Διαφημίσεις

Γαλατόπιτα έφτιαχναν παλιά στα χωριά της Ηπείρου που είχαν πολύ γάλα και δεν ήξεραν τι να το κάνουν. Είναι ένα πολύ θρεπτικό γλυκό χωρίς να είναι πολύ παχυντικό και τέλειο για όλα τα παιδιά.

Το γάλα είναι μία πολύ ευαίσθητη ουσία που συσχετίζεται με σχεδόν κάθε αδένα και όργανο της αγελάδας. Αυτό είναι αποτέλεσμα της κανονικής λειτουργίας του ζώου με σκοπό να δημιουργήσει ζωή. Τα σημαντικότερα στοιχεία του οργανισμού του πρέπει να συσχετίζονται με την παραγωγή γάλακτος, έτσι ώστε τα νεογέννητα δαμάλια να κάνουν μια καλή αρχή.

Σήμερα πίνουμε μη φυσικό γάλα, προερχόμενο από εκτρεφόμενες αγελάδες, γενετικά μεταλλαγμένες με τεχνιτή γονιμοποίηση. Κάθε γουλιά γάλα περιέχει ισχυρές αυξητικές ορμόνες όπως οι IGF I και IGF II, λίπη και χοληστερίνη, άλλες 59 ενεργές ορμόνες, αλλεργιογόνα, ζιζανιοκτόνα, μικροβιοκτόνα, διοξίνη, αίμα, νεκρά λευκά αιμοσφαίρια, πάνω από 52 ισχυρά αντιβιοτικά, βακτήρια και ιούς.

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα αγνό ρόφημα με πολλά θρεπτικά συστατικά και αποτελεί μια σημαντική πηγή ασβεστίου που μπορούμε πάρα πολύ εύκολα να το φτιάχνουμε μόνοι μας καθημερινά, δείτε το βίντεο.

Το αμυγδαλόγαλα είναι ένα γάλα που παρασκευάζουμε με γλυκά αμύγδαλα και νερό. Περιέχει λιγότερο κορεσμένο λίπος από το γάλα της αγελάδας, δεν περιέχει λακτόζη -ότι καλύτερο για τα άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη- δεν περιέχει γλουτένη, δεν περιέχει χοληστερίνη, με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεϊνών.

Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου
ή οποιουδήποτε άλλου γάλακτος από ξηρούς καρπούς, καρύδα ή ρύζι

Υλικά:
1 ltr γάλα αμυγδάλου
1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
250 gr. ζάχαρη καστανή
8 αυγά μονο βιολογικά και φρέσκα
1 βανίλια φυσική
σκόνη κανέλας Κεϋλάνης

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη χτυπάμε καλά τα αυγά και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε το γάλα αμυγδάλου, το σιμιγδάλι και τη καστανή ζάχαρη, μόλις πήξει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τα αυγά, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά.

Λαδώνουμε ένα ταψί απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εκτός από γάλα αμυγδάλου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και γάλα από φουντούκι, καρύδια ή όποια άλλη γεύση θέλουμε.

Το μυστικό είναι να έχουμε φρέσκα αυγά.

Καλή Απόλαυση

terrapapers.com



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • 1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Γαλατόπιτα με γάλα αμυγδάλου”
  1. μην ψαρωνετε , δεν υπαρχει γαλα αμυγδαλου

    αν υπηρχε θαπρεπε να εχει πανω απο 12 ευρω το λιτρο , αμφιβαλω αν εχει πανω απο 10% αμυγδαλο

    ολοι οι μαγοιροι ειναι βλακες οτι σκατα κυκλοφοραει το βαζουν μεσα στα φαγητα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek