Διαφημίσεις

Κάποιοι συγκρίνουν την εισβολή των Ρώσων με την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο.

Σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας όπως στο Ντομπάς και στην Κριμαία, οι Ρώσοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού. Ενώ σε άλλες περιοχές της Ουκρανίας αποτελούν ένα σεβαστό ποσοστό του πληθυσμού.

Το 1974 στις περιοχές της βόρειας Κύπρου διαβιούσαν περίπου 200 με 250 χιλιάδες Ελληνοκύπριοι και 40 με 50 χιλιάδες Τουρκοκύπριοι. Το δε πραξικόπημα κατά του Μακάριου ήταν ένας εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των Ελληνοκυπρίων. Δεν αφορούσε τους Τουρκοκύπριους.

Το 2014 στο Ντονμπάς και στην Κριμαία διεξήχθησαν δημοψηφίσματα υπέρ της ανεξαρτησίας τους. Έκτοτε εκτιμάται πως περίπου 13.000 Ρώσοι έχουν χάσει τη ζωή τους από παραστρατιωτικές νεοναζιστικές ουκρανικές οργανώσεις που δρουν υπό την ανοχή του παρόντος ουκρανικού πολιτικού καθεστώτος. Κάτι για το οποίο ουδείς καταδίκασε ή επέβαλε κυρώσεις στην Ουκρανία. Μία χώρα που τον Ιούλιο του 2021 εισήγαγε νόμο με τον οποίο έκτοτε δεν αναγνωρίζει ούτε τη ρωσική, μα ούτε και την ελληνική μειονότητα (Άραγε σε τι είδους διπλωματικές ενέργειες και διαμαρτυρίες προέβη η ελληνική κυβέρνηση;).

Από την εισβολή των Τούρκων σκοτώθηκαν στις μάχες και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ περίπου 7.000 Ελληνοκύπριοι, ενώ 1.600 θεωρούνται ακόμα και σήμερα αγνοούμενοι. Επιπλέον, βιάστηκαν εκατοντάδες Ελληνοκύπριες και όλοι οι Ελληνοκύπριοι της περιοχής άφησαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, τα οποία άρπαξαν οι Τούρκοι. Οι κυρώσεις των Ευρωπαίων, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ κατά των Τούρκων ήταν και παραμένουν γελοίες. Οι δε εκάστοτε ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε απαίτησαν την επιβολή στην Τουρκία ούτε κλάσματος των κυρώσεων που επιβλήθηκαν τώρα στην Ρωσία.

Τα ίδια ισχύουν και για τις εισβολές των Τούρκων στο βόρειο Ιράκ και στη βόρεια Συρία με τους χιλιάδες νεκρούς, όπου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Ουδείς διαμαρτυρήθηκε και καμία κύρωση δεν επιβλήθηκε στην Τουρκία. Ούτε στάλθηκε κάποια ανθρωπιστική, πόσο μάλλον εξοπλιστική, βοήθεια από την ελληνική κυβέρνηση στους Κούρδους του Ιράκ και της Συρίας.

Οι «κραυγές» του εγχώριου πολιτικού συστήματος περί καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου στην περίπτωση της Ουκρανίας είναι υποκριτικές και άνανδρες σε σχέση με τις «αντιδράσεις» του απέναντι στις καταπατήσεις του Διεθνούς Δικαίου από τους Τούρκους στην Κύπρο, στην Ίμβρο, στην Τένεδο, στην Κωνσταντινούπολη, στη Μικρά Ασία, στον Πόντο, στην Αρμενία, στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη, αλλά και των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο.

Πότε το εγχώριο πολιτικό κατεστημένο τόλμησε να καταγγείλει τον Ερντογάν για αυτό που είναι; Ένας δικτάτορας. Ο λόγος; Γιατί και το ίδιο είναι ένα μόρφωμα δικτατορίας. Και κόρακας, κοράκου μάτι δεν βγάζει.

Όσο για την άποψη ότι πρέπει να πάρουμε το μέρος των ΗΠΑ ώστε να μας υποστηρίξουνε σε ενδεχόμενη επίθεση των Τούρκων, οι οποίοι θα χρησιμοποιήσουν ως πάτημα τη ρωσική εισβολή είναι αφελής έως ύποπτη. Γιατί τα δεδομένα είναι παντελώς ανόμοια και τα  συμφέροντα τελείως διαφορετικά.

Στα ελληνικά νησιά δεν κατοικούν Τούρκοι και στη Θράκη ο μουσουλμανικός πληθυσμός είναι κατά πλειοψηφία Έλληνες Πομάκοι και Έλληνες Τσιγγάνοι. Τα δε συμφέροντα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ δεν θα θιχτούν, καθώς εάν τα ελληνικά εδάφη γίνουν τουρκικά θα παραμείνουν στα χέρια  χώρας μέλους του ΝΑΤΟ. Για τους Αμερικανούς, τι Ελλάδα, τι Τουρκία, το ίδιο κάνει. Αυτό περιλαμβάνει και την Αλεξανδρούπολη, που κάποιοι θεωρούν ότι η αμερικανική βάση δρα ως ασπίδα προστασίας απέναντι στους Τούρκους. Στην Αλεξανδρούπολη η αμερικανική βάση θα παραμείνει αλώβητη είτε είναι ελληνική είτε τουρκική. Μήπως η βρετανική βάση στη Κύπρο έκανε τους Άγγλους να υπερασπιστούν τους Κυπρίους ή έπαψε να λειτουργεί μετά την εισβολή; Ή μήπως οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει την Ελλάδα μέχρι σήμερα για να το κάνουν και αύριο;

Αντίθετα, η Ρωσία δεν πρόκειται να επιτρέψει σε μία μόνο χώρα μέλος του εχθρικού ΝΑΤΟ και μάλιστα αναξιόπιστη, την Τουρκία, να ελέγξει ολόκληρη τη θαλάσσια γραμμή Βόσπορος-Δαρδανέλια-Ανατολικό Αιγαίο-Ανατολική Μεσόγειος, δηλαδή όλη τη θαλάσσια δίοδο από και προς τη Μαύρη Θάλασσα, γιατί απλούστατα δεν την συμφέρει. Όχι γιατί μας συμπαθούνε.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ τοποθέτησαν στην Ουκρανία το δικό τους πολιτικό καθεστώς, μετά από ένα πραξικόπημα. Έπειτα εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τον ουκρανικό στρατό αλλά και ουκρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις, καθώς και σιγοντάρισαν επιθέσεις και δολοφονίες έναντι της ρωσικής μειονότητας, έχοντας ως στόχο την οικονομική και στρατιωτική πολιορκία της Ρωσίας. Αυτοί προκάλεσαν την αντίδραση της Ρωσίας και επομένως ευθύνονται για τον πόλεμο. Την οποία τώρα υποκριτικά κατηγορούν για να καλύψουν την ενοχή τους.

Αλλά το εγχώριο καθεστώς βάλλει κατά του Βλαντιμίρ Πούτιν για έναν άλλο, μα απλούστατο λόγο. Για να κουκουλώσει αυτό που πράττει ο Ρώσος πρόεδρος. Ο Πούτιν προστατεύει και υπερασπίζεται τους απανταχού ομοεθνείς του και τα συμφέροντα της πατρίδας του. Εκείνο κάνει το αντίθετο.

Μαργέλης Κωνσταντίνος

Άγιος Πέτρος, Λευκάδας

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2022

eksadaktylos.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek