ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Νέα αποκάλυψη: Και το Πεντάγωνο έδωσε εκατομμύρια στην εταιρία που χρηματοδοτούσε το εργαστήριο της Ουχάν

· Κατοχικά Νέα

Το Πεντάγωνο έδωσε εκατομμύρια δολάρια στην EcoHealth Alliance για ανάπτυξη προγραμμάτων για βιολογικά όπλα.

Το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έδωσε τα λεφτά στην ίδια ΜΚΟ που χρηματοδοτούσε με αμερικανικό δημόσιο χρήμα το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν για έρευνες πάνω στους κορονοϊούς της νυχτερίδας.

Μόνο που τα λεφτά του Πενταγώνου στράφηκαν σε σκιώδεις έρευνες για την ανάπτυξη βιολογικών όπλων…

Νέα αποκάλυψη: Και το Πεντάγωνο έδωσε εκατομμύρια στην εταιρία που χρηματοδοτούσε το εργαστήριο της Ουχάν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η EcoHealth Alliance, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ελέγχεται ήδη για την εμπλοκή της στο σκάνδαλο με το κινεζικό εργαστήριο. Έπαιρνε λεφτά από το εθνικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ (NIH) και τα έδινε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, απ’ όπου θεωρούν κάποιοι ότι ξεκίνησε η πανδημία του κορονοϊού.

Το ιστορικό ωστόσο της δημόσιας χρηματοδότησης της EcoHealth δείχνει μια μακρά και αρμονική σχέση με το Πεντάγωνο. Η ΜΚΟ έλαβε 41,91 εκατ. δολάρια από το 2008 και ως πρόσφατα, ένα ποσό που είναι κατά 3 φορές υψηλότερο από κάθε άλλη χρηματοδότηση του Πενταγώνου.

Από τα 41,91 εκατ. δολάρια, τα 37,61 εκατ. δόθηκαν στην EcoHealth Alliance από την υπηρεσία Defense Threat Reduction Agency (DTRA), η οποία περιγράφει την αποστολή της ως «την προστασία των ΗΠΑ και των συμμάχων της επιτρέποντας στο υπουργείο Άμυνας και τους διεθνείς συμμάχους του να εντοπίζουν, αποτρέπουν και εξουδετερώνουν όπλα μαζικής καταστροφής και τρομοκρατικά δίκτυα».

Τα 37 εκατ. σε μια περίοδο εφταετίας για ένα μόνο ερευνητικό πρόγραμμα είναι ένα τεράστιο ποσό, όπως ισχυρίζονται με νόημα παράγοντες του υπουργείου. Αυτό δήλωσε και ο Dr. Richard Ebright, καθηγητής χημείας στο Rutgers University, πως «με βάση τα δεδομένα της βιοϊατρικής έρευνας, είναι ένα τεράστιο κονδύλι».

Η EcoHealth είχε πάρει επίσης 7,5 εκατ. δολάρια σε μια περίοδο 11 ετών από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Μολυσματικών Νόσων (NIAID) για τη μελέτη των κορονοϊών της νυχτερίδας.

Ένα τμήμα από αυτά, 1,5 εκατ. περίπου, πήγε στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν, πριν ο Τραμπ τραβήξει την πρίζα του χρηματοδοτικού προγράμματος τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το Πεντάγωνο δεν έχει απαντήσει ακόμα στις αποκαλύψεις για τις αγαστές σχέσεις του με την EcoHealth Alliance.

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως το θρίλερ θα συνεχιστεί…

newsbeast.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

ΔΙΕΘΝΗ

Όταν η Ντόλι Πάρτον έκανε το εμβόλιο για τον COVID-19 τραγουδώντας το «Vaccine, Vaccine» σε ρυθμό «Jolene»

ΔΙΕΘΝΗ

ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ με το «Ερντογάν πέθανε»: Η ανάρτηση εφημερίδας που προκάλεσε εισαγγελική έρευνα

ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τα κουνούπια, τα τσιμπούρια – Επικίνδυνες ασθένειες εξαπλώνονται καθώς η Ευρώπη θερμαίνεται

3 απαντήσεις στο “Νέα αποκάλυψη: Και το Πεντάγωνο έδωσε εκατομμύρια στην εταιρία που χρηματοδοτούσε το εργαστήριο της Ουχάν”

  1. ΤΟ ΕΙΠΕ Η “ΜΑΜΑ” ΜΕΡΚΕΛ! ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; LOCKDOWN ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΝΤΑΙ – ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ… ΖΩΟΥΛΑ ΤΟΥΣ – ΑΦΟΥ ΗΡΘΕ Η “ΔΙΑΤΑΓΗ” ΘΑ ΤΑ ΠΕΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ
    https://www.makeleio.gr/%ce%b5%ce%be%cf%89%cf%86%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%bf/%ce%a4%ce%9f-%ce%95%ce%99%ce%a0%ce%95-%ce%97-%ce%9c%ce%91%ce%9c%ce%91-%ce%9c%ce%95%ce%a1%ce%9a%ce%95%ce%9b-%ce%a4%ce%99-%ce%94%ce%95%ce%9d-%ce%9a%ce%91%ce%a4%ce%91%ce%9b%ce%91%ce%92%ce%91%ce%99/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά