ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Σάββατο, 05 Σεπτεμβρίου 2026
«Οι λαοί που
ξεχνούν την ιστορία τους
είναι καταδικασμένοι
να την ξαναζήσουν.»
Κ
ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΝΕΑΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ
«Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΕΛΘΟΝ.
ΕΙΝΑΙ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.»

Σαν «βόμβα» έπεσε η είδηση! Ο FDA προσθέτει προειδοποίηση για φλεγμονή της καρδιάς στα εμβόλια

· Γιώργος Μαριόλης

Ανησυχία στην Ελλάδα…

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) στις 25 Ιουνίου πρόσθεσε μια προειδοποίηση σε ενημερωτικά δελτία ασθενών και παρόχων για εμβόλια Pfizer και Moderna COVID που υποδεικνύουν αυξημένο κίνδυνο μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας μετά τον εμβολιασμό…. «Για κάθε εμβόλιο, το ενημερωτικό δελτίο έχει αναθεωρηθεί ώστε να περιλαμβάνει προειδοποίηση για μυοκαρδίτιδα και περικαρδίτιδα», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση του FDA. Η είδηση πέφτει σαν «βόμβα», την ώρα που στην Ελλάδα ετοίμασαν σχέδιο εμβολιασμού των παιδιών πάνω από 12 ετών .

Οι αναφορές στις προειδοποιητικές σημειώσεις για ανεπιθύμητα συμβάντα υποδηλώνουν αυξημένους κινδύνους μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας, ιδιαίτερα μετά την δεύτερη δόση και με έναρξη συμπτωμάτων μέσα σε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό. Η μυοκαρδίτιδα είναι φλεγμονή του καρδιακού μυός που μπορεί να οδηγήσει σε καρδιακή αρρυθμία και θάνατο. Σύμφωνα με ερευνητές του Εθνικού Οργανισμού για Σπάνιες Διαταραχές, η μυοκαρδίτιδα μπορεί να προκύψει από λοιμώξεις, αλλά «πιο συχνά η μυοκαρδίτιδα είναι αποτέλεσμα της ανοσολογικής αντίδρασης του σώματος στην αρχική καρδιακή βλάβη».


Η περικαρδίτιδα χρησιμοποιείται συχνά εναλλακτικά με τη μυοκαρδίτιδα και αναφέρεται σε φλεγμονή του περικαρδίου, του λεπτού σάκου που περιβάλλει την καρδιά. Η ενημέρωση του FDA ακολούθησε μια ανασκόπηση πληροφοριών και συζήτησης από τη συνεδρίαση της συμβουλευτικής επιτροπής για τις πρακτικές ανοσοποίησης (CDIP) των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ACIP) στις 23 Ιουνίου, όπου η επιτροπή αναγνώρισε 1.200 περιπτώσεις καρδιακής φλεγμονής σε διάστημα 16 έως 24 ετών- και πλέον τα εν λόγω εμβόλια mRNA COVID πρέπει να φέρουν προειδοποιητική δήλωση. Αξιωματούχοι υγείας επιμένουν πάντως ότι τα οφέλη από την λήψη εμβολίου COVID εξακολουθούν να υπερτερούν των κινδύνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

makeleio.gr

ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΗ ΓΝΩΣΗ • Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ
Facebook X WhatsApp Viber Telegram
ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

ΜΗ ΦΥΓΕΙΣ ΑΚΟΜΑ

Τρία σχετικά θέματα που αξίζει να δεις

Πυρκαγιά και καπνοί - εικόνα αρχείου για τη φωτιά στη ΜάνδραΕΚΤΑΚΤΑ-BREAKING NEWS

ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΕ – Μάνδρα: Υπό έλεγχο η φωτιά στο Ξηροπήγαδο – Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείςΕΛΛΑΔΑ

Σχολικά βιβλία: Νέα αντιπαράθεση για τις αναφορές σε οικογένειες με ομόφυλους γονείς

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και ΚρήτηΕΛΛΑΔΑ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική, Εύβοια, Αιγαίο και Κρήτη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elΕλληνικά