Διαφημίσεις

Δυστυχώς έτσι έχουν τα πράγματα…

Από την Βαλτική μέχρι την ΕΛΛΑΔΑ το ΝΑΤΟ οχυρώνεται εναντίον της Ρωσίας, καθώς η Ουκρανία δείχνει να είναι πρόβα για χειρότερα που ίσως ακολουθήσουν σε βάθος χρόνου!

Αυτό αναφέρουν όλοι οι αναλυτές με την Ελλάδα να γίνεται ήδη επίσημος στόχος για την Μόσχα σε συνδυασμό και με την αντιρωσική υστερία που έχει αναπτυχθεί.
Η Αθήνα με την απόφαση για αποστολή οπλικών συστημάτων στους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας (20.000 καλάσνικοφ, 815 εκτοξευτήρες RPG-18 και 122 ρουκέτες για τον εκτοξευτή RM-70) έδειξε από την αρχή την βούληση για εναρμόνισή της με την διεθνιστική στάση του ΝΑΤΟ, ενώ παράλληλα άρχισε να προετοιμάζεται για την περαιτέρω εργαλειοποίηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και την μετατροπή του σε αντιρωσικό κόμβο ενίσχυσης του νοτιότερου σκέλους της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ, της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, στην οποία κατέφθασαν σήμερα καινούριες νατοϊκές δυνάμεις.

Αντιρωσικά μηνύματα στέλνουν οι Νατοϊκές δυνάμεις με την κοινή άσκηση αρμάτων μάχης, που ξεκινά την προσεχή Δευτέρα στην Θράκη, με την συμμετοχή δυνάμεων από την Ελλάδα και τις ΗΠΑ. Για τη μεγάλη άσκηση, που θα διαρκέσει συνολικά πέντε ημέρες, έχουν ήδη φτάσει με αρματαφορείς μέσω Βουλγαρίας, τα Abrams, τα τρίτης γενιάς άρματα μάχης του αμερικανικού στρατού, τα οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα στάθμευαν στην Ρουμανία.

Μαζί με τα ελληνικά άρματα μάχης, οι δυνάμεις των ΗΠΑ αναμένεται να πάρουν μέρος σε κοινές ασκήσεις στο πεδίο βολής του Πετροχωρίου, στην Ξάνθη. Πρόκειται για άσκηση που ήταν προγραμματισμένη, η οποία ωστόσο αποκτά ιδιαίτερη σημασία τώρα λόγω της συγκυρίας των πολεμικών συγκρούσεων στην Ουκρανία. Το πεδίο βολής του Πετροχωρίου αποτελεί για τον αμερικανικό στρατό ένα πολύ σημαντικό μέρος εξάσκησης των στρατιωτικών δυνάμεών τους, αφού προσομοιάζει συνθήκες με ιδιαίτερες απαιτήσεις.

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί από κοινού με δυνάμεις του Δ’ Σώματος Στρατού.

Όπως λένε οι φιλοδυτικοί αναλυτές εν Ελλάδι, οι εν λόγω δραστηριότητα καταδεικνύει τους ισχυρούς στρατιωτικούς δεσμούς Ελλάδας – ΗΠΑ και εντάσσεται στον σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς την συνεχώς αναβαθμιζόμενη και πολυεπίπεδη στρατιωτική συνεργασία των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο Χωρών τόσο στο πλαίσιο της επικαιροποιημένης Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας [Mutual Defence Cooperation Agreement (MDCA)] όσο και σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Παράλληλα όμως, στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι την δεδομένη χρονική συγκυρία, η μεγάλη ελληνο-αμερικανική άσκηση έρχεται να υπενθυμίσει την σημασία που έχει αποκτήσει η Αλεξανδρούπολη στους νατοϊκούς σχεδιασμούς (ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ, καθώς η Αλεξανδρούπολη βρίσκεται πιο κοντά στην Οδησσό από ότι στην Κρήτη).

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι η άσκηση κάθε άλλο παρά αδιάφορη είναι τόσο για την Ρωσία όσο και την Τουρκία. Από την μία η Τουρκία έχει ουκ ολίγες φορές εκφράσει την αντίθεσή της στην αμερικανική παρουσία στην Αλεξανδρούπολη και την στρατιωτική αναβάθμιση της περιοχής. Η Ρωσία, από τη από την άλλη, μετά την έκφραση δυσαρέσκειας εναντίον της Ελλάδας, με αφορμή την στάση που κρατά η ελληνική κυβέρνηση στον πόλεμο της Ουκρανίας, ερμηνεύει την άσκηση ως ακόμη μία επίδειξη στρατιωτικής ετοιμότητας των Νατοϊκών δυνάμεων, λαμβάνοντας πλέον την Ελλάδα ως εχθρικό έδαφος.

el.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription
2 σχόλια στο “ΕΧΘΡΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ για την Ρωσία η Ελλάδα: Από την Βαλτική μέχρι την Κρήτη το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ, vid”
  1. Ρωσοφιλοι θα σας κόβουμε τα λαριγκια στα βουνά πουστρακια Νικολακι είσαι ο επόμενος

  2. RUSSIA IT’S NO MUCH FOR UNITED STATES

    RUSSIAN GDP FEB 20 $1.5TRIL
    WAR DAY 19$0.75 TRIL

    US TOTAL DEFENSE BUDGET PEACE/WAR
    $1.25/2.4 TRIL

    YOU THINK WITH SM3/IV AND THHAD RUSSIAN NUCKS ARE PROBLEM

    PUTIN SAID I HAVE 500WH WAT ABOUT THE REST?
    500 WH=2.5 OHIO CLASS SLBMS

    AND DON’T FORGET PEACE KEEPER=ARMAGEDDON

    BILD TO KILL USSR NOT JUST RUSSIA

    PS RUSSIA STILL LOSING

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek