ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Ε.Σωτηριάδης: «Πρέπει να εξεταστούν οι αιτίες της αυξημένης θνησιμότητας – Παραπλάνηση ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι»

· Γιώργος Μαριόλης

Τι είπε για τα περί εντοπισμού τοξικής ουσίας στους στους στειλεούς που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια των Rapid test
Ο Κύπριος επιδημιολόγος Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης μίλησε για την πανδημία του κορωνοϊού και τον εμβολιασμό.

Αναφερόμενος στην αποκάλυψη ότι ιδιωτικό εργαστήρι εντόπισε τοξική ουσία στους στειλεούς που χρησιμοποιούνται για τη διενέργεια των τεστ ταχείας ανίχνευσης, σημείωσε πως χρήζει σοβαρής διερεύνησης και η εν λόγω ουσία είναι καρκινογόνα.

Εάν όντως ανιχνευθεί αυτή η ουσία, είπε, θα πρέπει να τεκμηριωθεί το ενδεχόμενο κινδύνου.

Σημείωσε πως έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά και άλλες προσεγγίσεις για δειγματοληπτική εξέταση, με τη λήψη σάλιου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, ανέφερε πως θα πρέπει να εξεταστούν οι αιτίες της αυξημένης θνησιμότητας το τελευταίο διάστημα, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί το 2020.

Όσον αφορά τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά της COVID19, ανέφερε πως υπάρχουν χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση που όχι μόνο δεν χορηγούν την τρίτη δόση, αλλά απαγορεύουν και την κυκλοφορία σκευασμάτων.

Υπάρχει ένα θέμα όσον αφορά τη χρησιμότητα και τις πιθανές παρενέργειες ειδικά στα άτομα νεαρής ηλικίας, τόνισε, στις οποίες η COVID19 δεν φαίνεται να αποτελεί ιδιαίτερη απειλή.

Δεν πρέπει, πρόσθεσε, να γενικεύουμε τη χρήση σκευασμάτων καθώς δεν έρχονται μόνο με οφέλη αλλά και με κινδύνους.

Κληθείς να σχολιάσει αν εμβολιάστηκε ο ίδιος, προτίμησε να μην απαντήσει.

Την ίδια ώρα είπε πως υπάρχει παραπλάνηση ότι πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, διευκρινίζοντας πως όσοι νόσησαν και ανέπτυξαν ικανοποιητικά αντισώματα, δεν χρειάζονται το εμβόλιο.
Πρόσθεσε πως δίνεται SafePass σε όσους έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να ελέγχεται εάν ανέπτυξαν αντισώματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

pronews.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Ποδοσφαιρικό στάδιο, εικόνα αρχείου για τη σύγκρουση FIFA και UEFAΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Ρήγμα FIFA–UEFA από τη Θεσσαλονίκη – Η ΕΠΟ γυρίζει την πλάτη στον Infantino και ανοίγει μάχη για την κορυφή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου

Μίνι μάρκετ στην Ελλάδα, εικόνα αρχείου για πληθωρισμό και κόστος ζωήςΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · €3,5 δισ. φοροελαφρύνσεις απέναντι σε πληθωρισμό 3,5% – Τι μένει πραγματικά στην τσέπη των Ελλήνων

Αεροσκάφος σε αεροδρόμιο, εικόνα αρχείου για AEGEAN και ελληνικό τουρισμόΕΛΛΑΔΑ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · AEGEAN σε ζημιές ενώ αυξάνονται οι επιβάτες – Πώς πόλεμος, καύσιμα και Μέση Ανατολή περνούν στα εισιτήρια και στον ελληνικό τουρισμό

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *