Διαφημίσεις

Επτά πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας στην περιοχή της Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με όσα αναφέρει το Channel 12 του Ισραήλ.

Ο ένας εξ αυτών εξουδετερώθηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ, ενώ οι υπόλοιποι «έσκασαν» σε ανοιχτούς χώρους, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση

Ο ισραηλινός στρατός δεν επιβεβαάιωσε άμεσα τις πληροφορίες, ενώ δεν υπάρχουν αναφορές τραυματισμών ή ζημιών. Παράλληλα, ομάδες του στρατού εξέτασαν αν οι ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές.

Αναφορές θέλουν έναν από τους πυραύλους (αντιαρματικός) που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα, να έχει χτύπησε ένα ισραηλινό αυτοκίνητο, ενώ βίντεο δείχνουν κι ένα σπίτι σε προάστιο της Ιερουσαλήμ να έχει υποστεί μερικές ζημιές.

Στο μεταξύ, η αστυνομία της Ιερουσαλήμ είπε ότι άρχισε να εκκενώνουν την Παλιά Πόλη υπό το φως της επίθεσης με πυραύλους στην πρωτεύουσα. «Οι αστυνομικές δυνάμεις στο Δυτικό Τείχος έχουν αρχίσει να εκκενώνουν την περιοχή, μεταφέροντας τους πολίτες σε ασφαλέστερες τοποθεσίες», λέει η αστυνομία.

Επιβεβαιώνει το «χτύπημα» η Χαμάς

Η Χαμάς ανέφερε ότι «χτύπησε» την Ιερουσαλήμ ως απάντηση στα «εγκλήματα και την επιθετικότητα του Ισραήλ στην Ιερή Πόλη και την παρενόχληση του λαού μας στο Σεΐχ Τζαράχ και στο Τζαμί Αλ-Άκσα». «Αυτό είναι ένα μήνυμα που ο εχθρός πρέπει να καταλάβει καλά», είπε ένας εκπρόσωπος της Οργάνωσης.

Τελεσίγραφο έστειλε νωρίτερα η Χαμάς

Τελεσίγραφο στο Ισραήλ να αποσύρει τις δυνάμεις του από το Όρος του Ναού και τη γειτονιά του Σεΐχ Τζαράχ, στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, μέχρι τις 6 το απόγευμα (τοπική ώρα), έδωσε νωρίτερα η Χαμάς, σε δαφορετική περίπτωση «θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις μας, το Ισραήλ θα πληρώσει βαρύ τίμημα».

Ο εκπρόσωπος της Χαμάς ζήτησε, επίσης, από το εβραϊκό κράτος να απελευθερώσει όλους τους Παλαιστίνιους κρατούμενους των τελευταίων ημερών, ενώ δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το σχέδιο «απάντησης» που επεξεργάζεται η οργάνωση.

«Σας προειδοποιήσαμε. Οι δυνάμεις σας διεξάγουν έναν θρησκευτικό πόλεμο σε βάρος των Παλαιστίνιων, με αγριότητα και βαρβαρότητα» συμπλήρωσε.

Ισραήλ: Αναπροσαρμόζει όλες τις πτήσεις ενόψει πιθανής επιθεσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού Channel 12, το Ισραήλ προχώρησε σε αναπροσαρμογή όλων των αεροπορικών του πτήσεων μετά το τελεσίγραφο της Χαμάς και τις οδηγεί πέρα από τη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τα αεροπλάνα που εισέρχονται και εξέρχονται από το Ισραήλ το κάνουν, πλέον, μέσω αεροδιαδρόμων στα βόρεια του Διεθνούς Αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

Παραλληλα, ρεπορτάζ του δημόσιου σταθμού Kan ανέφερε, επίσης, ως το Ισραήλ προετοιμάζεται για την πιθανότητα να δεχτεί «επιθέσεις με ρουκέτες» από τη Γάζα και για τον σκοπό αυτό, η πόλη του Ασκελόν, στα νότια του Ισραήλ, άνοιξε όλα τα δημόσια καταφύγια.

Στο μεταξύ, έχουν αρχίσει να ηχούν σειρήνες συναγερμού στην Ιερουσαλήμ.

Ο στρατός του Ισραήλ διέκοψε μεγάλη άσκηση

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν, για μία ημέρα, μια μεγάλη στρατιωτική άσκηση προκειμένου να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στην προετοιμασία για μια πιθανή κλιμάκωση της βίας, καθώς αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στην Ιερουσαλήμ.

Την Κυριακή, ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε τη μεγαλύτερη άσκηση που έχει πραγματοποιήσει ποτέ εδώ και 30 χρόνια, με την κωδική ονομασία «Άρματα Φωτιάς». Όμως, αφού έγινε μια αποτίμηση της κατάστασης, ο αρχηγός του γενικού επιτελείου, αντιστράτηγος Άβιβ Κοχάβι, αποφάσισε να αναστείλει την άσκηση για 24 ώρες και εισηγήθηκε στις ένοπλες δυνάμεις «να επικεντρώσουν όλες τις προσπάθειές τους στις προετοιμασίες και την ετοιμότητα για σενάρια κλιμάκωσης», ανέφερε μια ανακοίνωση του στρατού.

Αιματηρές συγκρούσεις και διεθνής ανησυχία

Νέες συγκρούσεις με πέτρες, δακρυγόνα και σφαίρες με επικάλυψη από καουτσούκ έφεραν νωρίτερα σήμερα αντιμέτωπους στην πλατεία των Τζαμιών στην Ανατολική Ιερουσαλήμ πιστούς Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς αστυνομικούς με αποτέλεσμα να τραυματισθούν περισσότεροι από 300 άνθρωποι, οι περισσότεροι Παλαιστίνιοι, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο βιαιοτήτων στην ιερή πόλη.

Μπροστά σ’ αυτή την κλιμάκωση, έχει προγραμματισθεί για αργότερα σήμερα, έπειτα από αίτημα της Τυνησίας, συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με θέμα την κατάσταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, έναν παλαιστινιακό τομέα που εδώ και πάνω από 50 χρόνια βρίσκεται υπό ισραηλινή κατοχή.

Ενώ οι διεθνείς εκκλήσεις για ηρεμία πολλαπλασιάζονται, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαιρέτισε την «αποφασιστικότητα» των δυνάμεων της τάξης για να εγγυηθούν τη «σταθερότητα» στην Ιερουσαλήμ. «Τις υποστηρίζουμε σ’ αυτό τον δίκαιο αγώνα», τόνισε.

Η Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς κατήγγειλε από την πλευρά της μια «βάρβαρη επίθεση» των ισραηλινών δυνάμεων και ο επικεφαλής του ισλαμιστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς στη Γάζα, ο Ισμαήλ Χανίγια, προειδοποίησε ότι η παλαιστινιακή «αντίσταση» «δεν θα μείνει με σταυρωμένα χέρια».

protothema.gr



Μην αφησετε την Πληροφορια να σας ξεπερασει

Επιλεξτε να γινετε οι πρωτοι που θα εχετε προσβαση στην Πληροφορια του Stranger Voice

  • Select Your Subscription Plan

    1 Month Subscription
    3 Month Subscription
    6 Month Subscription
    Year Subscription

Από Κατοχικά Νέα

"Το katohika.gr δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το katohika.gr , ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς, κοινωνικούς και επιστημονικούς χώρους." Η συντακτική ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει όλη την εναλλακτική είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της! Ειτε ειναι Ψεμα ειτε ειναι αληθεια !Έχουμε συγκεκριμένη θέση απέναντι στην υπεροντοτητα πληροφορίας και γνωρίζουμε ότι μόνο με την διαδικασία της μη δογματικής αλήθειας μπορείς να ακολουθήσεις τα χνάρια της πραγματικής αλήθειας! Εδώ λοιπόν θα βρειτε ότι θέλει το πεδίο να μας κάνει να ασχοληθούμε ...αλλά θα βρείτε και πολλούς πλέον που κατανόησαν και την πληροφορία του πεδιου την κάνουν κομματάκια! Είμαστε ομάδα έρευνας και αυτό σημαίνει ότι δεν έχουμε μαζί μας καμία ταμπέλα που θα μας απομακρύνει από το φως της αλήθειας ! Το Κατοχικά Νέα λοιπόν δεν είναι μια ειδησεογραφική σελίδα αλλά μια σελίδα έρευνας και κριτικής όλων των στοιχείων της καθημερινότητας ! Το Κατοχικά Νέα είναι ο χώρος όπου οι ελεύθεροι ερευνητές χρησιμοποιούν τον τοίχο αναδημοσιεύσεως σαν αποθήκη στοιχείων σε πολύ μεγαλύτερη έρευνα από ότι το φανερό έτσι ώστε μόνοι τους να καταλήξουν στο τι είναι αλήθεια και τι είναι ψέμα και τι κρυβεται πισω απο καθε πληροφορια που αλλοι δεν μπορουν να δουν! Χωρίς να αναγκαστούν να δεχθούν δογματικές και μασημενες αλήθειες από κανέναν άλλο πάρα μόνο από την προσωπική τους κρίση!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *