10:00 - 28/01/2022

Οριστικό τέλος στο αλκοόλ – Υποχρεωτικά τα αλκοολόμετρα σε όλα τα αυτοκίνητα

Διαφημίσεις

Υποχρεωτική καθίσταται από τον Ιούλιο του 2022 η τοποθέτηση αλκοολόμετρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέτρο που προβλέπεται να επεκταθεί το 2024 σε όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στη γηραιά ήπειρο.

Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί και αυτό οφείλουν να το γνωρίζουν πολύ καλά και να το εφαρμόζουν όσοι παίρνουν θέση πίσω από τα πηδάλια ενός αυτοκινήτου.

Υπάρχουν, βέβαια, και εκείνοι που ενώ γνωρίζουν παίρνουν το ρίσκο της οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ με θλιβερά σε πολλές περιπτώσεις αποτελέσματα.

Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης ακολουθούν το παράδειγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, καθιστώντας υποχρεωτική την τοποθέτηση συσκευών εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ από τον… υποψήφιο οδηγό ενός αυτοκινήτου.

Οι συσκευές αυτές θα ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό όλων των νέων αυτοκινήτων που θα αποκτούν έγκριση τύπου σε κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τις 6 Ιουλίου του 2022 και έπειτα.

Η χρήση του προεγκατεστημένου συστήματος εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ από τον οδηγό θα είναι υποχρεωτική, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου του αυτοκινήτου δεν θα θέτει σε λειτουργία τον κινητήρα του οχήματος.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που ο οδηγός δεν έχει καταναλώσει υπερβολική ποσότητα αλκοόλ τότε το όχημα θα εκκινεί ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα παραμένει ακινητοποιημένο.

Η υποχρεωτική τοποθέτηση αλκοολόμετρων στα αυτοκίνητα θα μηδενίζει την πιθανότητα οδήγησης υπό την επήρεια του αλκοόλ, περιορίζοντας δραστικά τα ατυχήματα που οφείλονται σε αυτήν την εξαιρετικά επικίνδυνη και αντικοινωνική συνήθεια ορισμένων οδηγών.

Μάλιστα το 2024 η παρουσία των συστημάτων εντοπισμού κατανάλωσης αλκοόλ θα είναι υποχρεωτική για όλα τα νέα αυτοκίνητο που θα πωλούνται στα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανεξαρτήτως από την ημερομηνία που έχουν αποσπάσει έγκριση τύπου.

Αν στα παραπάνω συνυπολογίσει κανείς την πρόταση που έχει ήδη πέσει στο τραπέζι για τον μηδενισμό των ορίων κατανάλωσης αλκοόλ, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το φαινόμενο των μεθυσμένων οδηγών στους δρόμους της Ευρώπης είναι πολύ πιθανόν να εκλείψει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής κινούνται προς την ίδια ακριβώς κατεύθυνση θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να περιορίσουν τον αριθμό των ατυχημάτων που οφείλονται στην υπερκατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών.

Στις Η.ΠΑ. το 1/3 των ατυχημάτων που σημειώνοντας έχουν ως βασική αιτία την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ με τα θύματα των τροχαίων δυστυχημάτων στα οποία εμπλέκεται μεθυσμένος οδηγός να ανέρχονται το 2019 σε 10.000.

carandmotor.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (7)

  1. Εγώ περιμένω ολική απαγόρευση του αλκοόλ γιατί κάνει το σώμα να παράγει ένζυμα που τρώνε το γραφένιο.

  2. αυτο-κίνητο όμως δεν είναι αυτό που κινείται μόνο του; αν κινείται μόνο του τι τον θες τον οδηγό;
    κάτι σαν το παρακάτω;;
    youtube.com/watch?v=HU3wDhQvNB4

    εξάλλου θα έρθουν και τα αυτοποιημένα/άνευ οδηγού δεν είναι;;
    youtube.com/watch?v=__EoOvVkEMo

  3. Άντε και το επόμενο βήμα θα είναι να δίνεις βιομετρικά στοιχεία στο όχημα για να ξέρει αν το καθεστώς σου επιτρέπει να μετακινηθείς ή όχι. Πάντα για την ασφάλεια μας και το καλό του κοινωνκού συνόλου.
    Πάτε καλά ρε??
    Θα αφήσουμε ηλεκτρονικά μπαρμπούτσαλα να αποφασίζουν αν θα μετακινηθούμε, αν θα έχουμε δουλειά ή αν θα μας επιτρέπουν να βγαίνουμε από το κελί μας?
    Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν όλα.

  4. αναδελφος 01/28/2022 @ 5:50 ΜΜ

    και τι θα γινει μετα πως θα εχουν καποιο λογο να βαζουν προστιμα. δεν καταστρεφεις την βαρια βιομηχανια

  5. ονειρευτης 01/28/2022 @ 6:17 ΜΜ

    SEER
    το αλκοολ [παντα με μετρο]οχι μονο δμημιουργει ενζυμα που τρωνε το γραφενει αλλα απενεργοποιει και τα νανοτσιπακια μεσα μας οποτε ακυρωνει το λογισμικο του μελλοντικου τεχνιτου μετανθρωπισμου μας..κατι αναλογο παρεχει και το καπνισμα [παντα με μετρο] στον οργανισμο γιαυτο ο αυστραλοπιθηκος ανιδεος ανδρεικελος φασιστανθρωπος στο μαξιμου οταν εγινε προθυπουργος σαν πρωτο νομο της θητειας του εφαρμοσε την απαγορευση του καπνισματος…

  6. ονειρευτης 01/28/2022 @ 9:51 ΜΜ

    …λοιπον οταν καποιος θα αγορασει αυτοκινητο τοτε που ολα θα πουλιουνται με αλκολομετα και θελει να πεινει αλλα και να χρησημοποιει το αυτοκινητο μια ειναι η λυση να βαζει μπροστα νηφαλειος και να πινει μετα …[με μετρο]….

  7. ANTINEOTΑΞΙΤΗΣ 01/29/2022 @ 1:38 ΠΜ

    ρε ονειρευτη τα θες και τα λες αυτα???
    γιαυτο μας λενε ψεκια στη τελικη με κατι
    τετοιες μαλακιες!!! το οτι το τσιγαρο και το αλκοολ
    σκοτωνουν 5 ελλαδες καθε χρονο δε σου προκαλει εντυπωση καθολου???????? και θα σε σωσει απτο γραφενιο τα τσιπακια και καθε αλλους μπουρδα πο οτι βλεπεται το πιστευετε κιολας!!! αφυπνισμενοι του κωλου!!!

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*