Διαφημίσεις

Ξεπερνά κάθε όριο η προκλητικότητα του κατοχικού εντεταλμένου της Άγκυρας. Σε ομιλία του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη με θέμα «Η Θάλασσα των Νήσων» (σ.σ. εννοεί το Αιγαίο) υποστήριξε ότι «η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή τη διάδοχό του Τουρκία», ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι «εντελώς δική μας» και ότι ποτέ οι Ελληνοκύπριοι δεν κατείχαν το νησί.

Ισχυρίστηκε ακόμα πως ο μόνος στόχος της ελληνοκυπριακής πλευράς είναι να συνδέσει την Κύπρο με την Ελλάδα.

Ξεπερνώντας ίσως κάθε όριο, ο κατοχικός εντεταλμένος πρόσθεσε: «Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας» και έφθασε στο σημείο να ισχυριστεί ότι με τις συμφωνίες η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του, την Τουρκική Δημοκρατία.

Ο κατοχικός εντεταλμένος ανέφερε ότι μετά την εκλογή του στη θέση του «προέδρου», με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα δίπλα, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, και τόνισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία.

Μάλιστα ο Ερσίν Τατάρ είπε συγκεκριμένα: «Οι Ελληνοκύπριοι δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τουρκοκύπριους, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια».

Ο Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους. «Υπάρχει τουρκικό κράτος στην ανατολική Μεσόγειο. Είναι η “Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου” (ψευδοκράτος). Αυτό το κράτος οφείλει την κυριαρχία και την ύπαρξή του στον δίκαιο αγώνα του τουρκοκυπριακού λαού. Εάν υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο σήμερα, εξαρτάται από την παρουσία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στο νησί. Διαφορετικά, η αιματοχυσία θα συνεχίσει ξανά, αλλά υπάρχει ειρήνη στην Κύπρο από το 1974. Κανείς δεν αιμορραγεί. Επομένως, η ένοπλη παρουσία της Τουρκίας πρέπει να συνεχιστεί. Ο “τουρκοκυπριακός λαός” νοιάζεται πραγματικά για αυτό. Το Κυπριακό δεν αφορά μόνο τους Τουρκοκύπριους και τους Ελληνοκύπριους. Αυτό συμβαίνει και στις διεθνείς συμφωνίες, είναι ένα μονοδιάστατο ζήτημα στη δημιουργία ισορροπιών μεταξύ της Τουρκίας και η Ελλάδα. Η Τουρκία είναι μια πλευρά στην Κύπρο.

»Η παρουσία του στην Τουρκία πρέπει να συνεχιστεί στην Κύπρο. Διαφορετικά, τα παιχνίδια που παίζονται στο Αιγαίο θα παιχτούν και στην ανατολική Μεσόγειο. Οι προθέσεις τους είναι ήδη ξεκάθαρες» υποστήριξε ο Τατάρ.

zougla.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Μια σκέψη στο “Πρωτοφανές παραλήρημα Τατάρ: «Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία»”
  1. Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία…
    na simbliroso kai i Ellada θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία kai olos o kosmos…Dönneristan.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *