12:52 - 26/05/2021

Χνάρια,ψηφίδες αλήθειας..

Διαφημίσεις

Χνάρια,Ψηφίδες από Μνήμες ,αχνοφέγγουν άραγε πρίν από τις θρησκείες και την φιλοσοφία ,πιο συγκεκριμένα πριν τους αρχαίους πολιτισμούς;

Με τον γενικό όρο Σαμανισμός εννοείται ένα πολύπλοκο λατρευτικό και μαγικο-θρησκευτικό κίνημα που διαμορφώνεται γύρω από την τεχνική της έκστασης. Θεωρείται μυστικιστική εμπειρία και δεν είναι θρησκεία ή φιλοσοφία καθώς εμφανίζεται πριν από αυτές.

Πολύτιμη μνήμη από τους προγόνους του ,για τον Σαμάνο που η ύπαρξη του χάνεται σε αρχέγονα βάθη του ανθρώπινου σύμπαντος, αποτελεί η Νοσταλγία του Παραδείσου, η επιθυμία για αποκατάσταση της ελευθερίας και της ομορφιάς του κόσμου ,πριν την Πτώση του ανθρώπου!

Ναι,ναι προαρχαίοι άνθρωποι δεν πίστευαν μόνο ότι ο άνθρωπος εξέπεσε του παραδείσου,αλλά περισσότερο νοσταλγούσαν τον Παράδεισο,την ελευθερία και την ομορφιά του κόσμου πριν από την φθορά και τον θάνατο!

Χάνοντας  την επαφή τους με τον δημιουργό , έφθασαν να λατρεύουν την κτίση και όχι τον κτίστη.

Και  δεν τελειώνουν  εκεί οι εκπλήξεις.

Μόλις αντίκρυσαν οι ιθαγενείς της Αμερικής  το πλήρωμα του Κολόμβου, λόγω έντονης χλωμάδας στο πρόσωπο ,πίστεψαν ότι είχε συμβεί η Ανάσταση νεκρών‘ σύμφωνα με διηγήσεις  προφορικής  παράδοσης από τους προγόνους τους.

Πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι η Greenpeace έδωσε στο πλοίο της το όνομα «Rainbow Warrior», εμπνευσμένο από μια προφητεία των αυτοχθόνων της Νότιας Αμερικής για τους Πολεμιστές του Ουράνιου Τόξου(Αγγέλους) που θα κατεβούν να υπερασπιστούν τον κόσμο στους καιρούς της έσχατης διαφθοράς;

Αποκάλυψη του Ιωάννη 21-8 τοῖς δὲ δειλοῖς καὶ ἀπίστοις καὶ
ἐβδελυγμένοις καὶ φονεῦσι καὶ πόρνοις καὶ
φαρμακοῖς καὶ εἰδωλολάτραις καὶ πᾶσι τοῖς
ψευδέσι τὸ μέρος αὐτῶν ἐν τῇ λίμνῃ τῇ
καιομένῃ ἐν πυρὶ καὶ θείῳ, ὅ ἐστιν ὁ
θάνατος ὁ δεύτερος.

Μια προφητεία  που περιγράφει με τον δικό της τρόπο την έσχατη ημέρα που θα αλλάξει τον κόσμο όπως τον ξέρουμε.

‘Την μεγάλη εκείνη  ημέρα του Θεού,που οι ουρανοί θα διαλυθούν φλεγόμενοι από το πυρ και τα υλικά στοιχεία του σύμπαντος καιόμενα και αυτά θα λυώσουν!Β Πέτρου 3,12

Στην χριστιανική ζωή, αρκεί να συμβεί μόλις  μια ρωγμή για να εισέλθει η θεία χάρη και να  βοηθήσει τον πιστό να ξεπεράσει  ποικίλα εμπόδια και να απαντήσει «ναι» στον αόρατο αλλά διαρκή προσκεκλημένο Χριστό. Οποιος αποφασίσει να τον ακολουθήσει βιώνει με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος ,συνεχώς την οδύνη του συμπάσχειν, όχι μόνο με όλους τους πάσχοντες συνανθρώπους αλλά και με όλα τα πλάσματα της δημιουργίας. Ακόμη και με τα όρνια και τα ερπετά, λέγει  ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος, ταιριάζοντας  απρόσμενα βιώματα Αγίων  σε τούτη την ζωή με μνήμη από τον χαμένο παράδεισο των προαρχαίων κατοίκων της γής.

Πηγή      Eliade Mircea, Σαμανισμός

*Ο Μίρτσεα Ελιάντε ήταν Ρουμάνος ιστορικός της θρησκείας, λογοτέχνης, και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Του Σικάγου.

Η λέξη σαμάνος προέρχεται από τη σιβηρική Τουνγκούς και σημαίνει κυριολεκτικά εκείνος/η που γνωρίζει. Αναφέρεται ενίοτε και ως ρίζα η σανσκριτική σραμάνα ή από την Παλική σαμάνα. Ωστόσο οι σαμάνα περιγράφονται ως ασκητές, μάλλον, παρά σαμάνοι με την κλασική έννοια του όρου.

Η παλική γλώσσα είναι Παλαιά ινδοάρεια γλώσσα που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα από τους βουδιστές του Νότου. Αν και  η λέξη σαμάνος ως ορισμός,  δεν είναι καθόλου ακριβής από επιστημονική ή εθνογραφική άποψη,αλλά  περισσότερο προσπαθεί να περιγράψει ένα φαινόμενο που «ήταν γνωστό» στις προαρχαίες κοινωνίες.



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας

Σχόλια Αναγνωστών (2)

  1. 👨🏽‍⚕️ΓΙΑΤΡΟΣ 05/26/2021 @ 2:04 ΜΜ

    Γιατί Άσχετε Αδαή παρέθεσες την Β Πέτρου 3:12; Γιατί δεν παραθέτεις το Ματθαίος 24:34;

    Ο Χριστός εκεί (σύμφωνα με τις αλκοολικές φαντασιώσεις των ανώνυμων συγγραφέων των ευαγγελίων) υποσχέθηκε ότι η δευτέρα του έλευση θα λάμβανε χώρα στην γενιά των μαθητών του και ΌΧΙ μετά από χιλιάδες χρόνια.

    Γιατί δεν μας λες για την Β Πέτρου 3:15;
    «Το δε γεγονός, ότι ο Κύριος ΑΝΑΒΑΛΛΕΙ να έλθη ένεκα της μεγάλης αυτού μακροθυμίας..»

    Α, μάλιστα! Αλκοολικές φαντασιώσεις λοιπόν!

  2. ΑΣΧΕΤΟΣ ΑΔΑΗΣ 05/26/2021 @ 6:18 ΜΜ

    Καλησπέρα,αναφέρω την Β Πέτρου 3:12,διότι η περιγραφή
    του τέλους του κόσμου στο εδάφιο,ομοιάζει να εξήχθη από επιστημονικό εγχειρίδιο της εποχής μας ,αφήνοντας έκπληκτο κάθε καλοπροαίρετο αναγνώστη.

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*