδρασε, κυριολεκτικά ισοπεδώνοντας την Ουκρανία. Φυσικά, εάν γινόταν πλήρης χρήση του στρατιωτικού ρωσικού εξοπλισμού, η Ουκρανία θα είχε καταρρεύσει σε τρεις μόλις ημέρες.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, κρατάει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα η “ισοπέδωση”;

Είναι πασιφανές ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν επιχειρεί, κατά τα χρόνια της κυβέρνησής του, να επαναφέρει τη Ρωσία στα περασμένα της “μεγαλεία”. Μια ένωση με τις πρώην χώρες της Σοβιετικής Ένωσης θα ήταν αδύνατη εσαλοτ στις μέρες μας. Ωστόσο, φαίνεται ότι επιχειρεί να φέρει υπό τον έλεγχό του αυτές τις χώρες καθώς, αποδεδειγμένα, το Σύμφωνο της Βαρσοβίας δεν τιμήθηκε ποτέ, με χώρες που υπέγραψαν, να γίνονται τελικά μέλη του ΝΑΤΟ.

Με σκοπό να “περάσει το μήνυμα” και στις υπόλοιπες χώρες για παραδειγματισμό, ο Ρώσος πρόεδρος παίρνει το χρόνο του με την Ουκρανία. Πολύ πιθανόν, επίσης, να διακυβεύονται πολλές εμπορικές συμφωνίες με Κίνα και άλλες ανατολικές χώρες – εξ ου και η σκόπιμη καθυστέρηση.

Τέλος, αν οι ρωσικές πολιτικές δυνάμεις ασκούν πίεση στην ουκρανική κυβέρνηση, δεν αποκλείεται το γεγονός να ανακοινωθούν εκλογές στην Ουκρανία, με τον Ζελένσκι να …εξαφανίζεται από προσώπου γης!



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Techstories

2 σχόλια στο ““Λύγισαν” και τον Ζελένσκι – Μακριά και αγαπημένοι με το ΝΑΤΟ”
  1. Τι θα κανεις δηλαδη ελενσκι?
    Θα απαρνηθεις την σαπιοφαρα σου.
    Μη μου πεις θα βαλω τα κλαματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek