Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

21:02 - 29/05/2021

ΗΧΗΤΙΚΟ-Δ. Μπάστας: «Παράλογο και καταχρηστικό το σχέδιο νόμου για την ερασιτεχνική αλιεία» – «Να αποσυρθεί όλο»!

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Διαφημίσεις

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το σχέδιο νόμου που κατετέθη για διαβούλευση και το οποίο αφορά ρυθμίσεις για την ερασιτεχνική αλιεία.

«Σου επιτρέπει να πας για ψάρεμα αλλά δεν σου επιτρέπει να πιάσεις ψάρια» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Ερασιτεχνών Αλιέων, Διονύσης Μπάστας. Σύμφωνα με τον ίδιο, το εν λόγω σχέδιο νόμου «περιέχει ποσοστώσεις, δηλαδή μας λέει “μπορείτε να πιάνετε αυτό και αυτό” (…) σε μία χώρα η οποία, σύμφωνα με τη χθεσινή -σε εμένα- δήλωση της κ. υπουργού δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα ιχθυαποθεμάτων».

«Είναι παράλογο, καταχρηστικό και εκτός όλων των ευρωπαϊκών κανονισμών και οδηγιών» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπάστας όσον αφορά το σχέδιο νόμου σημειώνοντας ότι «όλο είναι προς απόσυρση».

Αναφερόμενος στην ημερήσια ποσόστωση των πέντε κιλών είπε ότι «βλέπει» τον λόγο να υφίσταται εφόσον δεν υπάρχει πρόβλημα ιχθυαποθεμάτων ενώ χαρακτήρισε «αδιανόητο» τον περιορισμό των ειδών. «Για να βάλεις περιορισμό ειδών σε ένα οποιοδήποτε αλίευμα θα πρέπει είτε αυτό να είναι ένα κινδυνεύον είδος και να είναι σε μία λίστα της ΕΕ ότι είναι προστατευόμενο είδος είτε θα πρέπει να πεις “κύριοι, έχουμε πρόβλημα με αυτά τα είδη, είναι υπό κατάρρευση και πρέπει να τα προστατεύσουμε”. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα», σημείωσε τονίζοντας «δεν καταλαβαίνω τον λόγο των περιορισμών».

«Ο σκοπός τους είναι ουσιαστικά να κάνουν δωράκι-χατίρι στους επαγγελματίες ψαράδες, οι οποίοι επιθυμούν μονοπώλιο των θαλασσών», ανέφερε ο κ. Μπάστας υπογραμμίζοντας ότι οι ερασιτέχνες αλιείς «είμαστε μισό εκατομμύριο άνθρωποι και νομίζουν ξαφνικά ότι 3.000-4.000 επαγγελματίες αλιείς αποκλειστικής απασχόλησης έχουν το δικαίωμα να μονοπωλήσουν εθνικό φυσικό πόρο».

«Θα φτάσουμε μέχρι τα ευρωπαϊκά δικαστήρια και τις ευρωπαϊκές επιτροπές, αυτό δεν θα περάσει», δήλωσε συμπληρώνοντας ότι «η θάλασσα ανήκει σε όλους».

Ακούστε όσα είπε εδώ:



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Support Hellasbook.gr

Ολοι οι Ελληνες πατριωτες επιλεγουν το Ελληνικο κοινωνικο δικτυο https://Hellasbook.gr ελα μαζι μας γιατι ειναι λογικο πια να μην ειμαστε στους ξενους!!

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με IOANNIS KATSIREAS
Μετά από 30 χρόνια περιπλανήσεις σε όλες τις θάλασσες του πλανήτη και μετά από πολύ κούνημα του μυαλού μου αποφάσισα να ρίξω άγκυρα ξανά στην πόλη όπου μεγάλωσα. Από μικρός μου άρεσε η έρευνα το διάβασμα, ονειρευόμουνα έναν κόσμο καλύτερο όπου η τεχνολογία θα μας έκανε πιο εύκολη τη ζωή τελικά αυτό που συνειδητοποίησα μετά από πολλά χρόνια ήταν ότι όλα αυτά είναι η καταστροφή του ανθρώπου και της ελευθερίας του μέσω της τεχνολογίας. Αγαπώ τη ζωή γιατί είμαι ελεύθερος και μέσα από τα ταξίδια μου ένιωθα πραγματικά ελεύθερος και Παραμένω να νιώθω το ίδιο ελεύθερος όπως και παλιότερα. Ένα πράγμα μόνο με τρομάζει η απώλεια της ψυχής μου όλα τα υπόλοιπα δεν με τρομάζουν.

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. Δεν θα μπορούμε να ψαρέψουμε,να κυνηγήσουμε,να έχουμε ένα κοτέτσι,ένα μποστάνι,ένα χωράφι, όλα θα απαγορευτούν , εκεί πάει το όλο θέμα γιατί Η ΦΥΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΤΑΙΣΕΙ και αυτοί μας θέλουν πεινασμένους και νεκρούς..

  2. Παναγιώτης Πολίτης 05/30/2021 @ 10:28 ΠΜ

    Όπως τα λέει η Άγγελα. Μηδενισμός της ανθρώπινης φυσικής ανεξαρτησίας. Ώστε να πρέπει με το χάραγμα να πας να φας τις κρεατόμαζες τους, και τα μεταλλαγμένα της Μοσάντο.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*