Διαφημίσεις

Ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν 12 μέλη των νιγηριανών δυνάμεων ασφαλείας σε στρατιωτική βάση στην πολιτεία Ζαμφάρα (βορειοδυτική Νιγηρία), ενώ στη συνέχεια έκλεψαν όπλα και πυρπόλησαν κτίρια, έκαναν σήμερα γνωστό στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας. Στην ίδια πολιτεία ένοπλοι απελευθέρωσαν δεκάδες μαθητές τους οποίους είχαν απαγάγει.

Η ταυτότητα των δραστών της επίθεσης, η οποία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μουτούμτζι, δεν διευρκινίσθηκε αμέσως, όμως στρατιωτικές επιχειρήσεις διεξάγονται εναντίον εγκληματικών συμμοριών στη Ζαμφάρα. Οι συμμορίες αυτές κατηγορούνται για αριθμό μαζικών απαγωγών τους τελευταίους μήνες.

Οι τηλεπικοινωνίες διακόπηκαν στη Ζαμφάρα και σε ορισμένα τμήματα της γειτονικής πολιτείας Κατσίνα ώστε οι ένοπλες ομάδες να μην μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους μηνύματα σχετικά με τις κινήσεις των στρατευμάτων.

«Οι επιτιθέμενοι προσέβαλαν τη βάση γύρω στις 10:30 (τοπική ώρα) και άρχισαν σφοδρή ανταλλαγή πυρών με τα στρατεύματα», δήλωσε πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας.

«Επικράτησαν των στρατευμάτων και σκότωσαν 12 ανθρώπους, εννέα μέλη του Πολεμικού Ναυτικού, έναν στρατιώτη και δύο αστυνομκούς», πρόσθεσε η πηγή αυτή.

Μια δεύτερη πηγή στους κόλπους των δυνάμεων ασφαλείας επιβεβαίωσε αυτόν τον απολογισμό.

Απελευθέρωσαν δεκάδες μαθητές

Στο μεταξύ, στην ίδια πολιτεία Ζαμφάρα, ένοπλοι απελευθέρωσαν δεκάδες μαθητές που είχαν απαχθεί εκεί στην αρχή Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πηγή στους κόλπους της τοπικής κυβέρνησης και ένα βίντεο που εικονίζει αξιωματικούς με τα παιδιά.

Η απελευθέρωση των μαθητών του σχολείου της Κάγια πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή, μετά την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον των συμμοριών στην πολιτεία αυτή και τη διακοπή των τηλεπικοινωνιών στην οποία προχώρησαν οι αρχές για να εμποδίζουν τους συμμορίτες να ανταλλάσσουν πληροφορίες.

Περισσότεροι από 70 μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν απαχθεί την 1η Σεπτεμβρίου στην Κάγια. «Συνολικά 75 όμηροι του δημόσιου Λυκείου της Κάγια απελευθερώθηκαν το βράδυ της Κυριακής», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή στην τοπική κυβέρνηση. «Φαίνονταν σώοι και αβλαβείς».

Σύμωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας, οι μαθητές απελευθερώθηκαν από τους απαγωγείς τους με αντάλλαγμα να επιτραπεί σ’ αυτούς τους τελευταίους να αποχωρήσουν χωρίς να συλληφθούν από το δάσος στο οποίο είχαν καταφύγει, καθώς ο στρατός είχε περικυκλώσει τον καταυλισμό τους.

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *