QUESADILLAS ΜΕ ΚΟΤΌΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΓΛΥΚΌ ΚΑΛΑΜΠΌΚΙ ΜΕ GUA- CAMOLE ΚΑΙ ΚΡΈΜΑ ΓΆΛΑΚΤΟΣ
Αυτά τα υπέροχα τυροκομμένα quesadillas είναι υπέροχο φαγητό για πάρτι, και αυτή είναι μια εύκολη συνταγή που μπορεί να επεκταθεί για να ταΐσει ένα ολόκληρο πλήθος από γλεντζέδες. Οι πουριτανοί της συνταγής θα πρέπει να σημειώσουν ότι οι παραδοσιακές μεξικάνικες quesadillas φτιάχνονται με μια τορτίγια διπλωμένη πάνω από τη γέμιση σε σχήμα μισοφέγγαρου, αντί για σάντουιτς με τη γέμιση ανάμεσα σε δύο τορτίγιες, το οποίο ονομάζεται sincronizada ("συγχρονισμένη" στα ισπανικά)
- τηγανι
- 1 κ.σουπας σπόρους κύμινου
- 1 κ.γλυκου αποξηραμένες νιφάδες τσίλι
- 1 κ.γλυκου ελαιόλαδο
- 3 σκελιδες σκορδο (ψιλοκομενο)
- 4 φρεσκα κρεμυδακια (ψιλοκομενα)
- 4 μετριες Ντοματες (ψιλοκομενες)
- 1 Κονσερβα Γλυκο Καλαμποκι (325 Γραμαρια)
- 1 ώριμο τυρί τσένταρ (250 Γραμαρια ,τριμμένο)
- 1 Ματσακι κόλιανδρο (ψιλοκομενο)
- 1 μαγειρεμενο κοτοπουλο (250 Γραμαρια ψιλοκομενο)
- 6 μεγαλες μαλακές τορτίγιες από αλεύρι
- κρεμα γαλακτος
- Αλατι
- πιπερι
- 2 μεγαλα ώριμα αβοκάντο, (χωρις κουκουτσια και χωρίς σάρκα)
- ½ χυμος Λαιμ
- 1 σκελιδα σκορδο (λιωμενη)
- 1 κ.σουπας ελαιολαδο
- – σταγονες καυτερή σάλτσα τσίλι
-
Βάλτε ένα μικρό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέστε τους σπόρους κύμινου και το τσίλι.
νιφάδες. Καβουρδίστε τους για ένα λεπτό περίπου μέχρι να μπορείτε να μυρίσετε το άρωμά τους που αναδύεται από το τηγάνι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και το σκόρδο, ανακατεύοντας για 30 δευτερόλεπτα πριν προσθέσετε τα κρεμμυδάκια και τις ντομάτες. Αλατοπιπερώνετε καλά με μπόλικο μαύρο πιπέρι και λίγο αλάτι και τηγανίζετε για μερικά λεπτά μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν οι ντομάτες. Ρίξτε σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το γλυκό καλαμπόκι, το τυρί, το κοτόπουλο και τον κόλιανδρο.
Συναρμολογήστε τις quesadillas παίρνοντας 1 τορτίγια και απλώνοντας μια στρώση γέμισης, περίπου 2 εκατοστά βάθος, πάνω από το μισό.
Διπλώστε πάνω από το άλλο μισό για να περικλείσει εντελώς τη γέμιση και να αποκτήσετε το σχήμα μισοφέγγαρου.
Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες 5 τορτίγιες. Οι συναρμολογημένες quesadillas μπορούν να διατηρηθούν στο ψυγείο για μερικές ώρες, αν θέλετε.
Εναλλακτικά, η γέμιση μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη έως και 2 ημέρες πριν από τη συναρμολόγηση.
Για να φτιάξετε το γουακαμόλε, τοποθετήστε τη σάρκα του αβοκάντο σε μια βαθιά κανάτα. Προσθέστε το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, τη σάλτσα τσίλι κατά βούληση και λίγο αλάτι και πιπέρι.
Χτυπήστε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει λείο, ή πολτοποιήστε με ένα πιρούνι για ένα πιο ογκώδες γουακαμόλε. Όταν είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε, βάλτε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
ζεστάνετε και ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τσαλακώστε ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας και απλώστε το λάδι σε μια πολύ λεπτή στρώση.
Μόλις κάψει το λάδι, προσθέστε μία από τις quesadillas και τηγανίστε τις για περίπου 90 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, γυρίζοντας τις με μια φέτα ψαριού, μέχρι να γίνουν τραγανές και να λιώσει το τυρί.
Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες quesadillas. Κόψτε το καθένα σε φέτες και σερβίρετε με το γουακαμόλε και μια κουταλιά ξινή κρέμα από πάνω ή στο πλάι.
Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice
Μιαμ! 🙂
Αντί για νιφάδες τσίλι θα βάλω λάδι peperoncino.
…Μάλλον από Google Translate βγήκε η μετάφραση, έχει μέσα κάτι περίεργα, αλλά μαντεύουμε μια χαρά. Θα πρότεινα mascarpone αντί για sour cream γιατί δύσκολα βρίσκεται εδώ. Η κρέμα γάλακτος δεν κάνει – είναι πολύ ρευστή.