ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Εκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία: Λάβα θερμοκρασίας 1.250 βαθμών Κελσίου θα φτάσει μέχρι τον Ατλαντικό

· Κατοχικά Νέα

Οι αρχές αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έδωσαν νωρίς σήμερα το πρωί εντολή στους κατοίκους περιοχής στην ανατολική ακτή του νησιού Λα Πάλμα να κλειστούν στα σπίτια τους καθώς η λάβα που εκλύεται από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα πλησιάζει στη θάλασσα.

Η λάβα θερμοκρασίας 1.250 βαθμών Κελσίου μπορεί να φτάσει στον Ατλαντικό Ωκεανό τις επόμενες ώρες, προκαλώντας πιθανώς εκρήξεις και δημιουργώντας νέφη τοξικών αερίων πάνω από το νησί, προειδοποίησε σήμερα το πρωί η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων των Καναρίων Νήσων. Ο πληθυσμός θα πρέπει να ακολουθήσει τις οδηγίες των αρχών και να παραμείνει στα σπίτια του με κλειστές τις πόρτες και τα παράθυρα, αναφέρει σε ανάρτησή της στο Twitter η υπηρεσία αυτή.

Ποτάμι λάβας από το ηφαίστειο

Οι κάτοικοι των παράκτιων περιοχών Σαν Μποροντόν, Μαρίνα Άλτα και Μπάχα και Λα Κοντέσα έλαβαν εντολή να μείνουν στα σπίτια τους. Φωτογραφίες του Reuters από drone δείχνουν ένα γρήγορο ποτάμι λάβας να ρέει στις πλαγιές του κρατήρα του ηφαιστείου, περνώντας κοντά από σπίτια, και τμήματα γης και κτίρια να έχουν καλυφθεί από μια μαύρη μάζα παλαιότερης, πιο βραδυκίνητης λάβας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σήμερα το πρωί μετά το ξημέρωμα, το ηφαίστειο ήταν πιο ήσυχο απ’ό,τι τις προηγούμενες ημέρες. Από τις 19 Σεπτεμβρίου που το ηφαίστειο άρχισε να εκρήγνυται, η λάβα που έχει εκλυθεί έχει καλύψει περισσότερα από 2.300 στρέμματα, σύμφωνα με την υπηρεσία δορυφορικής παρακολούθησης της ΕΕ Copernicus, καταπίνοντας εκατοντάδες σπίτια, όπως και δρόμους, σχολεία, εκκλησίες και φυτείες μπανάνας, και αναγκάζοντας χιλιάδες ανθρώπους να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί απώλειες ή σοβαροί τραυματισμοί μετά την έκρηξη του ηφαιστείου, αλλά μπορεί να έχει τεθεί σε κίνδυνο περίπου το 15% της σοδειάς μπανάνας του νησιού, κάτι το οποίο μπορεί να απειλήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας. Το Λα Πάλμα, το οποίο έχει πληθυσμό άνω των 83.000 κατοίκων, είναι ένα από τα νησιά που απαρτίζουν το αρχιπέλαγος των Καναρίων Νήσων.

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Διαβαθμισμένα αρχεία και μυστικά προγράμματα - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Shadow Programs: AAWSAP, AATIP και το αόρατο στρώμα των Special Access Programs

Ζυρίχη και κλειστό forum για εύπορες οικογένειες - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Safe Haven Forum: Το κλειστό τραπέζι όπου οι υπερ-πλούσιοι σχεδιάζουν δεύτερες χώρες, έξοδο κινδύνου και προστασία περιουσίας

Εσωτερικά σύμβολα και τελετουργική αισθητική - εικόνα αρχείουΔΙΕΘΝΗ

ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ · Occulture as Method: Όταν το occult περνά επίσημα στο πανεπιστήμιο

2 απαντήσεις στο “Εκρηξη ηφαιστείου στην Ισπανία: Λάβα θερμοκρασίας 1.250 βαθμών Κελσίου θα φτάσει μέχρι τον Ατλαντικό”

  1. Ο ταπεινός θα νικήσει τον Υπερήφανο.

    Κάπως έτσι μάλλον θα λειτουργήσει …

    Καλημέρα
    Ο σεισμός της Κρήτης κοντά στο εμβολιαστικό Εκκλησιαστικό κέντρο
    Το νιώθει κανείς ??

    Η απλά πάλι έτυχε ..
    Προσευχή και προσοχή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *