Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

13:18 - 20/02/2022

Η Κυβερνητική της Ελπίδος: παραλειπόμενα

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Το χιόνι της Αττικής Οδού μπορεί να έλιωσε στο οδόστρωμα, θα μείνει όμως για χρόνια στο πολιτικό πλακόστρωμα. Θα παραμένει εκεί για όσο καιρό θα παραμένουν στον κυβερνητικό καμβά τα πρόσωπα και τα σχήματα που το υποτίμησαν. Για την ακρίβεια, τους έχει παγώσει μέσα του και τους υποχρεώνει σε κινήσεις απελπισίας. Γράψαμε κάποιες σκέψεις για το χιόνι της «Ελπίδος» εκείνες τις μέρες τις τραγελαφικές.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, μπαίνουμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε κάποιες ενέργειες της δευτερογενούς αγοράς του χιονιού που συστηματικά, επαναλαμβανόμενα και προκλητικά κοπιάζουν να υφαρπάξουν την προσοχή μας. Αναφερόμαστε στο ζήτημα των μαζικών αγωγών κατά της εταιρείας διαχείρισης της Αττικής Οδού, που όμως -αν και φαινομενικά στοχεύουν σε χρηματικές αποζημιώσεις για τους πληγέντες- δείχνουν να συνιστούν ένα ενορχηστρωμένο σχέδιο διαφυγής των εγκιβωτισμένων πολιτικών από τον πάγο. Τόσο η αμεσότητα και η ταχύτητα με την οποία παράγονται οι αγωγές όσο και ο τρόπος της διαχείρισης και της δημόσιας επικοινωνίας τους δείχνουν σημάδια κινήσεως αντιπερισπασμού.

Με το πρόβλημα στην Αττική Οδό να είναι σε εξέλιξη, κι ενώ είναι η ώρα των επιχειρησιακών και πολιτικών ευθυνών, διοχετεύεται, στις 24-1-2022, σε γνωστό εξειδικευμένο μέσο του διαδικτύου, εν είδει διαγγέλματος προς τους εγκλωβισμένους οδηγούς και επιβάτες, η βιντεοσκοπημένη ανακοίνωση μιας δικηγόρου των Αθηνών, στην οποία μεταξύ άλλων η δικηγόρος δηλώνει ότι:
«πολλοί εγκλωβισμένοι οδηγοί και συνεπιβάτες στην Αττική Οδό αποφάσισαν να προσφύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσουν αποζημίωση από την εταιρεία για την τεράστια ταλαιπωρία την οποία έχουν υποστεί»
και συνεχίζει, εν είδει απαγγελίας ετυμηγορίας δικαστηρίου, λέγοντας πως:
«η ευθύνη της εταιρείας για αποζημίωση συνίσταται στο γεγονός ότι δεν έλαβε τα αναγκαία μέτρα, ως όφειλε, για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων, με αποτέλεσμα να φέρει ευθύνη για την εκτέλεση των καθηκόντων της. Ταυτόχρονα, υφίστανται ποινικές ευθύνες για την έκθεση σε κίνδυνο και την διατάραξη των συγκοινωνιών και οι εγκλωβισμένοι πολίτες είναι αποφασισμένοι να προσφύγουν ποινικά και αστικά για τη δικαίωσή τους».

Σημειώνεται ότι την ίδια περίπου στιγμή ανακοινώνεται από τα μέσα ότι με εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας, Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου, διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της διατάραξης ή παρακώλυσης συγκοινωνιών. Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στον προϊστάμενο της Ποινικής Δίωξης, Αντώνη Ελευθεριάνο.

Εντυπωσιάζουν τα νομικά αντανακλαστικά της δικηγόρου των Αθηνών, όπως και η επικοινωνιακή ετοιμότητά της. Θα έλεγε κανείς ότι θα έπρεπε να έχει γραφείο στα ΣΕΑ της Αττικής Οδού για να μπορεί τόσο γρήγορα (24-1-2022) να βρει τους πολλούς εγκλωβισμένους οδηγούς και συνεπιβάτες που αποφάσισαν, πριν ακόμα απεγκλωβιστούν, να προσφύγουν μαζί της στην ελληνική δικαιοσύνη. Είναι επίσης εντυπωσιακό το γεγονός ότι εμφανίζεται πιο σκληρή και πιο αποφασιστική από την ίδια την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, αποδίδοντας «εισαγγελικά» στη διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού την πολύ σοβαρή κατηγορία της έκθεσης σε κίνδυνο.

Μα ποια είναι αυτή η δικηγόρος που είναι τόσο δεινή στο χιόνι; Μακάρι οι πολιτικοί και οι θεσμοί μας να είχαν τέτοιους δικηγόρους-συμβούλους στο πλευρό τους. Θα γλίτωναν οι πολίτες και η χώρα από πολλά δεινά, θα μάθαιναν οι πολιτικοί ποιες είναι οι συνέπειες των πράξεων και των παραλείψεών τους που κοστίζουν σε δημόσιο χρήμα, σε παραγωγικότητα και σε ανθρώπινες ζωές.

Κι όμως, αυτή η δικηγόρος είναι στο πλευρό του κυβερνήτη του Αττικού κράτους, του κράτους των Αθηνών. Η δικηγόρος κ. Αικατερίνη Φραγκάκη είναι συνεργάτης του Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Πατούλη στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, είναι η νομική του σύμβουλος.

Μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα, η κ. Φραγκάκη μάς ενημερώνει, μέσα από το ίδιο γνωστό διαδικτυακό μέσο, με βίντεο και γλαφυρό ρεπορτάζ, κάθε φορά που καταθέτει μια ομαδική αγωγή για λογαριασμό των εγκλωβισμένων της Αττικής Οδού. Τρεις διαδοχικές αγωγές, τρεις διαδοχικές επικοινωνιακές ενέργειες. Ένα σήριαλ δημόσιας προβολής με νομικούς, ψυχολογικούς και συναισθηματικούς όρους, όπου μόνον εκείνη ξέρει ποιος είναι ο καταληκτικός αριθμός ομαδικών αγωγών. Είναι πραγματικά παράξενο που η νομική σύμβουλος του κ. Πατούλη εκτίθεται τόσο πολύ επικοινωνιακά για ένα ζήτημα όπου όλοι γνωρίζουν ότι οι ευθύνες είναι πρωτίστως πολιτικές. Η εμπλοκή της κ. Φραγκάκη και η δραστηριότητά της στο συγκεκριμένο ζήτημα, από τη μέρα του χιονιού μέχρι σήμερα, εύλογα γεννά ερωτηματικά. Η γυναίκα του Καίσαρος πρέπει και να είναι και να φαίνεται τίμια.

Ζήτημα πρώτο: Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισής της, η κ. Φραγκάκη έκανε λόγο όχι μόνο για αγωγές αλλά και για μηνύσεις, και μάλιστα εμφανιζόμενη πολύ σίγουρη για το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο. Η κ. Φραγκάκη γνωρίζει πολύ καλά ότι μια τέτοια μήνυση, είτε το γράψει είτε δεν το γράψει στο δικόγραφό της, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου, δηλαδή οι εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές θα διερευνούσαν υποχρεωτικά προεκτάσεις της ποινικής ευθύνης στις τάξεις της Περιφέρειας Αττικής και των εμπλεκομένων υπηρεσιών του κράτους· συνεπώς θα ερχόταν στο προσκήνιο η πολιτική ευθύνη. Ειδικά σε μια τέτοια υπόθεση γενικού και μείζονος δημοσίου συμφέροντος και ενδιαφέροντος, η Περιφέρεια του κ. Πατούλη θα είχε εξέχουσα θέση στο κάδρο της διερεύνησης. Μιας και δεν μας έχει ενημερώσει η κ. Φραγκάκη μέχρι σήμερα έαν έχει καταθέσει τέτοια μήνυση, τολμούμε χωρίς επιφύλαξη να πούμε ότι το έκανε για τις εντυπώσεις και για αποπροσανατολισμό. Εδώ είμαστε, κι αναμένουμε την κ. Φραγκάκη να μας διαψεύσει. Κατανοούμε το άγχος του κυβερνήτη του Αττικού κράτους, κ. Πατούλη, όπως και το άγχος του πρωθυπουργού και της κυβερνώσας παράταξης για το πολιτικό μέλλον του κ. Πατούλη. Αν ο σχεδιασμός προβλέπει, σε μια διαπραγμάτευση με τη διαχειρίστρια εταιρία της Αττικής Οδού, να κλειδώσει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με χρηματικό μόνον κόστος (γεγονός το οποίο επιβεβαιώνεται και από τη σπουδή του πρωθυπουργού να εξαγγείλει το συμφωνημένο με την εταιρία διχίλιαρο αποζημίωσης), τότε είναι εύκολα κατανοητό πως η νομική και επικοινωνιακή δραστηριότητα της κ. Φραγκάκη αναδεικνύεται σε βασικό εργαλείο επίτευξης αυτού του σκοπού.

Ζήτημα δεύτερο: Δικονομικά εκλείπουν οι λόγοι υποβολής πολλαπλών αγωγών από τον ίδιο δικηγόρο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, αφού το ζητούμενο είναι κοινό (εξ αυτού και το flat-rate της πρωθυπουργικής εκτίμησης), ενώ, όπως αποδεικνύεται από τις τρεις υποβληθείσες ομαδικές αγωγές, οι περιπτώσεις που εντάσσονται στην καθεμία δεν εμφανίζουν χαρακτηριστικά ομαδοποίησης. Για παράδειγμα, σε μια ομαδική αγωγή περιλαμβάνεται ένας οδηγός νεκροφόρας που έπαθε κρίση πανικού και ένας καρκινοπαθής που μόλις είχε υποβληθεί σε ακτινοβολία. Είναι δε εντυπωσιακό πόσο γλαφυρά παρουσιάζονται τα περιστατικά και πόσο συναισθηματική είναι η γλώσσα με την οποία επενδύει η κ. Φραγκάκη τη δημόσια επικοινωνία τής κάθε ομαδικής αγωγής της. Και βέβαια, το μοτίβο είναι το ίδιο: κείμενο και βίντεο.

Ζήτημα τρίτο: Εντυπωσιάζει ο υπερβάλλων νομικός ζήλος της κ. Φραγκάκη για την απόδοση δικαιοσύνης όταν πρόκειται για την ψυχική οδύνη των εγκλωβισμένων της Αττικής Οδού. Εντυπωσιάζει η κοπιώδης προσπάθεια και η αγωνία της να μάθει το πανελλήνιο με κάθε λεπτομέρεια τι έπαθε ο κάθε ένας εγκλωβισμένος ξεχωριστά από την “εγκληματική” αμέλεια της εταιρείας. Σημειωτέον, η κ. Φραγκάκη έχει χειριστεί στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος ζήτημα της παραποίησης ψυχιατρικών παθήσεων, και της κακοποίησης και εξαφάνισης των ασθενών-αιτούντων πιστοποίησης αναπηρίας από τους ανώνυμους ιατρούς-μέλη των επιτροπών αξιολόγησης αναπηρίας του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας. Πρόκειται για ένα εξόχως σοβαρό και χρόνιο ζήτημα νομιμότητας και δεοντολογικής άσκησης της ιατρικής στον τομέα της αναπηρίας, ένα ζήτημα με σαφείς πολιτικές σκοπιμότητες και πολλαπλές προεκτάσεις. Με τη νομική συνδρομή της κ. Φραγκάκη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, το σκάνδαλο αυτό κρατήθηκε στην αφάνεια και εν τέλει αρχειοθετήθηκε. Δυό μέτρα και δύο σταθμά για την κ. Φραγκάκη και τον κ. Πατούλη, ο οποίος περιορίστηκε να πει δημόσια ότι «η εταιρεία πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό». Είναι προφανές ότι οι ψυχικά πάσχοντες και τα άτομα με αναπηρία είναι για την κ. Φραγκάκη και τον κ. Πατούλη capitis deminutio, και δεν λογίζονται στο …Αττικό κράτος δικαίου.

Για τα επόμενα πέντε με δέκα χρόνια θα έχουμε να ασχολούμαστε με τις αγωγές και τις εφέσεις της κ. Φραγκάκη και θα παραμένει ανεξιχνίαστη η ποινική-πολιτική ευθύνη, κι έτσι κερδίζεται ο πολιτικός χρόνος…

Γεώργιος Σαρανταυγάς
Πολιτικός επιστήμων – Διεθνολόγος

Links:

Πρώτη αγωγή

Δεύτερη αγωγή

Τρίτη αγωγή

Για την αντιγραφή,
Τέντζερης

Πηγή: domaingreece.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*