ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Κηρύσσουν χαρτο… πόλεμο

· Κατοχικά Νέα

Προτάσεις που προβλέπουν τη ριζική αναμόρφωση του μέτρου των αποδείξεων από το 2011 προκειμένου να γίνει αυστηρότερο για 1.000.000 επιτηδευματίες και να συμβάλει στη θεαματική αύξηση των εσόδων του Δημοσίου από τον ΦΠΑ, εξετάζει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με προτάσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στον υπουργό Οικονομικών κ. Γ.Παπακωνσταντίνου, όλοι οι επιτηδευματίες(ανεξαρτήτως του ύψους ατομικού εισοδήματος που δηλώνουν), θα πρέπει να καλύπτουν με αποδείξεις όχι μόνο ένα ποσοστό αλλά το σύνολο του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ!

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, θα προβλέπονται ρυθμίσεις με τις οποίες θα παρέχονται ακόμα πιο ισχυρά κίνητρα προς όλους τους φορολογούμενους, προκειμένου να συγκεντρώνουν αποδείξεις κυρίως από κατηγορίες επιτηδευματιών, που σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Οικονομικών, παρουσιάζουν υψηλά ποσοστά φοροδιαφυγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει υποβληθεί εισήγηση που προβλέπει την αυστηροποίηση των ισχυουσών διατάξεων ώστε οι φορολογούμενοι να υποχρεωθούν να μαζεύουν περισσότερες αποδείξεις για να κατοχυρώνουν το αφορολόγητο όριο. Επιπρόσθετα οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες που έχουν εισοδήματα από 6.000 έως 12.000 ευρώ, θα κληθούν να καλύψουν με αποδείξεις το τμήμα των εισοδημάτων τους πάνω από τις 6.000 ευρώ και όχι το 10% του συνολικού εισοδήματος όπως προβλέπεται σήμερα. Τέλος, οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και οι εισοδηματίες, θα υποχρεωθούν να καλύπτουν με αποδείξεις το ήμισυ του αφορολόγητου δηλαδή στις 6.000 από τις 12.000 ευρώ, εφόσον το ετήσιο ατομικό εισόδημά τους είναι μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ και φθάνει μέχρι του ποσού των 28.000 ευρώ. Από το όριο αυτό ετήσιου εισοδήματος και πάνω, το ποσό του αφορολόγητου που πρέπει να καλυφθεί θα είναι μεγαλύτερο των 6.000 ευρώ και να κλιμακώνεται όπως και σήμερα.

Όποιοι φορολογούμενοι δεν καλύπτουν το σύνολο ή το 50% του αφορολόγητου ορίου, κατά περίπτωση, θα «τιμωρούνται» με φόρο 18% επί του ακάλυπτου ποσού και όχι μόνο με 10% που προβλέπει σήμερα η ισχύουσα διάταξη, ώστε το κίνητρο για τη ζήτηση των αποδείξεων να είναι πολύ ισχυρό.

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Γαύδος: 75 άνθρωποι διασώθηκαν από δύο λέμβους νότια του νησιούΕΛΛΑΔΑ

Γαύδος: Ένας νεκρός και περίπου 25 αγνοούμενοι μετά από ναυάγιο νότια του νησιού

Κάγκελα φυλακής, εικόνα αρχείου για είδηση αποφυλάκισηςΕΛΛΑΔΑ

Ηλίας Κασιδιάρης: Αποφυλακίζεται στις 15 Σεπτεμβρίου από τον Δομοκό

Διάδρομος νοσοκομείου, εικόνα αρχείουΕΛΛΑΔΑ

Μαζωνάκης: Συνελήφθησαν δύο γιατροί για θανατηφόρα έκθεση – Νέα εξέλιξη στην υπόθεση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *