05:47 - 06/12/2010

«Δεν θα πετύχουν οι ΗΠΑ στο Αφγανιστάν», εκτιμούσε ο Βαν Ρομπάι κατά το Wikileaks

Διαφημίσεις

Την βαθιά δυσπιστία του προέδρου της Ευρώπης για τη συνέχιση των επιχειρήσεων στο Αφγανιστάν δείχνουν αμερικανικά τηλεγραφήματα που δημοσιεύονται στο Wikileaks, την ώρα που η ιστοσελίδα και ο ιδρυτής της Τζούλιαν Άσαντζ αντιμετωπίζει όλο και περισσότερα προβλήματα, παλεύοντας να επιβιώσει στο Ίντερνετ κόντρα σε διώξεις κάθε είδους.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πιστεύει πλέον ότι οι ΗΠΑ θα έχουν επιτυχία στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕ Χέρμαν βαν Ρομπάι, αποκαλύπτει έγγραφο που δημοσίευσε το WikiLeaks.

Όπως αποκαλύπτει το έγγραφο, ο πρόεδρος της ΕΕ είπε στον Αμερικανό πρεσβευτή στο Βέλγιο τον Δεκέμβριο του 2009 (σχεδόν μόλις είχε αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του) ότι τα ευρωπαϊκά στρατεύματα παραμένουν εκεί «από σεβασμό για τις ΗΠΑ αλλά όχι από σεβασμό για το Αφγανιστάν».

«Κανείς δεν πιστεύει στο Αφγανιστάν άλλο πια», τόνισε ο Βαν Ρομπάι, πάντα σύμφωνα με το έγγραφο.

Η ΕΕ θα περιμένει άλλο ένα χρόνο (δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010) να δει αν θα υπάρξει πρόοδος είπε ο κ. Βαν Ρομπάι και πρόσθεσε ότι «αν αυτό δεν δουλέψει, αυτό ήταν, γιατί είναι η τελευταία ευκαιρία».

Στη Σύνοδο Κορφής του ΝΑΤΟ στη Λισαβόνα οι χώρες της Συμμαχίας συμφώνησαν να τερματιστεί ο πολεμικός τους ρόλος στο Αφγανιστάν το 2014.

Απειλές κατά του Άσαντζ και του Wikileaks

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η εταιρεία πληρωμών PayPal είχε παγώσει το λογαριασμό του Wikileaks με τη δικαιολογία ότι εμπλέκεται σε παράνομες δραστηριότητες. Ταυτόχρονα, και τα ελβετικά ταχυδρομεία εξετάζουν το ενδεχόμενο να διακόψουν λογαριασμό στο όνομα του Άσαντζ με το σκεπτικό ότι πρέπει να έχει μόνιμη κατοικία στη Γενεύη.

Αν και γαλλική εταιρεία παροχής Internet που φιλοξενούσε το wikileaks.ch από την Πέμπτη ανακοίνωσε ότι διακόπτει την παροχή, στο Ίντερνετ υπάρχουν ήδη εκατοντάδες αντίγραφα (mirror) που εξασφαλίζουν την πρόσβαση σε αυτό ακόμα και αν η βασική σελίδα wikileaks.org, βγήκε εκτός λειτουργίας.

Ο ίδιος ο Άσαντζ μιλώντας ηλεκτρονικά στην El Pais από τη Βρετανία είπε ότι δέχεται εκατοντάδες απειλές κατά της ζωής του και ότι παραμένει ελεύθερος. «Δεν είναι ασυνήθιστο», είπε και πρόσθεσε ότι τις αγνοεί αν και τώρα πλέον αφορούν τους δικηγόρους του και τα παιδιά του.

Ενώ όμως πολλοί μέσα στις ΗΠΑ και εκτός μιλούν για τη «ζημιά» που προκαλούν στις ΗΠΑ οι δημοσιεύσεις, το Ιράν έχει αντίθετη γνώμη. Πρόκειται για σχέδιο της Ουάσιγκτον για να βελτιώσει την κακή εικόνα της στον κόσμο, εξήγησε Ιρανός αξιωματούχος μιλώντας στην κρατική τηλεόραση. «Τα έδωσαν στη δημοσιότητα για να μειώσουν την πίεση που τους ασκεί η διεθνής κοινή γνώμη», είπε και εκτίμησε ότι «το 10% είναι αυθεντικά και αυτά δεν λένε κάτι το ασυνήθιστο».

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Κατοχικά Νέα
"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Be the first to comment

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*