Οι πιθανότητες να βρεθούν κι άλλες χώρες στη θέση της Ελλάδας, ζητώντας χρηματοδότηση από τους εταίρους τους στην ευρωζώνη, έχουν αυξηθεί, σημειώνει στην ίδια έκθεση.
Η Ελλάδα θα πρέπει να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα στον προϋπολογισμό ίσο με 4,5% του ΑΕΠ για να σταθεροποιήσει το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο 155%, σύμφωνα με τις επιταγές του οικονομικού προγράμματος σταθεροποίησης, τονίζει ο αναλυτής Arnaud Mares.
Αν όμως η μείωση των ελλειμμάτων είναι η μισή σε σχέση με την προβλεπόμενη στο πρόγραμμα, η Ελλάδα θα πετύχει να σταθεροποιήσει το δημόσιο χρέος της περίπου στο 170% του ΑΕΠ, αν το πρωτογενές πλεόνασμα ανέλθει στο 5% του ΑΕΠ.
Το πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει όταν τα έσοδα είναι περισσότερα από τις πρωτογενείς δαπάνες, στις οποίες δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες για τόκους.
Η ιστορική εμπειρία δείχνει ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει πρωτογενή πλεονάσματα ίσα με 4,25% του ΑΕΠ, αφού το κατόρθωσε για 5 διαδοχικά χρόνια στην πορεία προς την ΟΝΕ, παρατηρεί ο ξένος οίκος.
Ο αναλυτής πιστεύει ότι οι κυβερνήσεις που εφαρμόζουν δημοσιονομικά προγράμματα λιτότητας δεν χάνουν αναγκαστικά τις εκλογές, με βάση την εμπειρία των τελευταίων 25 χρόνων στην Ευρώπη. Επικαλείται την «υψηλή δημοτικότητα των κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου στην Ελλάδα και του Brian Lenihan στην Ιρλανδία».
Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice