21:30 - 22/05/2021

Τι σε κανει ευτυχισμενο ρε Παπαρα;;; (Ερωτηση στον εαυτο μας )

Διαφημίσεις

Τα πιο αυτονοητα , τα πιο απλα ..σημερα εχουν γινει δυσνοητα ..ακαταλαβιστικα , μονο αν ρωτησεις και δεσμευτεις να απαντησεις με ειλικρινεια μπορεις να κατανοησεις ποσο ΔΗΘΕΝ ειμαστε ακομα και με τον εαυτο μας !

Καταρχας την ερωτηση δεν την εχει κανει το 90% λες και ειναι ερωτηση που θα σου κοπει προστιμο!

Στην συνεχεια το 90% νομιζει οτι γνωριζει την απαντηση μιας ΜΗ τοποθετημενης ερωτησης , γνωριζει δηλαδη εναν διαλογο με τον εαυτο ..ασχετο αν αυτος ο διαλογος δεν εχει γινει ποτε !

Νομιζουμε  οτι γνωριζουμε τι θελουμε , τι μας κανει ευτυχισμενους ..χωρις να εχουμε ρωτησει το εγω μας … η την ψυχη μας …και αφηνουμε τον χρονο να κυλα ανεμελα ..εις βαρος μας !

Για καντε την ερωτηση ξεκαθαρα και με σοβαροτητα να δειτε ποσα θα ανακαλυψετε !

Για καντε την ερωτηση να δειτε ποσο πολυ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ εχετε χαρισει στην ζωη σας !

Η απαντηση … στο τι με κανει ευτυχισμενο ..δεν ειναι αναγκαστικα ενας κανονας οτι πρεπει να  εχει σχεση με το χρημα ..η ενα χει σχεσει με καποια εγγυηση οτι θα εχει αισιο τελος , η  η η …να γιατι το 90% υποκρινεται οτι την γνωριζει την απαντηση και κανει την παπια ..!

Κανε τον διαλογο λοιπον με τον εαυτο σου , αν η απαντηση ειναι το Α και αυτο το Α δεν σου δινει εγγυησεις , ασφαλεια , κερδος κοκ και εσυ δεν την εκανες πραξη …ειναι αποδειξη οτι εφτυσες τον εαυτο σου στα μουτρα τοσα χρονια …με απολαβη την δηθεν ασφαλεια μια λογικης αποφασης για το τι θες να εισαι , τι θες να κανεις κοκ κοκ ..!

Η λογικη , ο νους ο Εγωιστης πηρε τα ηνια και επελεξε το ΣΥΜΦΕΡΟΝ .. (χωρις να εχει καμια σιγουρια για αυτο..αλλα απλα νομιζει ) …και οχι την ΕΥΤΥΧΙΑ ..την αληθινη ευτυχια του ανθρωπου!

Ενω ζουμε σε μια κοινωνικη ΖΟΥΓΚΛΑ οπου το μικρο ψαρι τρωγεται απο το μεγαλυτερο , ενω ζουμε σε μια χαοδη κοινωνια που θα επρεπε να μας προστατευει ..αλλα μας συμβαινει το αντιθετο … εμεις επιλεγουμε να εχουμε μια συνειδηση τοσο μα τοσο ανοητη ..που πλεον δικαιολογει ολα οσα μας συμβαινουν!

Αν υπηρχε τροπος μεσα στο χαος των συγκηριων της κοινωνιας μας και της φυσης να εχουμε παντα σωστη επιλογη ..βαση το συμφερον μας ..τοτε σημερα δεν θα ηταν το 1% πλουσιοι που ελεγχουν την ζωη του 99% … Αν υπηρχε η ικανοτητα ο εγωιστης νους να παιρνει σωστες αποφασεις για το μελλον..τοτε θα ειμασταν ολοι επιτυχημενοι ..ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ !

Γιατι το “συμφερον” ειναι μια επικτητη συμβαση αληθειας (ειναι τα γυαλιστερα καθρεφτακια ) ..για εμας το κοπαδι ..και δεν ειναι η φυσικη διαδικασια μας …η διαδικασια της ευτυχιας !

Αν μπορεσω να σου αφαιρεσω το φυσικο και να σε κανω να στοχευσεις στο δημουργημενο … οπου δημιουργημενο ειναι αυτο που ζουμε σημερα..δημιουργημενη κοινωνια , δημιουργημενος τροπος ανταμοιβης ,δημιουργημενο χρηματοοικονομικο συστημα ..κοκ κοκ κοκ …καταλαβαινεις ποσα δισεκατομμυρια παγιδες μπορω να σου βαλω ..ωστε να αποτυχεις ; Ωστε να σε ελεγχω ; ..

Απο την αλλη , μπορω να σε κανω να μην εισαι ευτυχισμενος αν εσυ το εχεις αποφασισει να εισαι ;

Και στην παρα αλλη πλευρα του καθρεφτη … ειναι αναγκη η καριερα, η οικονομικη κατασταση , η κοινωνικη θεση …να ειναι μοναδα μετρησης ευτυχιας ;..θες να σου δειξω ποσοι απο αυτους που πετυχαν το δημιουργημενο ειναι απολυτα δυστυχισμενοι;..

Παμε απο την αρχη , Τι σε κανει ευτυχισμενο ρε Παπαρα;… Αν σε κανει ευτυχισμενο να ζωγραφιζεις, η να εισαι αθλητης , η να ανεβαινεις στο βουνο η,η,η … και εσυ επελεξες να γινεις μανατζερ …για οποιο λογο, τοτε απλα σημαινει οτι εφτυσες τον εαυτο σου στα μουτρα !!..

Αν για οποιοδηποτε λογο αυτο που σε κανει ευτυχισμενο ειναι απαγορευτικο στην ζωη που δημιουργησες αυτο σημαινει οτι εβαλες τον εαυτο σου φυλακη ..! Να συνεχισω; Μπορω να το κανω ωρες αν θες !..

Αν δεν εχεις κανει την ερωτηση και δεν εχεις απαντηση με ειλικρινεια και δεν εχεις κανει πραξη ολα οσα σε κανουν ευτυχισμενο ..σου απαγορευεται να μιλας , να κρινεις , να εχεις αποψη ..ναι καλα το ακουσες … Φυλακοβιος και φτυσμενος με αποψη δεν ειναι λογικο να παιζει !

Αλλα τι βλεπουμε εδω να συμβαινει; ..ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΨΗ αλλα ουδεις δεν ειναι ευτυχισμενος , ολοι κουνουν το δαχτυλο αλλα κανεις δεν ειναι ελευθερος ..! Σκοτεινια παντου και εχει ο θεος …

Μπορει αραγε ενας ανθρωπος που επελεξε με την καρδια να συνενοηθει ποτε ουσιαστικα με εναν ανθρωπο που επελεξε με τον Εγωιστη νου ;.. Μπορει ενας που πηρε τα ρισκα του και σημερα ειναι πραγματικα ευτυχισμενος να συγκριθει με εναν που δεν τολμησε αλλα υπηρετησε το σκλαβοσυστημα για να εχει μια υποτιθεμενη ασφαλεια και ειναι μαυρος και δυστυχισμενος ;; ;

Κανε την ερωτηση καθε μερα και αρχισε να πραττεις αυτα που σε κανουν ευτυχισμενο , ο κοσμος ειναι τοσο γαμημενα τεραστια  μεγαλος που ολα οσα και αν σε ταιζει η τηλεοραση απο μαυριλα και φοβο δεν προκειτε ποτε να πλησιασουν στην δικη σου μικρη ουτοπια .

Και αν τελικα ερθει ο γαμημενος ο τρομος τους και στην δικη σου ουτοπια ..τοτε αυτο σημαινει οτι πηγε παντου ..πηγε και στον δυστυχισμενο και στον φοβισμενο …πραγμα που σημαινει οτι εσενα σε επιασε με πολυ περισσοτερα κερδη απο ολους τους αλλους !

Στο κατω κατω το δικαιωμα της ελευθερης επιλογης ειναι ενα τεραστιο δωρο , καλυτερα λοιπον να κανεις την μαλακια σου , το μεγαλο σου λαθος κατω απο την επιλογη σου να κυνηγησεις την ευτυχια σου παρα να κανεις οτι οριζει ο πολιτισμος ως σωστο και συμφερον και αν βγει στραβο το κλιμα να βρεθεις και ΜΑΛΑΚΑΣ και ΤΙΜΩΡΗΜΕΝΟΣ!..Να βρεθεις δηλαδη να εχεις χασει την ζωη σου , τον χρονο σου και να εχεις κανει και λαθος κυνηγωντας την ανυπαρκτη ασφαλεια που μπορει να σου προσφερει αυτος ο πολιτισμος της χεστρας!

Ρωτα λοιπον σημερα , τι σε κανει ευτυχισμενο ρε Παπαρα; …Και ακολουθα τους χτυπους της καρδια σου καθε μερα να το κανεις πραξη ..! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ !

Σου εγγυωμαι λοιπον οτι αν με ακουσεις μεσα σε πολυ μικρο χρονικο διαστημα θα εισαι ελευθερος , θα εισαι δυνατος να αντιμετωπισεις τα παντα , θα εισαι ξανα πολεμιστης ..!

Αν θες να φυγει η μαυριλα απο την χωρα μας μολις σου εδειξα τον τροπο , ειναι απλο να εχεις καταλαβει οτι η μαυριλα ειναι αμεσα συνδεδεμενη με ολους αυτους του 90% που ΔΕΝ ειναι ευτυχισμενοι αλλα συνεχιζουν να μιλουν και να συμμετεχουν μεσα στην κοινωνια μας !!..Σου ακουστηκε σκληρο; Απλα πραγματα μοιραζομαι μαζι σου ..ΟΙ μαυροι ειναι οι δυστυχισμενοι αυτης της κοινωνιας που η ψυχη τους βογκα κατω απο της λαθος αποφασεις τους , αυτοι λοιπον δεν μπορουν να αναγνωρισουν εναν κοσμο ευτυχισμενο και φωτεινο ..γιατι αν το προσπαθουσαν θα επρεπε να αντιμετωπισουν απο την αρχη τον μεγαλυτερο τους εχθρο …τον Εαυτο τους που τους οδηγησε στης λαθος επιλογες ! .. Ξεβολεμα λοιπον απο την λαθος επιλογη θεσης και αντιληψης αλλα και αντιμετωπισης της ζωης απο ανθρωπο που επελεξε μεσω φοβου και συμφεροντος δεν προκειτε να δεις ποτε !

Ο μονος τροπος να βλεπεις εσυ εναν φωτεινο Ηλιο και μια ομορφη μερα να γεννιεται ξανα και ξανα ειναι η αποφαση σου να ακολουθησεις αυτο που σου επιβαλει η καρδια σου !

Μεινετε ευτυχισμενοι κανει πολυ κακο στο ΣΚΟΤΑΔΙ!

Stranger…

 

 

 

 

 

 

Θελεις να κανεις ενα δωρο στον εαυτο σου;

Δες την Κατηγορια με τα προιοντα μας
Σχετικά με Stranger
Μετά από την πρώτη πτώση στα 3 μου έτη από μια αντίκα κούνια της γιαγιάς δημιούργησα τα πρώτα μου κενά ! Στην πορεία ένα ατύχημα με ένα ποδήλατο, όπου σε μια κατηφόρα βουνού, συνάντησα ένα γέρικο πλάτανο με το κεφάλι,η συνάντηση αυτή με έφερε στην κατάσταση της μόνιμης Νιρβάνας που βρίσκομαι σημερα!Οι φίλοι μου μου λένε ότι κάπου κάπου ξυπνάω μέσα από τον λήθαργο μου και αρχίζω και γράφω ..η μιλάω σε ένα μικρόφωνο… δεν έχω καλους φίλους το γνωρίζω…από παιδί με κοροϊδεύουν!

Σχόλια Αναγνωστών (17)

  1. Σενα podcast αναρωτιοσουν μα καλα τι ειναι αυτο που τους εκανε ολους να τρεχουν για το μπολι και να δεχονται απροσκοπτα χωρις σκεψη την πανδημικη κατασταση.
    Απαντησες στον εαυτο σου Νικο με το αρθρο.
    Ουδης ρωτησε εαυτον τι τον κανει ευτηχισμενο, παρεμειναν μεσα στην φυλακη τους δεχομενοι να ειναι οτι να κανουν οτι και να παλευουν για το υλικο αυταρεσκο θελω τους. Οποτε το μπλολι ειναι λυτρωση τους απλα!

  2. Τέλειο!!!Αυτή είναι η λύση!!Για όποιον αντέχει!!
    Εύγε!!!

  3. ΤΕΛΕΙΟ!!!!!!!!!!!!!

  4. Ωραίο άρθρο αλλά ανήκει στη αισθητική σφαίρα καθότι στην ηθική και οντολογική σφαίρα η βούληση δεν έχει αποτέλεσμα πάνω στη ύλη,κάτι τέτοιο θα έκανε τον κόσμο και την ίδια την βούληση κατι υποκείμενο που αυτό είναι και το αίτιο της παρακμής-θανάτου του θεού,όσο για την ηδονή δεν είναι θετική ουσία δημιουργίας-η αποτυχία του ρομαντισμού απέδειξε απόλυτα κάτι τέτοιο.Η μεταφυσική έχει αποφανθεί για όλα αυτά.Ας κάνω μία φορά και γώ τον σπασίκλα.Ο φοίνιξ είναι πέρα απο θετικό,αρνητικό.

  5. AΓΓΕΛΙΚΗ-ΑΧΑΡΝΑΙ 05/23/2021 @ 3:06 ΠΜ

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ – FREE WILL

  6. Αυτοί που κυνηγάνε θέσεις και λεφτά ούτε ξέρουν τι θα πει ευτυχία αλλά ούτε και την αποζητούν…Ούτε και θα αφυπνιστούν ποτέ επειδή οι άνθρωποι έχουν χάσει το πραγματικό νόημα της ζωής.Προσωπικά για μένα ευτυχία είναι να έχω δίπλα μου αυτούς που αγαπώ και να περνάμε καλά με χαρά τραγούδι χορό κλπ συχνά πυκνά.Ευτυχία για μένα πάντα μιλάω είναι μία βόλτα στο βουνό ένα αγνάντεμα στην ακροθαλασσιά μία καλημέρα στον συνάνθρωπο με χαμόγελο και βοήθεια σε κάποιον που την έχει ανάγκη.Αυτά εν ολίγοις.

  7. Γιωργος Μαζαρακης 05/23/2021 @ 10:10 ΠΜ

  8. 1/2
    Εάν μαζέψετε 100 μαύρα μυρμήγκια και 100 κόκκινα μυρμήγκια και τα βάλετε σε ένα μεγάλο γυάλινο βάζο, τίποτα δεν θα συμβεί. Όμως, αν πάρετε το βάζο και το κουνήσετε βίαια και μετά το αφήσετε στο τραπέζι, τα μυρμήγκια θα αρχίσουν να σκοτώνουν το ένα το άλλο. Τα κόκκινα πιστεύουν ότι τα μαύρα είναι ο εχθρός, ενώ τα μαύρα πιστεύουν ότι τα κόκκινα είναι ο εχθρός τους. Όμως, ο πραγματικός εχθρός -αυτός που “συντάραξε” τον κόσμο τους- είναι το άτομο που κούνησε το βάζο.

  9. 2/2
    Το ίδιο ακριβώς γίνεται και ισχύει για τις περισσότερες διαμάχες μέσα σε μία κοινωνία.
    Άνδρες εναντίον γυναικών.
    Αριστεροί εναντίον δεξιών.
    Λευκοί εναντίον των μαύρων.
    Πίστη εναντίον της επιστήμης.
    Διαθρησκευτικές συγκρούσεις. Και τόσοι άλλοι διαχωρισμοί που οδηγούν σε κοινωνικές διχόνοιες.
    Πριν πολεμήσουμε ο ένας τον άλλον, πρέπει να αναρωτηθούμε: Ποιος -και για ποιό λόγο- κούνησε το βάζο;

  10. ΑΛΑΪΑΔΟΥ ΜΙΧ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ 05/23/2021 @ 1:13 ΜΜ

    “Ευδαίμον το ελεύθερον και ελεύθερον το γενναίον” Θουκυδίδης

  11. ονειρευτης 05/23/2021 @ 5:32 ΜΜ

    μεινεται ευτυχισμνοι κανει κακο στο σκοταδι..
    η αλιως χαμογελατε ειναι μεταδοτικο!!!
    …τα απλα και τα χαρουμενα που βγαινουν απο την ψυχη
    νασαι καλα Νικο

  12. Χωρις πολλα πολλα…..Εισαι γλυκας😊😊😊

  13. ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ 05/23/2021 @ 8:12 ΜΜ

    Το μπόλι και όλη η ιστορία που βλέπουμε, που μετέτρεψε τους πάντες σε ζόμπι = Φόβος.
    Φόβος μην χάσουν, αυτά στα οποία αφιερώσαν χρόνο και για τα οποία ζουν, δίχως να χουν αποφασίσει, γιατί μπήκαν εξαρχής στο τρυπάκι. Απλά τα κάναν, γιατί όλοι τα κάνουν, δίχως να ρωτήσουν τον εαυτό τους τι πραγματικά θέλει.
    Εγώ έχω βρει τι θέλω προσωπικά: Ελευθερία. Απλά. Να μπορώ να κάνω τα γούστα που γουστάρω. Επίσης, γνώση, να την παίρνω και να φτιάχνω πράγματα μ’ αυτήν και να τ’απολαμβάνω.

  14. ΖΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ Μ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΔΙΟ 05/23/2021 @ 8:16 ΜΜ

    Δεν μου κάνει το σύστημά τους, γιατί μ’εμποδίζει στο να χρησιμοποιήσω την γνώση μου και να δημιουργήσω η να εφήυρω, ενώ πολλές φορές, δεν μπορώ να τ’απολαύσω γιατί δεν μου επιτρέπει επειδή έχει ανασφάλειες. Π.χ. ότι θα έχω αυτάρκεια μετά και δεν θα τους χρειάζομαι άρα θα πάψω να είμαι γρανάζι τους… κλπ. κλπ.
    Το σύστημα είναι μόνο για τους δούλους του… Μακάρι να μπορούσα να φύγω σε άλλον πλανήτη, γιατί αυτός παραμένει πλανήτης πιθήκων.

  15. Η Εικόνα που έχεις βάλει το πουλί φοίνικας είναι ή βουτιά κάνει ο χρυσός άγγελος;

    Ρ.Ν.

  16. Έλληνας 05/25/2021 @ 12:22 ΠΜ

    Αυτή η σκέψη, αυτό το όραμα και η άσβεστη ελπίδα με κάνουν ευτυχισμένο:

    Το πρωτότυπο βίντεο φτιάχτηκε εδώ: youtube.com/watch?v=7cKCn3duQ2Y

  17. Έλληνας 05/25/2021 @ 1:55 ΠΜ

    …Λάθος λινκ. Εδώ φτιάχτηκε:

    youtube.com/user/sintalkas1/videos

Σχολιάστε

To e-mail σας δεν θα δημοσιευθεί


*