21:25 - 09/09/2021

Μίνι lockdown σε Αργολίδα και Ευρυτανία -Παρατείνονται τα μέτρα σε Ηλεία, Αχαΐα, Μεσσηνία, Ηράκλειο, Ικαρία

Διαφημίσεις

Στο επίπεδο 4 (κόκκινο) του Επιδημιολογικού Χάρτη της χώρας, δηλαδή σε mini lockdown, εντάσσονται οι Περιφερειακές Ενότητες Αργολίδας και Ευρυτανίας, σύμφωνα με την ενημέρωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης, γίνεται γνωστό ότι παρατείνεται η ισχύς των ειδικών, τοπικού χαρακτήρα, μέτρων στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Ηρακλείου, καθώς και στον Δήμο Ικαρίας, μετά την εκ νέου αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεδομένων από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων και την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοΐου Covid-19, στο πλαίσιο της επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας ανά Περιφερειακή Ενότητα και Δήμο σε εβδομαδιαία βάση.

Νωρίτερα, η καθηγήτρια και μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό, Βάνα Παπαευαγγέλου, σημείωσε μια σειρά από περιοχές όπου η διάδοση του κορωνοϊού παραμένει αυξημένη, αναφέροντας την Αργολίδα, τη Ροδόπη, τα Ιωάννινα και ορισμένα νησιά του βόρειου Αιγαίου.

2.170 νέα κρούσματα σε όλη τη χώρα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.170 νέα κρούσματα κορωνοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Ελλάδα.

Στην Αργολίδα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων έφτασε τις 30, ενώ 4 νέα κρούσματα κατέγραψε η Ευρυτανία.

Σύμφωνα με την έκθεση, το τελευταίο 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 2.170 νέες μολύνσεις, ενώ 43 ασθενείς με κορωνοϊό κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου.

Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανέρχονται σε 384, μειωμένοι κατά έξι σε σύγκριση με χθες.

Τα μέτρα που προβλέπονται για τις περιοχές σε επίπεδο 4

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα που ισχύουν είναι τα κάτωθι:

-Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.
-Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.
-Τα μέτρα ισχύουν από αύριο, Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06.00 έως την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου και ώρα 6:00.

Επίσης, υπενθυμίζεται ότι τόσο στις συγκεκριμένες περιοχές, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Πηγή: iefimerida.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Σχόλια Αναγνωστών (3)

  1. Έλληνας 09/10/2021 @ 12:40 ΠΜ

    Δεν θα ησυχάσουν αν δεν μας πάρουν όλες τις δουλειές, τη γη μας, ό,τι έχουμε και δεν έχουμε. Δεν θα ησυχάσουν αν δεν ξεχάσουμε τελείως από πού καταγόμαστε, την ιστορία μας, τους χορούς και τα τραγούδια μας. Θέλουν και τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας τώρα.

    Σηκωθείτε όσο υπάρχει ακόμα καιρός, αδέρφια. Να δώσουμε όλοι τα χέρια και να τους τινάξουμε από πάνω μας. Δεν πάει άλλο. Μην υπακούσουμε σε άλλα μέτρα. Πίσω θα λένε αυτοί, μπροστά εμείς. Κάτω αυτοί, πάνω εμείς. ΟΛΟΙ μαζί όμως.

  2. ΕΛΛΗΝΙΣ 09/10/2021 @ 8:19 ΠΜ

    ΑΥΤΟ ΤΟ “ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ”…
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ Η ΔΟΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΜΑΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΟΙ ΔΟΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΤΟ ΓΕΛΙΟ Η ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΝΟΧΛΕΙ ΤΑ ΔΑΙΜΟΝΙΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΛΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΑΚΟΥΩ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΧΝΑ….ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΜΕ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΘΕΤΙΚΑ.

  3. οπως λεει και ενας παλιος ΕΛΛΗΝΑΣ ”θα τα θελησουν ΟΛΑ αλλα ΔΕΝ θα προλαβουν…”

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*