Διαφημίσεις

Λίγες ώρες απομένουν για την εφαρμογή των νέων μέτρων περιορισμού της έξαρσης της πανδημίας κυρίως για τους ανεμβολίαστους.

Από το πρωί του Σαββάτου, οκτώ χιλιάδες αστυνομικοί με χίλια εννιακόσια κλιμάκια και τετρακόσια στελέχη της Αρχής Διαφάνειας ετοιμάζονται για σαρωτικούς ελέγχους, καθώς η χώρα εισέρχεται στο τέταρτο και σφοδρότερο -σύμφωνα με τα στοιχεία- κύμα της πανδημίας.

Τα νέα μέτρα είναι αυστηρότερα, όπως και το πρόστιμο στις επιχειρήσεις εάν διαπιστωθεί ότι δεν τηρούνται τα μέτρα.

Υποχρεωτικά Rapid test ή PCR test

Α. Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση (και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας) με δύο υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

Β. Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

– δημόσιες υπηρεσίες
– τράπεζες
– μικτούς χώρους διασκέδασης
– ανοιχτούς χώρους διασκέδασης
– εμπορικά κέντρα
– κομμωτήρια
– εκκλησίες και μοναστήρια.

Η τελευταία, αυτή, προσθήκη, η οποία αφορά στην είσοδο στους κατά τόπους ιερούς ναούς και τις ιερές μονές ανεμβολίαστων πολιτών, μόνο εφόσον αυτοί έχουν προβεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR). Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον Κλήρο να τηρούν «επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή PCR).

Προτρέπει, παράλληλα, εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει, επίσης, την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κ.ά. να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή PCR). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας. Η Ιεραρχία ανταποκρίθηκε αμέσως και έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Γ. Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους σε:

– χώρους προμήθειας τροφίμων – σουπερμάρκετ
– φαρμακεία
– χώρους άσκησης θρησκευτικού δικαιώματος.

Δ. Υποχρεωτική χρήση μάσκας στους αθλητικούς χώρους

Ο κ. Πλεύρης ήταν κατηγορηματικός και όσον αφορά στην υποχρεωτική χρήση μάσκας και αυστηρή τήρηση των αποστάσεων προβλέπεται απαρέγκλιτα και για τους εμβολιασμένους – η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους -οπαδούς ομάδων που παρακολουθούν δια ζώσης αθλητικές διοργανώσεις. Αν διαπιστωθεί κατά τη διάρκεια ελέγχων ότι το μέτρο δεν τηρείται, τότε βαριές θα είναι οι καμπάνες για τις ομάδες, που θα περιλαμβάνουν ακόμα και στέρηση της παρουσίας φιλάθλων σε επόμενα παιχνίδια.

Πως θα γίνονται οι έλεγχοι

Στο στόχαστρο των ελέγχων, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο που επεξεργάστηκαν την Τετάρτη στελέχη της κυβέρνησης και υψηλόβαθμα μέλη των ελεγκτικών μηχανισμών, σε ειδική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου «με αντικείμενο τον συντονισμό των ελέγχων για την αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό», έχουν τεθεί η εστίαση και η διασκέδαση.

Αρχικά, τα μικτά κλιμάκια αναμένεται να πραγματοποιήσουν ελέγχους σε νυχτερινά κέντρα, σε χώρους εστίασης που κατά το προηγούμενο διάστημα είχαν δώσει κακά δείγματα γραφής καθώς και σε καταστήματα λιανεμπορίου.

Αυστηροί θα είναι οι έλεγχοι και σε καταστηματάρχες που χρησιμοποιούν νάιλον σε ανοικτούς χώρους, προκειμένου να λειτουργούν ως μεικτοί, δηλαδή ως μέρη όπου επιτρέπονται και ανεμβολίαστοι. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τις Αρχές, οι χώροι με οροφή και πλαϊνά προστατευτικά, θεωρούνται κλειστοί, σε αντίθεση με τους ανοιχτούς, για τους οποίους δεν προβλέπεται οροφή και περιμετρική κάλυψη. Στο επόμενο στάδιο, οι έλεγχοι αναμένεται να επεκταθούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια, ώστε να σταλεί ένα «ηχηρό» μήνυμα στην κοινωνία.

«Μηδενική ανοχή» από την πρώτη ημέρα

Ενώ κατά την έναρξη της πανδημίας υπήρχε μία ελαστικότητα τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής των μέτρων από τις ελεγκτικές Αρχές, αυτήν τη φορά διαμηνύουν ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή από την πρώτη ημέρα. Σε αυτό το πλαίσιο, αποφασίστηκαν και οι μετακινήσεις στελεχών εντός της επικράτειας, ώστε να μην έρχονται σε δύσκολη θέση κατά την εφαρμογή της νομοθεσίας, αλλά και για να μη χαθεί το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού και συμμορφωθούν προσχηματικά οι υπότροπες επιχειρήσεις μόνο κατά τη διάρκεια των ελέγχων.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

5 σχόλια στο “Τι αλλάζει από αύριο για τους πολίτες”
  1. πέραν του πλουτισμού για τις εταιρείες με τεστ, εχουμε το εξής “σπρώξιμο”:
    – δημόσιες υπηρεσίες … ψηφιποποιηση δηλ online
    – τράπεζες … ψηφιποποιηση δηλ online
    – μικτούς χώρους διασκέδασης…ψηφιποποιηση δηλ online
    – ανοιχτούς χώρους διασκέδασης..ορεξη γιοκ…
    – εμπορικά κέντρα… ψηφιποποιηση δηλ online
    – κομμωτήρια … εδώ είχε πολύ black ρευστό;
    – εκκλησίες και μοναστήρια…ψηφιποποιηση δηλ online
    ολα τα παραπάνω ήδη έχουν ελεγχθει εξ αρχής της πανδημίας, σε στυλ Τεστινγκ το’20

  2. εχουμε και τα ντελιβερι.. και σε ποιες εταιρείες και μετόχους ανήκουν; το γνωρίζουμε; ή απλά δεν βαριέσαι το μεροκάματο να βγαίνει; μπορεί να είναι δίξε μου το φίλο σου να σου πω ΄ποιος είσαι αλλά μήπως είναι και δειξε μου το αφεντικό* σου να σου πω για ποιον δουλεύεις και όχι εργάζεσαι;; αφεντικο.. αφεντης.. απο το τουρκικό efendi=κύριος..άρα δειξε μου τον Κύριο σου;; χαχαχα

  3. Ντροπή στα ”κλιμάκια΄΄ που θα κάνουν ελέγχους. Τι να κάνουνε, θα πούμε πάλι, έχουν εντολές. Και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

  4. . Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους σε:

    – χώρους προμήθειας τροφίμων – σουπερμάρκετ
    – φαρμακεία
    – χώρους άσκησης θρησκευτικού δικαιώματος.
    ————————————————
    ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ;
    ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΜΑΣΤΕ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *