Διαφημίσεις

Κάθε λογής μέτρο φαίνεται πως επιστρατεύει το Υπουργείο Οικονομικών για να επιτύχει την είσπραξη φόρων, που θα γεμίσουν χρήματα τα άδεια ταμεία του κράτους. Έτσι, αφενός “δελεάζει” όσους χρησιµοποιούν στις συναλλαγές τους, τη φοροκάρτα που καθιερώνει από το 2011 το υπουργείο Οικονοµικών, με “μπόνους” τη μείωση φόρων και αφετέρου, σχεδιάζει τη δημιουργία “φορολογικού διαιτητή”, μίας Ανεξάρτητης Διοικητικής Αρχής, που θα εξετάζει τις οικονομικές διαφορές των πολιτών με την εφορία.


Πιο συγκερκιμένα, όσον αφορά στη χρήση της φοροκάρτας, η οποία θα καταγράφει απευθείας τις συναλλαγές των πολιτών, το οικονοµικό επιτελείο εξετάζει τρία κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων. Συγκεκριµένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” (06/12), στο πλαίσιο κατάρτισης του φορολογικού νοµοσχεδίου µελετώνται:
1) Επιστροφή ΦΠΑ: Με βάση τη συγκεκριµένη πρόταση, κάθε φορά που ο καταναλωτής θα χρησιµοποιεί τη φοροκάρτα του θα έχει επιστροφή ΦΠΑ 1%. Ετσι, αν αγοράζει τρόφιµα που θα επιβαρύνονται από 1η Ιανουαρίου µε ΦΠΑ 13%, θα µπορεί να τον µειώσει σε 12%, και οµοίως αν αγοράζει ένα προϊόν µε συντελεστή 23%, θα είναι σαν να πληρώνει ΦΠΑ 22%.
Η ελάφρυνση θα επιστρέφεται µε την εκκαθάριση της φορολογικής του δήλωσης, µειώνοντας τον συνολικό φόρο ή αυξάνοντας το ποσό της επιστροφής.
2) Έκπτωση φόρου: Η πρόταση αφορά στο να μπορούν οι φορολογούµενοι να αθροίζουν στη φοροκάρτα τους αποδείξεις αξίας µεγαλύτερης των 15.000 ευρώ σε ατοµικό επίπεδο, από 12.000 που είναι σήμερα και για κάθε επιπλέον ποσό έως 15.000 ευρώ η εφορία κάνει έκπτωση φόρου 10% επί της διαφοράς.
3) “Διπλές” αποδείξεις: Αποδείξεις από ελεύθερους επαγγελµατίες οι οποίοι εκ των πραγµάτων δεν έχουν µηχανήµατα POS, για να περνάνε τις πιστωτικές, µέσω των οποίων θα καταγράφονται και οι συναλλαγές µε τη φοροκάρτα και επιπλέον σπανίως εκδίδουν αποδείξεις, εξετάζεται να µετράνε επί δύο (µια απόδειξη 100 ευρώ να µετράει για 200), καλύπτοντας έτσι πιο εύκολα το απαιτούµενο ποσό για το αφορολόγητο.
Αυτές θα συνεχίσουν να εκδίδονται χειρόγραφα και θα προστίθενται στις αποδείξεις της φοροκάρτας.
Οι τελικές αποφάσεις θα περιληφθούν στο φορολογικό νοµοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί το προσεχές δεκαπενθήµερο στη Βουλή.
Έρχεται ο φορολογικός διαιτητής
Νέα Ανεξάρτητη Αρχή, που θα εξετάζει τις οικονομικές διαφορές των πολιτών με την εφορία σχεδιάζει να δημιουργήσει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την επιτάχυνση της είσπραξης των εσόδων.
Ο “φορολογικός διαιτητής” θα είναι η Αρχή, στην οποία θα μπορεί κάθε πολίτης να προσφύγει σε περίπτωση που αμφισβητεί τα αποτελέσματα των φορολογικών ελέγχων και η οποία θα διεκπεραιώνει τις οικονομικές διαφορές των φορολογούμενων  με την Εφορία.
Σύμφωνα με “Τα Νέα”, η Αρχή της φορολογικής διαιτησίας  θα αποφαίνεται εντός  90 ημερών, το πολύ 120 ημερών  για τις φορολογικές εκκρεμότητες έναντι 8 έως 12 ετών που παίρνει σήμερα μια υπόθεση στα δικαστήρια.
Μάλιστα η προσφυγή σε αυτή θα είναι σημαντικά πιο οικονομική έναντι της προσφυγής στη Δικαιοσύνη, αφού το ποσό της προκαταβολής που θα απαιτείται, υπάρχει εισήγηση να μειώνεται στο μισό (μεταξύ 20% και 30%).
Σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η καθιέρωση της Αρχής θα επιταχύνει την είσπραξη εσόδων λειτουργώντας συμπληρωματικά με το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φοροδίκες εξπρές.

cosmo.gr

Ελληνα ο σημερινός εχθρός σου είναι η παραπληροφόρηση των μεγάλων καναλιών. Αν είδες κάτι που σε άγγιξε , κάτι που το θεωρείς σωστό, ΜΟΙΡΆΣΟΥ ΤΟ ΤΩΡΑ με ανθρώπους που πιστεύεις οτι θα το αξιολογήσουν και θα επωφεληθούν απο αυτό! Μην μένεις απαθής. Πρώτα θα νικήσουμε την ύπνωση και μετά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ τα υπόλοιπα. Μοιραστείτε αυτή την ανάρτηση



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *