20:20 - 08/11/2021

Covid Statistics – Τα νούμερα δεν βγαίνουν

Διαφημίσεις
Νικόλα καλησπέρα,
έχω ένα θέμα το οποίο θα προτιμούσα να το βγάλεις εσύ. Μιας και έχεις βάλει στο μικροσκόπιο τα σκοτεινά του Κ-ιου, θέλω να δεις κάτι που αφορά στα νούμερα που δίνει ο ΕΟΔΥ, και πιο συγκεκριμένα τα χθεσινά (7/11) και τα σημερινά (8/11).

Μας λέει το χθεσινό ρεπόρτ (7/11/2021):
1. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 382 (81.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
2. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 88 (18.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
3. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.351 ασθενείς.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/11/covid-gr-daily-report-20211107.pdf

Μας λέει το σημερινό ρεπόρτ (8/11/2021):
1. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 402 (84.28%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και
2. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 75 (15.72%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
3. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.356 ασθενείς.

https://eody.gov.gr/wp-content/uploads/2021/11/covid-gr-daily-report-20211108.pdf

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Κάτι δεν πάει καλά στη συγκριτική θεώρηση των παραπάνω στοιχείων. Τα νούμερα δεν βγαίνουν. Παρατηρούμε ότι από εχθές μέχρι σήμερα υπάρχει μια αξιοσημείωτη μείωση (κατά 13 άτομα / 88-75=13) των εμβολιασμένων διασωληνωμένων ασθενών. Διασωληνωμένος σημαίνει ΜΕΘ. Όμως, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία, από τις ΜΕΘ εξήλθαν 5 άτομα (3.356-3.351=5), χωρίς, ωστόσο, να μας δίνεται η πληροφορία εάν αυτοί οι 5 ήταν εμβολιασμένοι ή ανεμβολίαστοι.
Τώρα, για να βρούμε που πήγαν οι 13 εμβολιασμένοι ασθενείς που δεν είναι σήμερα πια σε ΜΕΘ, ξεκινάμε με εξής ακραίες υποθέσεις:

α) εάν κανείς νέος εμβολιασμένος δεν εισήλθε σε ΜΕΘ σήμερα (πράγμα μάλλον απίθανο), και
β) εάν κανείς ανεμβολίαστος δεν εξήλθε από ΜΕΘ σήμερα (πράγμα ακόμα πιο απίθανο),
τότε τουλάχιστον 8 εμβολιασμένοι ασθενείς από τις ΜΕΘ μόνο αναχώρησαν δια παντός για …κάπου αλλού.

Όμως, οι παραπάνω υποθέσεις είναι ακραίες. Συνεπώς, οδηγούμαστε στις ακόλουθες σκέψεις:
α) είτε ότι πέθαναν δυσανάλογα πολλοί εμβολιασμένοι από εχθές μέχρι σήμερα (πάνω από 8 άτομα επί συνόλου 65 νεκρών)
β) είτε τα στοιχεία που δίνονται βγαίνουν μετά από …πέταγμα της γάτας στον αέρα.

Είναι γεγονός ότι πλήρη και συνεκτικά στατιστικά στοιχεία δεν παρέχονται. Κι αυτό διότι ο ΕΟΔΥ επέλεξε να μην μας ενημερώνει για τον συνολικό αριθμό των εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων ασθενών που κατέληξαν, τόσο σε ΜΕΘ όσο και σε απλή κλίνη Covid (ακόμα και στο σπίτι). Αντιθέτως, μας ενημερώνει μόνο για τους διασωληνωμένους ανεμβολίαστους/εμβολιασμένους, συντηρώντας το φόβητρο της διασωλήνωσης. Η διασωλήνωση όμως είναι μια μεταβατική κατάσταση. Αυτό που έχει αξία, σε αριθμούς, είναι η επιβίωση ή ο θάνατος από Covid. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει κι άλλο ένα παράδοξο στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ. Τα στοιχεία μέρι σήμερα (8/11) δίνουν 16.361 θανάτους από Covid, ενώ μόνο 3.356 άτομα φαίνεται να εξήλθαν από τις ΜΕΘ…
– Αν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ, πριν καταλήξουν, όλοι αυτοί που πέθαναν από Covid, τότε το ποσοστό επιβίωσης από την ελληνική ΜΕΘ είναι άστα να πάνε! Μόλις 17%! Με ένα τέτοιο ποσοστό επιβίωσης, το να συνεχίζεις εμμονικά την ίδια τακτική θεραπείας ισοδυναμεί με έγκλημα.
– Αν δεν νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ όλοι όσοι πέθαναν από Covid, τότε προς τι η εμμονή για καθημερινή ενημέρωση για τα ποσοστά εμβολιασμένων/ανεμβολίαστων ασθενών σε ΜΕΘ; Μήπως να μαθαίναμε και τι γίνεται εκτός ΜΕΘ;

Ένα είναι το ασφαλές συμπέρασμα. Τα Greek Statistics είναι παντός καιρού και …ποτέ δεν πεθαίνουν. Είναι σαφές ότι η ιατρική και η στατιστική περνάνε από το φίλτρο τής …day to day μικροπολιτικής.

Α! Και κάτι ακόμα! Οι θάνατοι από χτες μέχρι σήμερα είναι 66 (16.361-16.295=66)! Τα στοιχεία που μας δίνουν κάνουν λόγο για 65 θανάτους. Κι εδώ με το χέρι γίνεται η δουλειά; Ή μάλλον με το πόδι;…

Με τις υγείες μας,
Γ.Σ.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Γιώργος Μαριόλης 11/08/2021 @ 9:01 ΜΜ

    Μην πιστεύετε ΚΑΝΕΝΑ νούμερο που ανακοινώνουν… δεν αξίζει να ασχολείστε… Διότι πότε μας είπαν την αλήθεια από την αρχή της Επιδημίας και θα μας την πουν τώρα ;;;; Δείτε εδώ στα ΚΑΤΟΧΙΚΑ την ανάρτηση με τον Εισαγγελάτο, που λέει ότι έκλεισε ραντεβού για την 3η δόση του εμβολίου JkJ το οποίο είναι ΜΟΝΟΔΟΣΙΚΟ… αυτή είναι η αξιοπιστία τους… Σιγά μην κάτσω να χαλάω το χρόνο μου με τις ανακοινώσεις του Καθεστώτος… αφού άλλα λένε τη μία μέρα και άλλα την άλλη.

  2. Καλημερα το μερικώς εμβολιασμενοι εμένα δεν μου αρέσει γιατί μάλλον εννοούν ότι δεν έχουν κάνει την 3 δοση

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*